האם זה עבירה פלילית של הטרדה? ווהאם יש הגנה בחוק?
אנונימי שאל\ה בתאריך 27/09/2016:
האם זה הטרדה כלפי עובד ציבור עקב תפקוד לקוי ולא חוקי שלו?
העלבתי אותי כמה פעמים(לא קללות)
איימתי עליו כמה פעמים בודדות "תזהר ממני" אתה "תתן על זה את הדין "
נסיתי לתפוס אותו בטלפון על משהו חשוב ודחוף לי, כמה עשרות פעמים הערכה גסה מאוד בקשתי שיעבירו אותי אליו ולא העבירו אותי אליו כי הוא לא היה מוכן, זה בתקופה של 4 חודשים.
הוא מצידו לא הגיב לי.
האם מדובר בעבירה פלילית של הטרדה? או שזה נורמטיבי?
אציין כי פניתי אליו עקב משהו דחוף ורגיש עבורי, שדבעבר לא היה במציאות. האם זה עבירה פלילית? ואם כן האם הגנת "טעות במצב הדברים" יכולה לפטור אותי?
אני נסיתי להשיג אותו כי חששתי זכות יסוד שלי תפגע.
-
שלום מני,
בכל הנוגע ל"הטרדה באמצעות מתקן בזק" , הכל תלוי בנסיבות המקרה ובמימונים. קשה לקבוע באמצעות הסבר בפורום ויש להעמיק בפרטים.
לגבי "תזהר ממני" , בהחלט עלול להיחשב כאיום על פי חוק העונשין.על פניו "טעות במצב הדברים" לא חלה בעניינך.
בכבוד רב,
עו"ד פלילי אלעד שאול אלבזהאמור לעיל אינו מהווה ייעוץ משפטי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. אין בשימוש בפורום פלילי זה כדי ליצור יחסי עו”ד – לקוח. הגלישה באתר זה הינה בהתאם לתקנון אתר המשרד.
-
המשהו הדחוף והרגיש זה היה שהוא יעבור על החוק ויפגע לי הפרטיות, אני הייתי משוכנע שהם זוממים מזימות איך לפגוע לי בפרטיות ובשם.
האם במקרה זה האיומים הם חוקיים וטענת טענות במצב הדברים עומדת לי.
מעורך דין פלילי מומחה
השאירו פרטים
מאמרים נוספים בתחום
-
עבירה פלילית – הטלת אחריות פלילית על אדם
המונח עבירה פלילית מתייחס לקשת רחבה של עבירות המפרות את החוק הפלילי, בהתאם לקביעות בית המשפט. מדובר בעבירות המבוצעות על ידי וכנגד אדם, גוף או ארגון, פוגעות בסדר החברתי ועשויות קרא עוד >>
-
הבעיות בחוק למניעת הטרדה מינית
אחת ממטרותיו המרכזיות של החוק למניעת הטרדה מינית, היא להסדיר את מערכות היחסים בין נשים לגברים במקומות תעסוקה, ובפרט אלו שבין עובדים למעבידים. על פניו, החוק נותן מענה ברור ומאפשר קרא עוד >>
-
האם עיסוק בכישוף מהווה עבירה פלילית?
מעשי כשפים וקסמים מלווים את האנושות משחר קיומה, וגם היום אנשים פונים לעוסקים בכך על מנת לחזות את עתידם או לשפוך אור על גורלם. ואולם, העיסוק בענף זה עלול להיחשב קרא עוד >>
-
האם העסקת עובד זר בניגוד לחוק היא עבירה פלילית?
אם אתם מעסיקים עובד זר בביתכם או בעסק חשוב שתדעו כי אי עמידה בתקנות האמורות בחוק העובדים הזרים לשנת 1991, עלולה בהחלט להיחשב בתור עבירה פלילית. אמנם, במקרים רבים מטופלים קרא עוד >>
תשובות לשאלות חשובות בנושא
מדוע חשוב כל כך להסתייע בעורך דין פלילי מומחה?
עולם המשפט הפלילי סבוך, מורכב ומאפשר טווח פעולה רחב. עורך הדין שייצג את האינטרסים שלך יוכל עוד משלביו הראשונים של ההליך לסכל את האפשרות שתואשם או תורשע בהאשמות שווא וכן במקרים מסוימים אף להביא לביטול ההליך הפלילי שנפתח נגדך.
כיצד לבחור את עורך הדין הפלילי הנכון?
קיימים משרדי עורכי דין פליליים רבים, וכל אחד מהם מצהיר על עצמו כמשרד מוביל ומצליח. בבחירת עו"ד פלילי רצוי לשים דגש על תחומי ההתמחות שלו, הוותק והניסיון המשפטי בהם הוא מחזיק, לוודא שאינו מספק הבטחות שווא ולדאוג שיש ביניכם אינטראקציה אישית טובה. בנוסף, כל מי שבידו רישיון לעריכת דין יכול לספק סיוע משפטי למי שזקוק לכך, אך כשם שאיננו מצפים מרופא עיניים שיסתום לנו חור בשן, כך לא יהיה זה נבון לצפות מעו"ד המתמחה בנדל”ן שיהיה בעל מומחיות בדין הפלילי.
מדוע לבחור בנו לייצוג בהליכים פליליים?
משרדנו מחזיק במוניטין וניסיון עשיר בתחומי המשפט הפלילי ומורכב מעורכי דין המתורגלים בחשיבה משפטית פורצת דרך למציאת פתרונות מקוריים ללקוחותיו, תוך מאמץ מתמיד להעניק את השירות המשפטי האיכותי, המסור והדיסקרטי ביותר.