האם מותר להקליט דיון בבית משפט?
יקיר שאל\ה בתאריך 18/02/2020:
הייתי בדיון בתיק פלילי והקלטתי אותו. בדיון השופטת נשמעת מאיימת עלי לקבל את ההסדר שהפרקליטות הציעו למרות שאני אומר לה שאני לא מוכן לקבלו. בסוף מהלחץ והאיומים שאם לא אקבל אותו אכנס לכלא חתמתי עליו. האם אוכל לעשות שימוש בהקלטה במסגרת ערעור? תודה
-
מענה ל־האם מותר להקליט דיון בבית משפט?
שלום יקיר,
במדינתו אין איסור על הקלטה קולית של דיון משפטי. לפי חוק בתי המשפט התשס"ח-2008, "לא יצלם אדם באולם בית משפט ולא יפרסם תצלום כזה אלא ברשות בית המשפט". מלשון סעיף 70 לחוק שכותרתו "איסור פרסומים", עולה כי צילום הוא תיעוד ויזואלי, ואינו קולי, ולכן החוק הנ"ל חל על צילום במצלמות (סטילס או וידאו) ואינו חל לא על הקלטה קולית. סעיף 70 מתייחס גם להליך בדלתיים סגורות, אשר מעשית אסורה הקלטתו.עם זאת, סעיף 68ב לחוק הנ"ל מתייחס לסוגיית הקלטת דיון, ובה מצוין כי בעל דין (היינו, אתה – לפי נתוני שאלתך), יוכל להקליט דיון על חשבונו ככל ויבקש כך מבית המשפט. במקרה הזה ההקלטה תהא זמינה לכל בעל דין.
על כן, יש לשאול האם עסקינן בדיון בדלתיים סגורות בעניינך?
ושנית האם אכן ניתנה לך הרשות להקליט בבית המשפט?לפרטים נוספים, ודבר הליך הערעור, אשר בכוונתך לבחון, מומלץ לפנות לעורך דין מומחה בפלילים בכדי לקבל מענה קונקרטי לבעייתך.
בברכה,
עו"ד תומר מזרחי
מעורך דין פלילי מומחה
השאירו פרטים
מאמרים נוספים בתחום
-
האם מותר לייבא זרעי קנאביס לישראל?
ייבוא סמים דרך רשת האינטרנט נהפך לדבר שבשגרה בקרב צרכני הסמים, אולם מדובר בעבירה פלילית שלצדה נקבעו עונשי מאסר ממושכים. ייבוא סמים דרך האינטרנט עשוי להיות מלווה בשורה של עבירות קרא עוד >>
-
האם מותר להחזיק ולהשתמש ברובה אוויר?
אחד התחביבים שתופסים תאוצה בשנים האחרונות בישראל הוא ירי ברובה אוויר במטווחים וכן ירי מרובי "איירסופט", במועדונים ובאזורי משחק ייעודיים. אמנם, עקב החשיבה המוטעית כי רובים אלה אינם גורמים לנזק, קרא עוד >>
-
האם כבר מותר לגדל מריחואנה?
נתחיל בשורה התחתונה: אם אין לכם אישורים ייעודיים ותקפים מטעם הרשויות הממונות, אסור לכם לגדל מריחואנה. את העובדה הזו ראוי לשנן ולזכור בעיקר בימים אלו, כאשר נושאי הגידול וההפצה של קרא עוד >>
-
האם מותר לשוטרים לחפש בטלפון הנייד שלכם?
כל אחד מאיתנו מסתובב עם טלפון נייד שבו הוא מחזיק תכתובות ותמונות פרטיות, חלקן בעלות אופי עסקי, אחרות אישיות ואף אינטימיות. על כן, חיפוש במכשירים אלו אינו רק פוגע בפרטיות קרא עוד >>
חוות דעת על השירות המשפטי
דירוג השירות המשפטי אותו אנו מספקים הוא מרכיב חשוב לשיפור ההתייעלות מצידנו וכחלק מכך מסייע לאחרים לקבל החלטות משמעותיות עבורם.
