ירצה 4 חודשי עבודות שירות לאחר שהיכה את אשתו וילדיו הקטינים
- עו"ד אסף דוק | ייעוץ משפטי אישי
בית משפט השלום בירושלים גזר לאחרונה 4 חודשי עבודות שירות על גבר שהורשע בעבירות אלימות כלפי אשתו וילדיו. [ת"פ (י-ם) 26190-06-17]. הנאשם היכה את אשתו ואת בנו, וסטר לביתו בת ה-12. לטענתו ביצע זאת מתפיסת עולם שגויה והביע נכונות להשתקם. השופטת התרשמה מעברו הנקי ושיקומו והטילה עליו 4 חודשי עבודות שירות ועונשים נלווים.
בתאריך 11.12.16 קילל הנאשם את אשתו ולאחר שביקשה ממנו להפסיק תפס בשערותיה, היכה אותה והדף אותה אל הקיר. המתלוננת ניסתה להימלט מביתם אך הנאשם המשיך להכותה, עד שבנם ניסה להפריד ביניהם והמשטרה הוזעקה למקום. במועדים אחרים, במשך שנת 2016, היכה הנאשם את בנו הבכור באמצעות חגורה ובהזדמנות אחרת סטר על פניה של בתו שהייתה בת 12.
הנאשם הורשע לפי הודייתו באישום הראשון בעבירה של תקיפת בת זוג הגורמת חבלה של ממש. על הכאת ילדיו הורשע בשתי עבירות של תקיפת קטין על ידי אחראי. כתב האישום המתוקן כולל הסכמה שהנאשם יודה במיוחד לו, יקבל אחריות ויסכים להשתלב בהליך הטיפולי. אם ישתף פעולה, תעתור המאשימה לעונש מאסר בעבודות שירות. הדיון בגזר דינו התקיים בבית משפט השלום בירושלים, בתאריך 26.12.18, בראשות כב’ השופטת ג’ויה סקפה שפירא.
תסקיר שירות המבחן ציין כי הנאשם בן 35, נעדר עבר פלילי, נשוי ואב לשלושה ילדים. הפסיק לעבוד בגיל 14 ועובד עם אביו בחנות. אין לו הרשעות קודמות. לטענתו היכה את ילדיו בגלל בדרך חינוך שהאמין בו. עם זאת, הביע חרטה והבנה שמעשיו פסולים. הנאשם הסכים להשתלב בהליך טיפולי במסגרת שירות המבחן והתמיד בו.
ב”כ המאשימה הדגישה את חומרת מעשיו של הנאשם וביקשה לקבוע מתחם עונש הולם נפרד לכל אחד מהאישומים, בעבודות שירות; ב”כ הנאשם ביקש לאמץ את המלצת שירות המבחן ולהעדיף את הפן השיקומי על פני שיקולי ענישה אחרים. הודגש עברו הנקי של הנאשם, את הודאתו, נטילת האחריות וההליך השיקומי שהשתלב בו. הנאשם הביע צער.
השופטת ציינה שאף כי מעשיו כוונו כלפי שלושה אנשים שונים, יש לראות בהם אירוע אחד, כי כולם מעשי אלימות שהתרחשו בתוך התא המשפחתי הגרעיני. מעשיו נבעו מתפיסת עולם שגויה ביחס למעמדו ותפקידו בתוך המשפחה. לפיכך קבעה השופטת מתחם עונש הולם אחד לכלל העבירות. הנאשם פגע בערכים מוגנים ובראשם שמירה על גופו, ביטחונו ושלוות נפשו של האדם. פגיעה זו קשה במיוחד כשמדובר בילדים שסופגים אלימות מצד הוריהם. עם זאת, לנאשם אין הרשעות קודמות וזו מעורבותו הראשונה והיחידה בפלילים. יש להתחשב בהודאתו שחסכה עדויות של ילדיו ואשתו ואת קבלת האחריות שלו. כמו כן החל בהליך שיקומי מוצלח. לאור אלה הטילה עליו השופטת 4 חודשי מאסר שירוצו בעבודות שירות, מאסרים מותנים וצו מבחן למשך שנה.
ב”כ המאשימה, מדינת ישראל: עו”ד שרית דרור.
ב”כ הנאשם: עו”ד מוחמד בדראן.
משרדנו לא ייצג בתיק זה.
◻️ מאמר זה עודכן לאחרונה ב-11 בינואר 2021.
