חקירה על מעשה מגונה בפומבי
אנונימי שאל\ה בתאריך 28/01/2015:
שלום, נחקרתי על ידי המשטרה לפני 3 חודשים על מעשה מגונה בפומבי. בדקתי עכשיו והתיק נמצא בפרקליטות. אמרו לי שאני יכול לשלוח אליהם מכתב שבו אני אומר למה הם לא צריכים לעשות לי הרשעה כדי שלא יהיה משפט. רציתי שתגידו לי אם זה אפשרי ואם כן תסבירו לי בבקשה מה אני צריך לעשות. תודה.
-
שימוע בפני הפרקליטות בתיק מעשה מגונה בפומבי
איתי שלום,
למעשה מתקיים בעניינך כרגע הליך שימוע בעניין תיק החקירה שנפתח לך בחשד למעשה מגונה בפומבי. הליך השימוע מתקיים לפני הגשת כתב אישום בעניינו של אדם ותכליתו היא לתת לחשוד ולעורך דינו המבקשים זאת, הזדמנות להציג את טענותיהם בפני רשויות התביעה בטרם יהפוך החשוד לנאשם, קרי בטרם לפני יחלו נגדו הליכים פליליים בבית משפט. במסגרת השימוע ניתנת לאדם הזכות להגיב על חומר החקירה ועל הראיות כנגדו, וכן להציג את הצד שלו בחקירה על מנת ולעורר אצל הרשות התובעת את שאלת סיכויי הרשעתו בדין בתיק שבנדון וכן את שאלת הצדק שבדבר.
זכור, כי מרגע קבלת ההזמנה לשימוע עומדים לרשותך 30 ימים בלבד לפנות לרשות התביעה בבקשה מנומקת מדוע יש להימנע מהגשת כתב אישום כנגדך.
השאלה האם נכון יהיה להגיש בקשה להימנע מהגשת כתב אישום היא שאלה מורכבת שהתשובה עליה תלויה רבות בחומר הראיות בתיק ובנסיבות ביצוע העבירה. ישנם מקרים שטוב יהיה לעמוד על זכות השימוע וישנם מקרים שלא יהיה בכך טעם של ממש.
נוכח חשיבותה הרבה של הזכות לשימוע ונוכח ההשלכות מרחיקות הלכת שעשויות להיות לפגיעה בזכות זו על המשך ניהול ההליך הפלילי נגדך ובכך על עתידך, עליך להתייחס להודעת היידוע בכובד ראש ומומלץ מאוד להיוועץ בעו"ד פלילי באשר לאפשרויות השונות העומדות בפניך.
ידע נוסף תוכל למצוא במאמר שפרסמתי לאחרונה בנושא שימוע לפני הגשת כתב אישום.
בכבוד רב,
עו"ד אסף דוק
052-6885006האמור לעיל אינו מהווה ייעוץ משפטי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. אין בשימוש בפורום פלילי זה כדי ליצור יחסי עו”ד – לקוח. הגלישה באתר זה הינה בהתאם לתקנון אתר המשרד.
מעורך דין פלילי מומחה
השאירו פרטים
מאמרים נוספים בתחום
-
סגירת תיק פלילי לאיש הייטק שנחשד בביצוע מעשה מגונה בפומבי בגינה ציבורית
לקוח המשרד, איש הייטק, נעצר ונחקר על ידי משטרת בת ים בחשד שביצע מעשה מגונה בפומבי לאחר שמספר אנשים ששהו בגינה ציבורית בעיר התלוננו כי חשף בפניהם את איבריו המוצנעים. קרא עוד >>
-
מהי עבירת מעשה מגונה בפומבי?
מהי עבירת מעשה מגונה בפומבי? מה דינו של האדם שיורשע בעבירת מעשה מגונה בפומבי? עו"ד אסף דוק מסביר על יסודות העבירה קרא עוד >>
-
ביטול כתב אישום בעבירת מעשה מגונה בפומבי
כנגד הנאשם הוגש כתב אישום המייחס לו עבירה של מעשה מגונה בפומבי. בעקבות פניית משרדנו לרשות התובעת, הסכימה המדינה לחזור בה מכתב האישום ולבטלו, זאת לאור טענת הגנת השכרות שעמדה קרא עוד >>
-
מעשה מגונה בפומבי
עבירת מעשה מגונה בפומבי מתייחסת למצבים בהם אדם חושף את איברי מינו בפני האחרים, בפני קורבנותיו, או עוסק בפעילות מינית אחרת, שלא בהסכמתם. מעשה כזה, וכפי שניתן להסיק משמו, נעשה קרא עוד >>
תשובות לשאלות חשובות בנושא
מדוע חשוב כל כך להסתייע בעורך דין פלילי מומחה?
עולם המשפט הפלילי סבוך, מורכב ומאפשר טווח פעולה רחב. עורך הדין שייצג את האינטרסים שלך יוכל עוד משלביו הראשונים של ההליך לסכל את האפשרות שתואשם או תורשע בהאשמות שווא וכן במקרים מסוימים אף להביא לביטול ההליך הפלילי שנפתח נגדך.
כיצד לבחור את עורך הדין הפלילי הנכון?
קיימים משרדי עורכי דין פליליים רבים, וכל אחד מהם מצהיר על עצמו כמשרד מוביל ומצליח. בבחירת עו"ד פלילי רצוי לשים דגש על תחומי ההתמחות שלו, הוותק והניסיון המשפטי בהם הוא מחזיק, לוודא שאינו מספק הבטחות שווא ולדאוג שיש ביניכם אינטראקציה אישית טובה. בנוסף, כל מי שבידו רישיון לעריכת דין יכול לספק סיוע משפטי למי שזקוק לכך, אך כשם שאיננו מצפים מרופא עיניים שיסתום לנו חור בשן, כך לא יהיה זה נבון לצפות מעו"ד המתמחה בנדל”ן שיהיה בעל מומחיות בדין הפלילי.
מדוע לבחור בנו לייצוג בהליכים פליליים?
משרדנו מחזיק במוניטין וניסיון עשיר בתחומי המשפט הפלילי ומורכב מעורכי דין המתורגלים בחשיבה משפטית פורצת דרך למציאת פתרונות מקוריים ללקוחותיו, תוך מאמץ מתמיד להעניק את השירות המשפטי האיכותי, המסור והדיסקרטי ביותר.