תחילתו של הסיפור בביקורת שנערכה השנה מטעם משרד החינוך במוסד של "תקוות הגאולה" במהלכו עלה החשד לדיווח על תלמידים במוסד שלמעשה עברו להתגורר בחו"ל, וכן דיווחים על מוסד חינוכי פיקטיבי. לאחר מכן נערכה בדיקה יסודית בה נמצא כי אכן מדובר בדיווחים שקריים על תלמידים ומורים, שבאמצעותם הוצאו מיליוני שקלים במרמה ממשרד החינוך. עקב כך החלה חקירה משטרתית שהקיפה עוד מספר מנהלים בתחום החינוך החרדי, ונמצא כי חלקם נקטו בשיטות הונאה דומות.
בכתב האישום שהגישה פרקליטות מחוז ירושלים מואשם פנחס זיידמן בעבירות הלבנת הון, זיוף וקבלת דבר במרמה, בסך כולל של כ- 2 מיליון שקלים. עוד עולה כי לפני כ- 3 שנים הגישה העמותה בקשה להכרה בבית ספר מטעמה בתור מוסד ייחודי מבחינה תרבותית, ודיווחה על מיקום כוזב בו לא שכן המוסד. בתוך כך, הוגשו למשרד החינוך על ידי המנהל מסמכים כוזבים שכללו דוחות נתוני שכר ותברואה, וכן בקשות תמיכה לאורך תקופה ארוכה. באותה השיטה נקט המנהל לגבי בית ספר נוסף שהיה תחת ניהולו.
יש לציין כי על פי סעיף 415 לחוק העונשין, העונש המרבי על קבלת דבר במרמה עומד על 3 שנות מאסר, ובנסיבות מחמירות על 5 שנים. בנוסף, על פי סעיף 3 לחוק איסור הלבנת הון, העונש המרבי על הלבנת הון עומד על 10 שנות מאסר, או קנס כספי גבוה. ענישה דומה מוטלת גם בגין מסירת מידע כוזב לצורך דיווח לא נכון.
