הזמנה כעד לבית משפט בעבירות סמים
שחר שאל\ה בתאריך 15/10/2019:
שלום, קיבלתי שיחת טלפון ממישהי שאמרה לי שאני צריך להתייצב בבית משפט לעדות בתיק של נאשם שעומד לדין בעבירות סמים. אני חושש להגיע לעדות כי מדובר בנאשם מסוכן ביותר ואת זה גם אמרתי בזמן שחקרו אותי. האם אני חייב להגיע לעדות בבית משפט? מה יקרה אם לא אגיע? תודה
-
מענה ל־הזמנה כעד לבית משפט בעבירות סמים
שחר שלום,
סירוב למסור עדות בבית משפט היא עבירה פלילית לפי סעיף 241 לחוק העונשין ויכולה לגרור עונש של עד שנתיים מאסר בפועל.
כמו כן, אי התייצבות למתן עדות בבית המשפט עשויה להוות עבירה של ביזיון בית משפט. בהתאם לסעיף 6 לפקודת ביזיון בית משפט, כאשר אדם או גוף מסרב לציית לצו של בית המשפט, המצווה לעשות מעשה או האוסר לעשות מעשה, רשאי בית המשפט להטיל עליו קנס או מאסר, לשם אכיפת הצו.
בנוסף לכך, לפי סעיף 73 לחוק בתי המשפט, אדם שהוזמן לתת עדות ולא התייצב, או לחלופין נצטווה להמציא מסמך ולא עשה זאת, בית המשפט או הרשם, רשאים לצוות להביאו לפני בית המשפט.
עם זאת, יש לציין כי עונש המאסר לא יושת מיד. בית המשפט עלול לנקוט בשורת סנקציות, הולכות ומחמירות, שמטרתן להביא את העד אל דוכן העדים. הסנקציות יחלו בקנס, ימשכו למאסר, ולבסוף לצו הבאה, במסגרתו העד ימצא את עצמו מובא לבית המשפט בליווי שוטרים, על מנת שימסור את עדותו.
אשר על כן, אני לא ממליץ שלא להגיע לעדות בבית המשפט אלא ליצור קשר עם התביעה ולשתף אותם בחששות שלך כך שיוכלו לתת לך מענה.
בברכה,
עו”ד אסף דוק
מעורך דין פלילי מומחה
השאירו פרטים
מאמרים נוספים בתחום
-
שלושה נעצרו בחשד לסחיטה ותקיפה של איש עסקים המשמש כעד מרכזי בתיק נגדם
שלושה בני אדם נעצרו בחשד שסחטו ותקפו איש עסקים מתחום החקלאות המשמש עד תביעה מרכזי בתיק המתנהל קרא עוד >>
-
סיום משפט פלילי ללא הרשעה בעבירות סמים
כנגד לקוח המשרד הוגש כתב אישום שייחס לו עבירות סמים. בעקבות ייצוג משרדנו הושג הסדר מקל ביותר עם תביעות מחוז ירושלים לפיו הוא הודה בכתב אישום שתוקן משמעותית ובתמורה הצדדים קרא עוד >>
-
מאסר על תנאי בלבד ללקוח שאיים להרוג את בת זוגו לאחר שדרך לעברה את נשקו תוך שהוא מכניס כדור לבית הבליעה מאסר על תנאי בלבד ללקוח שאיים להרוג את בת זוגו לאחר שדרך לעברה את נשקו תוך שהוא מכניס כדור לבית הבליעה
נגד לקוח המשרד הוגש כתב אישום חמור שייחס לו איומים ברצח כלפי בת זוגו לאחר שדרך לעברה את נשקו האישי מסוג M16 ותוך שהוא מכניס כדור לבית הבליעה. נוסף על קרא עוד >>
-
עבירת אי שליחת ילד לבית הספר – משמעותה והעונש בצידה
על המדינה מוטלת החובה לספק שירותי חינוך חובה חינם ואילו על ההורים מוטלת החובה לדאוג לכך שילדיהם ילמדו באופן סדיר בבית הספר בהתאם להוראות חוק לימוד חובה. הורה שילדו לא קרא עוד >>
תשובות לשאלות חשובות בנושא
מדוע חשוב כל כך להסתייע בעורך דין פלילי מומחה?
עולם המשפט הפלילי סבוך, מורכב ומאפשר טווח פעולה רחב. עורך הדין שייצג את האינטרסים שלך יוכל עוד משלביו הראשונים של ההליך לסכל את האפשרות שתואשם או תורשע בהאשמות שווא וכן במקרים מסוימים אף להביא לביטול ההליך הפלילי שנפתח נגדך.
כיצד לבחור את עורך הדין הפלילי הנכון?
קיימים משרדי עורכי דין פליליים רבים, וכל אחד מהם מצהיר על עצמו כמשרד מוביל ומצליח. בבחירת עו"ד פלילי רצוי לשים דגש על תחומי ההתמחות שלו, הוותק והניסיון המשפטי בהם הוא מחזיק, לוודא שאינו מספק הבטחות שווא ולדאוג שיש ביניכם אינטראקציה אישית טובה. בנוסף, כל מי שבידו רישיון לעריכת דין יכול לספק סיוע משפטי למי שזקוק לכך, אך כשם שאיננו מצפים מרופא עיניים שיסתום לנו חור בשן, כך לא יהיה זה נבון לצפות מעו"ד המתמחה בנדל”ן שיהיה בעל מומחיות בדין הפלילי.
מדוע לבחור בנו לייצוג בהליכים פליליים?
משרדנו מחזיק במוניטין וניסיון עשיר בתחומי המשפט הפלילי ומורכב מעורכי דין המתורגלים בחשיבה משפטית פורצת דרך למציאת פתרונות מקוריים ללקוחותיו, תוך מאמץ מתמיד להעניק את השירות המשפטי האיכותי, המסור והדיסקרטי ביותר.