דחיית ערר להשבת רישיון נשק
נשאל על-ידי אנונימי בתאריך 20:42 01/09/2015
שלום, לפני מספר חודשים נחקרתי במשטרה בחשד לתקיפה של אישתי ונלקח ממני הנשק. לאחר מכן הגשתי ערר לפקיד רישוי כלי ירייה בניסיון להחזירו אך המשרד לביטחון פנים החליט שלא להשיב לי אותו. מה אני עוד יכול לעשות? תודה מראש
-
תשובה מאת עו"ד אסף דוק בתאריך
בוריס שלום,
מאחר והערר שהגשת נדחה על ידי המשרד לביטחון פנים, נותרה בפניך האפשרות להגיש עתירה מנהלית, לבית המשפט המחוזי בשבתו כבית המשפט לעניינים מנהליים וזאת על מנת להשיב את רישיון הנשק שנשלל.
בברכה,
אלון שליכטר, עו"ד
האמור לעיל אינו מהווה ייעוץ משפטי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. אין בשימוש בפורום פלילי זה כדי ליצור יחסי עו”ד – לקוח. הגלישה באתר זה הינה בהתאם לתקנון אתר המשרד.
-
תשובה מאת עו"ד אסף דוק בתאריך 16:18 04/09/2015
שלום עו"ד אלון, האם יש מסגרת זמן להגשת העתירה? אם נגיד אני מחכה חצי שנה עדיין אני יכול להגיש את העתירה הזאת? תודה
-
תשובה מאת עו"ד אסף דוק בתאריך
היי בוריס,
ככלל, עתירה מנהלית יש להגיש ללא שיהוי, ולא יאוחר מ-45 יום "מיום שההחלטה פורסמה כדין, או מיום שהעותר קיבל הודעה עליה או מיום שנודע לעותר עליה, לפי המוקדם". במידה והוגשה בשיהוי עלולה העתירה להידחות על הסף, כלומר ללא דיון בגופן של הטענות.
יחד עם זאת, ישנם מקרים בהם ניתן להתגבר על עילת השיהוי, והשיקולים אותם שוקל בית המשפט, בין היתר, הינם התנהגות הצדדים, סיבת העיכוב בהגשת העתירה, תוצאות ההחלטה לגבי כל אחד מבעלי הדין ומכלול הנסיבות.
בברכה,
אלון שליכטר, עו"ד
האמור לעיל אינו מהווה ייעוץ משפטי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. אין בשימוש בפורום פלילי זה כדי ליצור יחסי עו”ד – לקוח. הגלישה באתר זה הינה בהתאם לתקנון אתר המשרד.
מעורך דין פלילי מומחה
השאירו פרטים