האם תלונה מסויימת עלולה להחשב לסחיטה?
אנונימי שאל\ה בתאריך 22/11/2014:
הסיפור שלי הוא כזה.
אני מנהל פורום ראשי באתר אינטרנט כלשהו,פורום לא מאוד מפורסם.
יש בפורום שלי מישהו שאני אוהב והוא פרסם שם קישורים לשידורים של ערוצים שאולי הם פוגעים בזכויות יוצרים, אני לא בטוח,
המישהו הזה מאמין אבל לא בטוח בוודאות שזה מותר.
מה שקרה זה שלאחרונה נכנס משתמש אל הפורום שלי ומפריע לי בו, אז אני חסמתי אותו.
הכתובת דואר אלקטרוני של מי שאני אוהב בפורום ידועה גם לו.
אז משם הוא שלח לו מסר מאיים כלפיי.
הוא מאיים עליי במסר הזה שאם הוא לא חוזר אל הפורום הזה תוך זמן מסויים, אז הוא שומר לעצמו את הזכות לשאול ואם מותר אז גם להתלונן על הפרת זכויות שנעשית בפורום הזה.
השאלה שלי היא, האם לפי החוק זאת באמת סחיטה אסורה?
אני חושש לצערי שאולי מותר לו לדווח על הפרת זכויות יוצרים.
אבל אני לא רוצה שהמשתמש שהפריע לי יממש את האיום שלו, אני רוצה להמשיך להנות מהספק של הקישורים לשידורים שבפורום שלי, אבל אני גם לא רוצה שהוא יחזור אל הפורום שלי כי אני לא מרגיש עם זה נוח.
אז האם במצב כזה אין לי ברירה אחרת ולתת לו את האפשרויות לממש את האיום הזה?
אני מעוניין להתלונן על זה שהוא מאיים עליי במשטרה, אבל אני פוחד שהמשטרה לא תצחק עליי שאני מגזים באיום הזה.
כי חוץ מהאיום הזה, הוא לא מאיים עליי בדברים אחרים.
אז מה לעשות? האם לוותר לו?
-
האם תלונה מסויימת עלולה להחשב לסחיטה?
שלום רב,
על מנת ולקבל תשובה אחראית טוב יהיה באם תיוועץ עימי טלפונית, שכן עלי לדעת פרטים נוספים באשר לנסיבות האירוע שתיארת.
בכבוד רב,
עו"ד אסף דוקהאמור לעיל אינו מהווה ייעוץ משפטי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. אין בשימוש בפורום פלילי זה כדי ליצור יחסי עו”ד – לקוח. הגלישה באתר זה הינה בהתאם לתקנון אתר המשרד.
מעורך דין פלילי מומחה
השאירו פרטים
מאמרים נוספים בתחום
-
שלושה נעצרו בחשד לסחיטה ותקיפה של איש עסקים המשמש כעד מרכזי בתיק נגדם
שלושה בני אדם נעצרו בחשד שסחטו ותקפו איש עסקים מתחום החקלאות המשמש עד תביעה מרכזי בתיק המתנהל קרא עוד >>
-
עובד בכיר בוועד עובדי בנק דיסקונט נעצר בחשד לסחיטה באיומים ולקבלת שוחד
עובד בכיר בוועד עובדי בנק דיסקונט מאשדוד נעצר בחשד שניצל לרעה את כוחו ואיים על אחת מסוכנויות הביטוח שתסגור לו חוב קרא עוד >>
-
אלימות משטרתית – כיצד מגישים תלונה למח"ש?
בשנים האחרונות אנו עדים לירידה משמעותית באמון הציבור במשטרה לאור שחיתות בצמרת המשטרתית ואירועי אלימות מצד אנשי משטרה כלפי אזרחים. המחלקה לחקירות שוטרים (מח"ש) מוסמכת להעמיד לדין שוטרים שביצעו עבירות קרא עוד >>
-
מקרה של גניבה על ידי עובד הסתיים בהסדר פשרה ומבלי שהוגשה נגדו תלונה במשטרה
לקוחת המשרד, עובדת רשת בתי מרקחת גדולה, נחשדה בגניבה ממעביד בגובה עשרות אלפי שקלים. משרדנו התייצב לצידה של הלקוחה וניהל משא ומתן מול המחלקה המשפטית של הרשת שהתחייבה, בתמורה להשבת קרא עוד >>
תשובות לשאלות חשובות בנושא
מדוע חשוב כל כך להסתייע בעורך דין פלילי מומחה?
עולם המשפט הפלילי סבוך, מורכב ומאפשר טווח פעולה רחב. עורך הדין שייצג את האינטרסים שלך יוכל עוד משלביו הראשונים של ההליך לסכל את האפשרות שתואשם או תורשע בהאשמות שווא וכן במקרים מסוימים אף להביא לביטול ההליך הפלילי שנפתח נגדך.
כיצד לבחור את עורך הדין הפלילי הנכון?
קיימים משרדי עורכי דין פליליים רבים, וכל אחד מהם מצהיר על עצמו כמשרד מוביל ומצליח. בבחירת עו"ד פלילי רצוי לשים דגש על תחומי ההתמחות שלו, הוותק והניסיון המשפטי בהם הוא מחזיק, לוודא שאינו מספק הבטחות שווא ולדאוג שיש ביניכם אינטראקציה אישית טובה. בנוסף, כל מי שבידו רישיון לעריכת דין יכול לספק סיוע משפטי למי שזקוק לכך, אך כשם שאיננו מצפים מרופא עיניים שיסתום לנו חור בשן, כך לא יהיה זה נבון לצפות מעו"ד המתמחה בנדל”ן שיהיה בעל מומחיות בדין הפלילי.
מדוע לבחור בנו לייצוג בהליכים פליליים?
משרדנו מחזיק במוניטין וניסיון עשיר בתחומי המשפט הפלילי ומורכב מעורכי דין המתורגלים בחשיבה משפטית פורצת דרך למציאת פתרונות מקוריים ללקוחותיו, תוך מאמץ מתמיד להעניק את השירות המשפטי האיכותי, המסור והדיסקרטי ביותר.