-
הוסף חוות דעתנתנאל חסוי | 12/09/20225
ציון השירות המשפטי
5מקצועיות 5
שירותיות 5
שביעות רצון
במשפט אחד:תודה לך על שירות, מקצועיות ואיכפתיותחוות דעת:אחרי לא מעט התלבטויות והתייעצויות החלטתי להגיע לעו״ד אסף דרך כמה המלצות - כותב את החוות דעת הזו כמה דקות אחרי שהתיק נסגר. אז שוב תודה לך על שירות, מקצועיות, ואיכפתיות. ממליץ מאוד מאוד. -
הוסף חוות דעתדניאל חסוי | 24/08/20225
ציון השירות המשפטי
5מקצועיות 5
שירותיות 5
שביעות רצון
במשפט אחד:תודה על המסירות, האנושיות והמקצועיות הרבהחוות דעת:רוצה להודות לעו"ד דוק ועו"ד רביד כהן ממשרדו על שייצגו אותי בהצלחה לאורך שנים בתיק שנוהל נגדי. תודה על המסירות, האנושיות והמקצועיות הרבה. ממליץ בחום כמובן, יישר כוח אוהב אתכם. -
הוסף חוות דעתגיא חסוי | 15/08/20225
ציון השירות המשפטי
5מקצועיות 5
שירותיות 5
שביעות רצון
במשפט אחד:עו"ד מקצועי מאוד עם מלא סבלנותחוות דעת:עורך דין פלילי מעולה, נתן לי ייעוץ טלפוני והרגיע אותי מאוד, היה סבלני והסביר כל דבר כמה פעמים. מומלץ מאוד. -
הוסף חוות דעתרינת חסוי | 13/08/20225
ציון השירות המשפטי
5מקצועיות 5
שירותיות 5
שביעות רצון
במשפט אחד:עורכי דין חדים, מקצועיים ושווים כל שקלחוות דעת:משרד של עורכי דין מצויינים, ענייניים, חדים ומסבירי פנים, חווית שירות ומקצועיות מושלמת, מאד מומלצים, שווים כל שקל, כל היעדים הושגו, תודה לכם. -
הוסף חוות דעתליאת חסוי | 25/07/20225
ציון השירות המשפטי
5מקצועיות 5
שירותיות 5
שביעות רצון
במשפט אחד:עו"ד מדהים ואיכפתי שהכל אצלו נעשה בגובה העינייםחוות דעת:אין על עו"ד דוק! מדהים ואיכפתי, הכל נעשה בגובה העיניים, מבין ונעים והכי חשוב יודע את העבודה. -
הוסף חוות דעתחאלד חסוי | 23/07/20225
ציון השירות המשפטי
5מקצועיות 5
שירותיות 5
שביעות רצון
במשפט אחד:עו"ד פלילי מספר 1חוות דעת:לעורך דין אסף ולכל הצוות שלך ... תודה לכם על הכל ,עבדתם קשה בשבילי ובסוף הצלחתם ... מאחל לכם עוד הצלחות במשך חייכם בעבודה. במשפט אחד יכול להגיד לכם שאתם מספר 1. -
הוסף חוות דעתנתנאל חסוי | 21/07/20225
ציון השירות המשפטי
5מקצועיות 5
שירותיות 5
שביעות רצון
במשפט אחד:תודה לך על שירות, מקצועיות ואיכפתיותחוות דעת:אחרי לא מעט התלבטויות והתייעצויות החלטתי להגיע לעו״ד אסף דרך כמה המלצות - כותב את החוות דעת הזו כמה דקות אחרי שהתיק נסגר. אז שוב תודה לך על שירות, מקצועיות, ואיכפתיות. ממליץ מאוד מאוד. -
הוסף חוות דעתאמיר חסוי | 21/07/20225
ציון השירות המשפטי
5מקצועיות 5
שירותיות 5
שביעות רצון
במשפט אחד:בזכות הייצוג שלהם זוכתי מעבירת משמעת באוניברסיטהחוות דעת:הגעתי לעורך דין אסף דוק בעקבות העמדה לוועדת משמעת במוסד לימודיי בגין העתקה והונאה במבחן , חשוב לי לציין שהמקרה שלי היה מורכב הרבה יותר מאחר וזו לא היתה וועדת המשמעת הראשונה שלי. עורך דין אסף יחד עם עורך דין יניב נבון לקחו את התיק , ייצגו אותי והוציאו אותי זכאי , אני רוצה להודות על העבודה המקצועית והטובה שנעשתה. ממליץ בחום. -
הוסף חוות דעתציקי חסוי | 17/07/20225
ציון השירות המשפטי
5מקצועיות 5
שירותיות 5
שביעות רצון
במשפט אחד:המלצה לעו"ד דוקחוות דעת:אני רוצה להודות לך על הטיפול והליווי המקצועי, האישי והמסור בכל תהליך ההגנה בהליך שהוגש נגדי. -
הוסף חוות דעתשי זהבי | 15/07/20225
ציון השירות המשפטי
5מקצועיות 5
שירותיות 5
שביעות רצון
במשפט אחד:עו"ד מקצועי בכל מובן.חוות דעת:עו"ד מקצועי בכל מובן. זמין, אדיב וקשוב. ייצוג ללא דופי. -
הוסף חוות דעתקובי חסוי | 14/07/20225
ציון השירות המשפטי
5מקצועיות 5
שירותיות 5
שביעות רצון
במשפט אחד:בזכות עבודתו המשפטית היסודית ונחישותו האמת יצאה לאורחוות דעת:עו''ד אסף דוק היקר. בפתח דברי אבקש להודות לך! פניתי אליך מתוך מצוקה של אזרח ישר ושומר חוק, שלא ידע עברה על החוק מימיו, אושר נקלע לצרה שאינה קשורה אליו, ועלולה היתה להיות הרת אסון לפגיעה ביושרה שלי ועוד הבטים חשובים בחיי. פניתי אליך בהתראה קצרה של שעות בודדות מאוד, דאגת למצוא זמן יקר, בין דיון בבית משפט לפגישות, בכדי להיפגש,להקשיב, לייעץ, לתת כתף ולהירתם לעזרתי. מקצועיות , יחס אישי צמוד ומסור, זמינות, מהירות תגובה, לירידה לפרטים בצורה יסודית וכל מה שנדרש מעו"ד עם נסיון בסדר גודל שלך. תמיד דאגת להרגיע, לתת מענה בכל שעה שפניתי. בזכות כל זאת התקבלה התוצאה, והאמת יצאה לאור. כמו כן אבקשך למסור את תודתי לצוות המשרד שלך,שתמיד היה זמין ונכון לעזור. תבורכו ישר כח. שנה טובה בהוקרה קובי צ -
הוסף חוות דעתרווית חסוי | 09/07/20225
ציון השירות המשפטי
5מקצועיות 5
שירותיות 5
שביעות רצון
במשפט אחד:עו"ד מנוסה עם סבלנות אין קץחוות דעת:הגעתי למשרדו של אסף על מנת לקבל ייעוץ משפטי בעניין שמדיר שינה מעיני כבר תקופה ארוכה. אסף ישב איתי ארוכות ובסבלנות אין קץ פשוט ענה לי על כל השאלות שהטרידו את מנוחתי וגרם לי להרגיש הרבה יותר רגועה עם הדברים. יישר כוח!