עבירות הסחר בבני אדם הינה תופעה פסולה עמה מתמודד העולם כולו שבעיקרה התופעה של העברת בני אדם בין מדינות, בדרך כלל המדובר בנשים למטרת עיסוק בזנות, ממדינה נחשלת מבחינה כלכלית למדינה בה קיים ביקוש לשירותים אלה ואשר יכולה להסב לסוחר או המתווך רווחים כלכליים משמעותיים.
מהו סחר בבני אדם?
סחר בבני אדם מוגדר כביצוע כל גיוס, העברה, מתן מחסה או קבלה של אנשים לצורך ניצולם, בכל אמצעי, כולל שימוש בכוח, איום, כפייה, חטיפה, הונאה או רמייה. בשנת 2006 תוקן החוק כך שיכיל סוגים שונים של סחר בבני אדם: חוק איסור סחר בבני אדם (תיקוני חקיקה), התשס"ז – 2006 והרחיב את המקרים עליהם עבירת הסחר בבני אדם חלה. בנוסף, הוחמרו העונשים, ונוספו הוראות באשר לנהלים לעיכוב דרכונים ופעולות אחרות אשר בסמכות רשויות האכיפה לנקוט. מלבד הסחר לצורך עיסוק בזנות,הוגדרו מקרים נוספים הנופלים בגדרי עבירת הסחר כדלהלן: נטילת איבר מגופו של אדם, הולדה של ילד ונטילתו, הבאת אדם לידי עבדות, הבאת אדם לידי עבודות כפיה, הבאת אדם לידי השתתפות בפרסום תועבה או בהצגת תועבה, הבאת אדם לידי ביצוע עבירות מין בו.
לרוב, בני האדם שנענים לפיתוי לרווח גדול בזמן קצר עושים זאת לאור הבטחות שווא ורמייה בין היתר, תוך הבטחה לתנאי מחייה נורמאליים וסבירים כאשר הלכה למעשה הם מוחזקים בתנאים קשים תוך ספיגת איומים והחרמת הדרכונים שברשותם על ידי המעסיק.
"סחר" כולל בין היתר את סעיפי חוק העונשין: 377א(א) (סחר בבני אדם), 375א (החזקה בתנאי עבדות לצורך מתן שירותי מין), 376ב (גרימה לעזיבת המדינה לשם זנות או עבדות) וכן סעיף 374א (חטיפה לשם מטרות סחר בבני אדם) לחוק העונשין, התשל"ז-1977.
עבירות הסחר בבני אדם הן 3 עבירות: העבירה הראשונה מתייחסת לסחר בבני אדם בגירים (סעיף 377א(א)), העבירה השנייה מתייחסת לסחר בקטינים (סעיף 377א(ב)), ועבירה השלישית מתייחסת לתיווך לסחר בבני אדם בגירים או קטינים (סעיף 377א(ג)).
עבירת סחר בבני אדם תיחשב עבירת סחר למטרות הבאות:
1. סחר באיברים
2. הולדת ילד ונטילתו
3. החזקת אדם בתנאי עבדות
4. עבודת כפייה
5. הבאת אדם למעשה זנות
6. הבאת אדם לידי השתתפות בפרסום תועבה או בהצגת תועבה
7. ביצוע עבירת מין באדם
מהם העונשים בגין סחר בבני אדם?
העונש על עבירת סחר בבני אדם בגירים עומד על עד 16 שנות מאסר. עבירת סחר בבני אדם שבוצעה בקטין עונשה עומד על עד 20 שנות מאסר.
מי שמורשע בעבירת סחר בבני אדם חייב בלא פחות מרבע העונש המקסימלי שנקבע (4 או 5 שנים בהתאמה), בכך קבע המחוקק עונשי מינימום לאור התפיסה כי נגע העבדות והניצול המיני הינו חמור מאוד, ואשר יש לבערו.
עד לפני מספר שנים נחשבה ישראל למדינת יעד נוחה לסחר בבני אדם כך על פי הדו"ח השנתי שמוציא בנושא משרד החוץ האמריקאי. לאור המאמצים בתחום האכיפה והן המאמצים החקיקתיים השתפר מעמדה של ישראל י.לאחר שיאה של התופעה בשנת 2006, כיום היקפה צומצם וקטן באופן ניכר מכפי שהיה.
יסודות עבירת הסחר בבני אדם
קיים קושי במתן הגדרה מדויקת לתופעה כך שתכיל את כל האופנים בהם העבירה מוצאת את ביטוייה. העובדה כי המדובר בעבירה החולשת על פני העולם כולו מקשה את הטיפול במיגורה כמו גם העובדה כי הפשע המאורגן הינו החלוץ שלה. בנוסף, לא ניתן לדעת במספרים מדויקים על היקף הסחר בבני אדם, מכיוון שאופי התופעה מלווה מן הסתם וכנגזרת מאופי העבירה, במרבית המקרים בעבודה ללא אשרות וללא תיעוד ורישום.
חשוב לציין כי ניתן להרשיע בסחר בבני אדם, גם כשדי שהפעולות שננקטו מביאות לידי מסקנה כי קיים פוטנציאל לכך כי עבירת סחר עלולה להתרחש. בנוסף, אין חשיבות באם התקבלה תמורה בעבור הפעולות של הסוחר/מתווך ואם לאו וכן אין חשיבות באם פעולת הסוחר/מתווך נשאה תוצאה ואם לאו, עדיין הכוונה כשלעצמה גם אם לא הוצאה לפועל במלואה תחייב את העבריין באחריות עונשית למעשיו.
זומנת לחקירה בחשד לסחר בבני אדם? הוגש נגדך כתב אישום בגין סחר בבני אדם?
אתה זקוק לעורך דין המתמחה בעבירות סחר בבני אדם שייסע לך בניהול ההליך הפלילי נגדך, בין אם זה בחקירה המשטרתית ובין אם זה בכותלי בית המשפט. משרדנו מספק ייעוץ וייצוג משפטי לנאשמים המואשמים בפשיעה חמורה מזה תקופה ארוכה ובכך שומרים נאמנה על הזכויות והאינטרסים שלהם תוך לחימה עיקשת, רציפה ובלתי מתפשרת במנגנונים השונים עד לכיבוש היעד לשביעות רצונם. במידה וזומנתם לחקירה פלילית או הוגש נגדכם כתב אישום בעבירות סחר בבני אדם לבית המשפט פנו ללא דיחוי להתייעצות עימנו בטלפון 052-6885006 או השאירו פרטים ונשמח לסייע ולהציע לכם מענה ופתרונות מקצועיים בהתאמה אישית. הפניה אינה כרוכה בהתחייבות כל שהיא מצדכם. סודיות מלאה מובטחת.