מעורך דין פלילי מומחה -
השאירו פרטים
אודות הכותב: עו"ד אסף דוק
-
מומחה למשפט פלילי ובעליו של משרד עורכי דין מוביל בישראל העוסק בייצוג חשודים, נאשמים ונפגעי עבירה בתיקים קלים ומורכבים כאחד. מאמין במצוינות, הקפדה על הפרטים הקטנים וחשיבה משפטית פורצת דרך.
הצלחות המשרד | דירוג המשרד | משרדנו בפייסבוק
תגיות - מונחים נוספים בתחום
עבירות אלימות במשפחה | עונש על תקיפת בת זוג | עונש על תקיפת קטין | עונש על תקיפת קטין על ידי אחראי | עונשים בעבירות אלימות במשפחה | ענישה בעבירות אלימות במשפחה | ענישה בעבירת תקיפת בת זוג | ענישה בעבירת תקיפת קטין על ידי אחראי | תקיפת בת זוג | תקיפת קטין בידי אחראי | תקיפת קטין על ידי אחראיהצלחות נוספות דוגמאות להצלחות המשרד בתחום
- ענישה מקלה: מאסר על תנאי בלבד ללקוח שתקף ופצע את אשתו במספר רב של הזדמנויות
- מאסר על תנאי בלבד ללקוח שאיים להרוג את בת זוגו לאחר שדרך לעברה את נשקו תוך שהוא מכניס כדור לבית הבליעה
- הורים שנחשדו בתקיפת ילדיהם הקטינים לא יועמדו לדין
- סגירת תיק פרקליטות לאם שנחשדה בתקיפת בתה הקטינה
- סגירת תיק מחוסר אשמה ללקוח שהואשם באיומים כלפי בת זוגו
- סגירת תיק מחוסר אשמה לאחות מוסמכת שנחשדה בתקיפת ילדיה הקטינים
- סגירת תיק פלילי ללקוח שנחשד בתקיפת בת זוגו במספר הזדמנויות
- משרדנו חשף הקלטה בה נשמעת מתלוננת מודה שהעלילה על בן זוגה כי תקף אותה מתוך נקמה
מאמרים נוספים בתחום שעשויים לעניין אותך
-
עבירות תקיפה – סוגים ועונשים
-
עובדי צהרון בתל אביב חשודים בהכאת ילדים בני 7 במקלות וחפצים
-
שחרור ממעצר לקוח שנחשד שתקף וחנק אישה אותה הכיר
-
15 חודשי מאסר למטפלת שהתעללה בתינוק בביתו באשקלון
-
שבר את רגלי בנו התינוק וירצה 4 שנות מאסר לאחר שהעליון דחה את ערעורו
-
הורים מבני ברק נעצרו בחשד להתעללות בילדיהם בסגנון התפוז המכני
חוות דעת על השירות המשפטי
דירוג השירות המשפטי אותו אנו מספקים הוא מרכיב חשוב לשיפור ההתייעלות מצידנו וכחלק מכך מסייע לאחרים לקבל החלטות משמעותיות עבורם.
-
-
זוהר חסוי
12/12/2020
ציון השירות המשפטי
5 -
מאפייני דירוג השירות
חוות הדעת של זוהר חסוי על השירות המשפטי במשפט אחד
המלצה על עורך הדין אסף דוק
חוות הדעת של זוהר חסוי על השירות המשפטי
עו"ד דוק, תודה על העזרה! חשוב לי לציין שלמשטרה אין את הכלים העדינים להתמודד עם משברים בזוגיות. בקלות רבה ומבלי להתכוון (!) המשטרה יכולה להרוס חיים של משפחה שלמה. היה לי ריב עם אישתי. בתמימותי ומסתבר שגם בטיפשותי חשבתי שלהתקשר 100 יכול להרגיע את העיניינים. התקשרתי ל100 ומיד ביטלתי את הקריאה. לצערי הסתבר לי שזה לא אפשרי. כעבור מספר דקות המשטרה כבר עירבה את עצמה בניגוד לרצוני ולרצון אישתי. הם ניסו להבין ממנה מה גרם לי להתקשר אליהם, היא חשבה שאני טענתי שהיא הכתה אותי ובצעד אינסטנקטיבי היא טענה שאני הכיתי אותה. ומהתקרית ההזויה הזו הדברים רק הסתבכו וכעת החרב מתהפכת מעל צווארי ומעל עתיד משפחתי. לאזרח מן השורה אין את הידע ואין את הניסיון לטיפול במיקרים כאלו. למעשה המצב חמור אפילו יותר- אין שום מנגנון ריסון למשטרה. זה נכון, יש את מח״ש ויש את מבקר המדינה, ויש את הנשיא, אבל הכל זה לאחר מעשה. מי יבטיח לי ששמי ינוקה? מי יתקן את הנזק לתא המשפחתי? בכוחו של עו״ד פלילי להציל נפשות. ממש כך. עו"ד דוק, תודה מקרב לב על הייעוץ.
