העדר רישום פלילי
אנונימי שאל\ה בתאריך 02/10/2013:
[color=#231f20:3ok1rmqz]שלום שמי ישראל ואני עובד במוקד של משרד התחבורה ובשביל להתקדם לתפקיד יותר בכיר אני צריך לחתום על טופס הצהרה על העדר רישום פלילי אבל יש לי תיק פתוח מלפני שנה על מעשה סדום בקטין ורציתי לשאול כמה שאלות : [/color:3ok1rmqz]
[color=#231f20:3ok1rmqz]1. אם יש לי כרגע תיק פתוח זה אומר שיש לי רישום פלילי ? [/color:3ok1rmqz]
[color=#231f20:3ok1rmqz]2. אם אני חותם על הטופס הזה אז עורכת דין של המעסיק שלי שבודקת את העדר רישום פלילי במשטרה יכולה לראות גם את התיק הפתוח הזה או לא ?[/color:3ok1rmqz]
-
תיקים הממתינים לבירור דין (מב"ד)
ישראל שלום,
באשר לשאלתך הראשונה – התיק במשטרה מוגדר כתיק מב"ד (ממתין לבירור דין), דבר היכול לנבוע משתי סיבות:
1. בתיק טרם התקבלה החלטה האם להגיש כנגדך כתב אישום.
2. הוגש כנגדך כתב אישום ומתנהל כרגע הליך שיפוטי שטרם הגיע לסיומו. כך או כך, תיקי מב"ד מופיעים גם הם בגיליון המרשם הפלילי וניתן לראות בהם רישום פלילי.באשר לשאלתך השנייה – חוק המרשם הפלילי מכיל רשימה רחבה של גופים, אשר רשאים לעיין במרשם הפלילי כאשר הדבר נוגע לעיסוקם, בין הייתר גופים ממשלתיים כדוגמת משרד התחבורה. גופים אלה רשאים לעיין בפרטי המרשם הפלילי (לעיתים ברישום כולו ולעיתים רק בהרשעות) כאשר הדבר נוגע לתחום עיסוקם על-פי דין.
בכל אופן, אני מציע שתיצור קשר עם עורך דין פלילי על מנת ולקבל מענה מקיף ומקצועי המתאים לנסיבות המקרה ולצרכים הייחודיים שלך.
בכבוד רב,
עו"ד פלילי אסף דוק
052-6885006האמור לעיל אינו מהווה ייעוץ משפטי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. אין בשימוש בפורום פלילי זה כדי ליצור יחסי עו”ד – לקוח. הגלישה באתר זה הינה בהתאם לתקנון אתר המשרד.
מעורך דין פלילי מומחה
השאירו פרטים
מאמרים נוספים בתחום
-
פרויקט "משתלבים מחדש" לרגל 70 שנות עצמאות – מחיקת רישום פלילי לבעלי רישום פלילי בודד
לרגל יום העצמאות ה-70 למדינת ישראל, העלתה עו"ד ד"ר רותי קמיני רעיון להקמת פרויקט "משתלבים מחדש", שבו יוכלו אנשים עם רישום פלילי חד-פעמי לבקש את מחיקת הרישום ממאגרי המשטרה. המשמעות קרא עוד >>
-
מחיקת רישום משטרתי וביטול רישום תיקים שנסגרו במשטרה
כאשר אדם נחשד בביצוע עבירה הוא מזומן לחקירה, ונפתח כנגדו תיק במשטרה. באם החקירה מבשילה לכדי העמדה לדין פלילי, יעבור הדיון בתיק לבית המשפט, ועל פי תוצאת המשפט יירשם לחובת קרא עוד >>
-
באילו מקרים ניתן למחוק רישום פלילי בעבירות סמים?
כנגד כל אדם שמתנהלת נגדו חקירה פלילית נפתח רישום במאגר המשטרתי, גם כשזה נוגע לאנשים נורמטיביים המנהלים אורח חיים הגון וישר. התיק הפלילי נפתח באופן מיידי בתחילתה של החקירה תחת קרא עוד >>
-
רישום פלילי והשלכותיו על חיינו
כנגד אנשים רבים בישראל תלוי ועומד רישום פלילי בהתאם לחוק המרשם הפלילי ותקנת השבים. הדבר נכון הן לגבי עבריינים "כבדים" והן לגבי אזרחים מן השורה שביצעו עבירות קלות יחסית, החל קרא עוד >>
תשובות לשאלות חשובות בנושא
מדוע חשוב כל כך להסתייע בעורך דין פלילי מומחה?
עולם המשפט הפלילי סבוך, מורכב ומאפשר טווח פעולה רחב. עורך הדין שייצג את האינטרסים שלך יוכל עוד משלביו הראשונים של ההליך לסכל את האפשרות שתואשם או תורשע בהאשמות שווא וכן במקרים מסוימים אף להביא לביטול ההליך הפלילי שנפתח נגדך.
כיצד לבחור את עורך הדין הפלילי הנכון?
קיימים משרדי עורכי דין פליליים רבים, וכל אחד מהם מצהיר על עצמו כמשרד מוביל ומצליח. בבחירת עו"ד פלילי רצוי לשים דגש על תחומי ההתמחות שלו, הוותק והניסיון המשפטי בהם הוא מחזיק, לוודא שאינו מספק הבטחות שווא ולדאוג שיש ביניכם אינטראקציה אישית טובה. בנוסף, כל מי שבידו רישיון לעריכת דין יכול לספק סיוע משפטי למי שזקוק לכך, אך כשם שאיננו מצפים מרופא עיניים שיסתום לנו חור בשן, כך לא יהיה זה נבון לצפות מעו"ד המתמחה בנדל”ן שיהיה בעל מומחיות בדין הפלילי.
מדוע לבחור בנו לייצוג בהליכים פליליים?
משרדנו מחזיק במוניטין וניסיון עשיר בתחומי המשפט הפלילי ומורכב מעורכי דין המתורגלים בחשיבה משפטית פורצת דרך למציאת פתרונות מקוריים ללקוחותיו, תוך מאמץ מתמיד להעניק את השירות המשפטי האיכותי, המסור והדיסקרטי ביותר.