האם סירוב להציג תעודת זהות לשוטר היא עילה למעצר?
נשאל על-ידי אנונימי בתאריך 23:45 02/10/2014
עו"ד דוק שלום לך, לפני מספר ימים הלכתי ברחוב ושוטר בא אלי והחל לשאול אותי מדוע אני מסתובב באזור. אמרתי לו שזו מדינה חופשית ויש לי זכות להסתובב איפה שבא לי. השוטר התעצבן עלי ביקש תעודת זהות ואמר לי שאני עצור. שאלתי אותו מדוע והוא לא השיב ואחרי זה אמרתי לו שיש לי זכות לסרב להציג לו תעודת זהות כל זמן שאני לא חשוד במשהו והוא הסתכל עלי במן מבט מאיים, דיבר בצד עם שוטר אחר שהיה במקום ושחרר אותי לאחר שלקח ממני פרטים מזהים. רציתי לדעת האם מעשיו של השוטר היו חוקיים?
-
תשובה מאת עו"ד אסף דוק בתאריך
רחמים שלום,
[color=#222222:38zi5406]קרוב לוודאי, וזאת בהסתמך כמובן על מה שתיארת בהודעתך, כי לא היה לאותו שוטר כל יסוד סביר להניח כי עברת עבירה כלשהיא, או שאתה עתיד לעבור עבירה כלשהיא, ולכן לא קמה לו כל סמכות לעכב אותך ובדוואי שלא לעצור אותך.
זאת ועוד, באשר לחובת הצגת תעודת זהות בפני שוטר, ישנה פסיקה חדשה המצדדת בגישה האומרת שאדם שאינו חשוד בביצוע עבירה אינו חייב להיענות לדרישת שוטר להציג בפניו תעודת זהות, שכן לדידה,[/color:38zi5406]עיכוב אדם לצורך בירור זהותו, פוגע בזכויותיו החוקתיות לחירות ולפרטיות שכן בעצם הדרישה להצגת תעודת זהות בפני שוטר יש כדי להגביל את חופש התנועה ולחשוף מידע אישי על אדם.
בכבוד רב,
עו"ד אסף דוק
052-6885006האמור לעיל אינו מהווה ייעוץ משפטי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. אין בשימוש בפורום פלילי זה כדי ליצור יחסי עו”ד – לקוח. הגלישה באתר זה הינה בהתאם לתקנון אתר המשרד.
מעורך דין פלילי מומחה
השאירו פרטים