חיסיון וסודיות רפואית בתלונה במשטרה
אנונימי שאל\ה בתאריך 28/12/2016:
כאשר מטופלת מגישה תלונה למשטרה כנגד המטפל בו שהינו פסיכיאטר וכפסיכוטרפיסט. איזה מידע רפואי נחשב כמידע חסוי וסודי אשר המטופלת אינו חייב לחשוף בתלונה?
אני שואלת זאת עקב דילמה:
אם לא אחשוף מלוא המידע יוכלו בהמשך לטעון כנגדי להסתרה ולחוסר אמינות, אלא שאם המידע יחשף הפסיכיאטר ישתמש במידע הרפואי (שאני סובלת ממחשות שווא ומדמיון) על מנת לשבש הליכי חקירה: יטען כרופא שלי שכל התלונה היא דמיון וסמפטום של המחלה ולא קרתה במציאות, ובכך תסגר התלונה.
1) אודה על הסבר לגבי הכלל או החוק במצב כזה מה אני חייבת לחשוף ומה לא?, למשל האם אני חייבת לחשוף:
א. כמה זמן אני מטופלת אצלו?
ב. באיזה כובע המטפל מטפל בי כפסיכיאטר או כפסיכוטרפיסט?
ג. מה האבחון שלי, ממה אני סובלת?
ד. האם אני נטול תרופות וכולי
2) האם המשטרה רשאית לאפשר לפסיכיאטר להפר את הסודיות והחסיון כלפיי במהלך חקירה וזאת ללא אישור שלי ובניגוד לרצוני,איזה תנאים צריכים להתקיים על מנת שהחיסיון והסודיות שלי יופרו בניגוד לרצוני
תודה רבה
-
חיסיון וסודיות רפואית בתלונה במשטרה
שלום אלמונית,
שאלתך מורכבת עד כדי כך שאין אפשרות לענות עליה מעל גבי הפורום.
יש פרטים רבים שאנו צריכים לקבל על מנת לענות על שאלתך נכונה ולייעץ לך היטב.
ממליץ לקבוע פגישת ייעוץ עם עו"ד.
בכבוד רב
האמור לעיל אינו מהווה ייעוץ משפטי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. אין בשימוש בפורום פלילי זה כדי ליצור יחסי עו”ד – לקוח. הגלישה באתר זה הינה בהתאם לתקנון אתר המשרד.
מעורך דין פלילי מומחה
השאירו פרטים
מאמרים נוספים בתחום
-
מתי רשלנות רפואית הופכת לפלילית?
השינוי התודעתי שחל בציבור בדבר זכויותיו של המטופל הוביל לשכיחות גבוהה של תביעות בגין רשלנות רפואית. כיצד רשלנות רפואית נגרמת? האם רשלנות רפואית מוגדרת בחוק? האם יש תקופת התיישנות לרשלנות קרא עוד >>
-
הכנה לחקירה במשטרה – המדריך לנחקר
גם האדם הנורמטיבי ביותר יכול למצוא עצמו יום אחד מוזמן במפתיע לחקירה בתחנת משטרה, מכל סיבה שהיא, גם אם אינו אשם במאומה. נוכחות בחדר החקירות היא מעמד מביש, פולשני ומבלבל קרא עוד >>
-
החזרת רישיון נשק וכלי ירייה לאחר חקירה במשטרה
התלו לך את רישיון הנשק ולקחו את כלי הירייה שהיה בבעלותך בעקבות חקירה במשטרה? יש מה לעשות. משטרת ישראל לרוב מחרימה את כלי הנשק ורישיונו של אדם לשאתו, כאשר הוא קרא עוד >>
-
מתנדב במשטרה הורשע בשוד עובדים זרים
בית המשפט המחוזי בתל אביב פסק כי מתנדב במשטרת ישראל שדד וגנב באופן שיטתי את כספם של עובדים זרים קרא עוד >>
תשובות לשאלות חשובות בנושא
מדוע חשוב כל כך להסתייע בעורך דין פלילי מומחה?
עולם המשפט הפלילי סבוך, מורכב ומאפשר טווח פעולה רחב. עורך הדין שייצג את האינטרסים שלך יוכל עוד משלביו הראשונים של ההליך לסכל את האפשרות שתואשם או תורשע בהאשמות שווא וכן במקרים מסוימים אף להביא לביטול ההליך הפלילי שנפתח נגדך.
כיצד לבחור את עורך הדין הפלילי הנכון?
קיימים משרדי עורכי דין פליליים רבים, וכל אחד מהם מצהיר על עצמו כמשרד מוביל ומצליח. בבחירת עו"ד פלילי רצוי לשים דגש על תחומי ההתמחות שלו, הוותק והניסיון המשפטי בהם הוא מחזיק, לוודא שאינו מספק הבטחות שווא ולדאוג שיש ביניכם אינטראקציה אישית טובה. בנוסף, כל מי שבידו רישיון לעריכת דין יכול לספק סיוע משפטי למי שזקוק לכך, אך כשם שאיננו מצפים מרופא עיניים שיסתום לנו חור בשן, כך לא יהיה זה נבון לצפות מעו"ד המתמחה בנדל”ן שיהיה בעל מומחיות בדין הפלילי.
מדוע לבחור בנו לייצוג בהליכים פליליים?
משרדנו מחזיק במוניטין וניסיון עשיר בתחומי המשפט הפלילי ומורכב מעורכי דין המתורגלים בחשיבה משפטית פורצת דרך למציאת פתרונות מקוריים ללקוחותיו, תוך מאמץ מתמיד להעניק את השירות המשפטי האיכותי, המסור והדיסקרטי ביותר.