-
-
-
גבי חסוי
12/12/2020
ציון השירות המשפטי
5 -
מאפייני דירוג השירות
חוות הדעת של גבי חסוי על השירות המשפטי במשפט אחד
כבר משיחת הטלפון הראשונה הרגשתי שאני בידיים טובות!
חוות הדעת של גבי חסוי על השירות המשפטי
הגעתי לעו"ד דוק דרך האינטרנט וכבר משיחת הטלפון הראשונה הרגשתי שאני בידיים טובות. עו"ד דוק ליווה אותי בתקופה לא קלה בכלל בחיי כאשר בסופה כבודי שב אלי. אין עליו, צעיר ומבריק - יישר כוח!
-
-
-
שי זהבי
12/12/2020
ציון השירות המשפטי
5 -
מאפייני דירוג השירות
חוות הדעת של שי זהבי על השירות המשפטי במשפט אחד
עו"ד מקצועי בכל מובן.
חוות הדעת של שי זהבי על השירות המשפטי
עו"ד מקצועי בכל מובן. זמין, אדיב וקשוב. ייצוג ללא דופי.
-
-
-
יהודה חסוי
04/12/2020
ציון השירות המשפטי
5 -
מאפייני דירוג השירות
חוות הדעת של יהודה חסוי על השירות המשפטי במשפט אחד
תודה ענקית על ייצוג משפטי מציל חיים
חוות הדעת של יהודה חסוי על השירות המשפטי
אני רוצה להודות לאסף וכל הצוות שלו על השרות הנפלא שקיבלתי וגם בתחום המשפטי הוא פשוט ענק וכל מה שנשאר לי לומר זה רק תודה בענק.
-
-
-
יגאל חסוי
03/12/2020
ציון השירות המשפטי
5 -
מאפייני דירוג השירות
חוות הדעת של יגאל חסוי על השירות המשפטי במשפט אחד
תודה על המקצוענות והסבלנות!
חוות הדעת של יגאל חסוי על השירות המשפטי
עו"ד דוק הגיע לייצג אותי בדיון המעצר הראשון בעבירה לא פשוטה והציל אותי מהמשך ישיבה מאחורי סורג ובריח. בהמשך עו"ד דוק הגן תמיד על האינטרסים שלי על פני עשרות דיונים עד קבלת פסק דין מקל ביותר. אין לי באמת דרך להודות לו מלבד המילים שאני כותב כאן ויכול ויסייעו לאחרים למצוא אותו כי באמת ומדובר באדם מיוחד ומקצוען אמיתי.
-
-
-
פיראס חסוי
11/11/2020
ציון השירות המשפטי
5 -
מאפייני דירוג השירות
חוות הדעת של פיראס חסוי על השירות המשפטי במשפט אחד
תודה רבה לעורכי הדין אסף דוק ובר נמרי על ייצוג משפטי לעלא ולעלא
חוות הדעת של פיראס חסוי על השירות המשפטי
אין מילים לתאר את הליווי, היחס האישי והאכפתיות שחוויתי. צוות מקצועי, אכפתי ומקשיב. בנוסף, המחיר היה מאוד הוגן. תודה רבה!
-
-
-
אורן חסוי
27/10/2020
ציון השירות המשפטי
5 -
מאפייני דירוג השירות
חוות הדעת של אורן חסוי על השירות המשפטי במשפט אחד
אסטרטג אמיתי בעוד שרוב עורכי הדין הם טקטיקנים.
חוות הדעת של אורן חסוי על השירות המשפטי
אסף הוא אסטרטג אמיתי בעוד שרוב עורכי הדין הם טקטיקנים. ליווה אותי במסירות ומקצועיות בתקופה הכי חשוכה בחיי ועשה זאת בגאון.
-
זקוק לייעוץ אישי ומקצועי בנושא?
אתה מוזמן ליצור עימנו קשר ונשמח לסייע ולהציע לך מענה ופתרון מקצועי בנושא זה על פני כל שעות היממה. הפניה אינה כרוכה בהתחייבות כל שהיא מצידך.
בטלפון: 077-5006206 או בנייד: 052-6885006
או מלא את הפרטים בטופס הבא ונחזור אליך בהקדם:
הפניה הינה ישירות אל עורכי דין פליליים במשרד. עורך דין מומחה מטעמנו יחזור אליכם בהקדם.