אשפוז
אנונימי שאל\ה בתאריך 25/02/2017:
היי, אני חשוד בביצוע גניבה של אופניים. לא הגישו נגדי כתב אישום עדיין נגדי. ויש לי בעיות נפשיות. השופט אמר שהוא חושב שכדאי שאני אלך לאשפוז בבית החולים ושאל אם אני רוצה. אמרתי שלא. האם הוא יכול לשלוח אותי לבדיקה בבית החולים עי אשפוז? אני לא רוצה להתאשפז כי זה פוגע לשיקום שלי !!
-
אשפוז
שלום רב,
הסוגיה אותה אתה מעלה מעוגנת בסעיפים 16 ו-17 לחוק טיפול בחולי נפש, תשנ"א-1991.
סעיף 16 קובע כי בית משפט רשאי לשלוח עצור לבדיקה פסיכיאטרית במסגרת הליך המעצר, ובהסתמך על בדיקה זו להורות על אשפוז של עצור באגף פסיכיאטרי או בבית חולים פסיכיאטרי למהלך החקירה. שים לב שמדובר בחשוד שנעצר ומתנהלת נגדו חקירה וטרם הוגש נגדו כתב אישום.סעיף 17 לחוק קובע כי לבית המשפט הסמכות לשלוח אדם לבדיקה פסיכיאטרית בטרם הוגש כתב אישום ובלבד שהחשוד עצמו או התובע בהליך הפלילי ביקשו את הבדיקה הפסיכיאטרית.
ככל שטרם הוגש נגדך כתב אישום ואתה לא מעוניין לעבור בדיקה פסיכיאטרית – בית המשפט יכול לשלוח אותך לבדיקה פסיכיאטרית רק אם התובע ביקש זאת או עורך הדין מטעמך.
בכבוד רב,
אלעד שאול אלבז, עו"דהאמור לעיל אינו מהווה ייעוץ משפטי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. אין בשימוש בפורום פלילי זה כדי ליצור יחסי עו”ד – לקוח. הגלישה באתר זה הינה בהתאם לתקנון אתר המשרד.
מעורך דין פלילי מומחה
השאירו פרטים
מאמרים נוספים בתחום
-
אשפוז כפוי של נאשם בפלילים – אופיו ומהותו
מחלת נפש היא מחלה לכל דבר ועל אדם הלוקה בה להיות תחת השגחה רפואית ולקבל תרופות בהתאם, למשל סכיזופרניה, מאניה דפרסיה, דיכאון ועוד. לעתים מחלות אלה מסכנות את האדם ו/או קרא עוד >>
-
חודשיים עבודות שירות בלבד לנאשם שביצע מעשים מגונים בחמש קטינות בתחבורה הציבורית
כנגד לקוח המשרד הוגש כתב אישום חמור שייחס לו ביצוע מעשים מגונים בחמש קטינות בתחבורה הציבורית במרכז הארץ. משרדנו הגיע להסדר טיעון עם פרקליטות מחוז מרכז לפיו הנאשם יודה בכתב קרא עוד >>
-
ירצה 44 חודשי מאסר על סחיטת קשישים לאחר שערעורו נדחה בעליון
בית המשפט העליון דחה לאחרונה את ערעורו של אדם שהואשם בסחיטת קשישים והוא ירצה 44 חודשי מאסר [ע"פ 7056/17]. המערער ושותפיו התקשרו לקשישים דוברי רוסית שחיים בישראל, וסיפרו להם שקרוב קרא עוד >>
-
ביצע עבירות מין בבנותיו וירצה 14 שנות מאסר לאחר שערעורו נדחה בעליון
בית המשפט העליון דחה את ערעורו של אדם שהורשע בביצוע עבירות מין בשלוש בנותיו והוא ירצה 14 שנות מאסר [ע"פ 9058/16]. המערער ביצע עבירות מין בשלוש בנותיו לאורך שש שנים, קרא עוד >>
תשובות לשאלות חשובות בנושא
מדוע חשוב כל כך להסתייע בעורך דין פלילי מומחה?
עולם המשפט הפלילי סבוך, מורכב ומאפשר טווח פעולה רחב. עורך הדין שייצג את האינטרסים שלך יוכל עוד משלביו הראשונים של ההליך לסכל את האפשרות שתואשם או תורשע בהאשמות שווא וכן במקרים מסוימים אף להביא לביטול ההליך הפלילי שנפתח נגדך.
כיצד לבחור את עורך הדין הפלילי הנכון?
קיימים משרדי עורכי דין פליליים רבים, וכל אחד מהם מצהיר על עצמו כמשרד מוביל ומצליח. בבחירת עו"ד פלילי רצוי לשים דגש על תחומי ההתמחות שלו, הוותק והניסיון המשפטי בהם הוא מחזיק, לוודא שאינו מספק הבטחות שווא ולדאוג שיש ביניכם אינטראקציה אישית טובה. בנוסף, כל מי שבידו רישיון לעריכת דין יכול לספק סיוע משפטי למי שזקוק לכך, אך כשם שאיננו מצפים מרופא עיניים שיסתום לנו חור בשן, כך לא יהיה זה נבון לצפות מעו"ד המתמחה בנדל”ן שיהיה בעל מומחיות בדין הפלילי.
מדוע לבחור בנו לייצוג בהליכים פליליים?
משרדנו מחזיק במוניטין וניסיון עשיר בתחומי המשפט הפלילי ומורכב מעורכי דין המתורגלים בחשיבה משפטית פורצת דרך למציאת פתרונות מקוריים ללקוחותיו, תוך מאמץ מתמיד להעניק את השירות המשפטי האיכותי, המסור והדיסקרטי ביותר.