לאחר חקירה במשטרה – מה עלי לעשות עכשיו?
אנונימי שאל\ה בתאריך 10/10/2015:
שלום לעורכי הדין, ביום חמישי נחקרתי במשטרה לאחר שמישהו התלונן שתקפתי אותו במסגרת סכסוך על חניה. איך שהגעתי החוקר הכניס אותי לחדר והחל לחקור אותו כאחרון העבריינים בחשד לתקיפת זקן (המתלונן היה בן 68). אמרתי לחוקר שמדובר בשקרים מצידו של המתלונן ואפילו שיבדוק את המצלמות במקום (מדובר באזור בו ממוקמות הרבה מצלמות). שום דבר לא עזר הוא חשב שאני העבריין, למרות שהמתלונן הוא זה שירק עלי וקילל אותי, ובסופו של דבר פתח לי תיק לאחר שלקח טביעות אצבע וצילום פנים. מה אני יכול לעשות עכשיו כי נראה לי שזה לא הולך לכיוון טוב מבחינתי של סגירת התיק? תודה מראש.
-
שלום תל אביבי,
על פי הנתונים שמסרת, הפעולה המומלצת היא פנייה אל התביעה בבקשה לסגירת תיק החקירה, בקשה שכזו נשענת על שלושה אדנים עיקריים: 1. טענות עובדתיות בכל הקשור לתיק החקירה והפנייה לראיות שטרם נאספו על ידי המשטרה
2. נימוקים משפטיים התאומים את החוק והפסיקה בדין הפלילי 3. נסיבות אישיות.מומלץ להסתייע בעו"ד העוסק במשפט הפלילי שיוכל ללוות אותך בהליך לסגירת התיק.
בכבוד רב,
אלון שליכטר, עו"ד
האמור לעיל אינו מהווה ייעוץ משפטי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. אין בשימוש בפורום פלילי זה כדי ליצור יחסי עו”ד – לקוח. הגלישה באתר זה הינה בהתאם לתקנון אתר המשרד.
-
אחלה תודה רבה
מעורך דין פלילי מומחה
השאירו פרטים
מאמרים נוספים בתחום
-
10 דברים שאסור לעשות בזמן חקירה במשטרה
חקירה במשטרה היא התחלה של הליך פלילי שעלול להימשך שנים. כל מה שתגידו, תאשרו או תשללו במהלכה עלול להפליל אתכם בהמשך. לכל אדם יש זכות להתייעץ עם עורך דין פלילי קרא עוד >>
-
החזרת רישיון נשק וכלי ירייה לאחר חקירה במשטרה
התלו לך את רישיון הנשק ולקחו את כלי הירייה שהיה בבעלותך בעקבות חקירה במשטרה? יש מה לעשות. משטרת ישראל לרוב מחרימה את כלי הנשק ורישיונו של אדם לשאתו, כאשר הוא קרא עוד >>
-
כיצד ניתן לסגור תיק חקירה במשטרה?
כיצד ניתן לסגור תיק במשטרה בדרך שלא תכתים את שמכם? פתיחת תיק במשטרה עלול להוות כתם בל יימחה על שמו ויוקרתו של אדם. ברוב המקרים כמובן מדובר על פתיחת תיקים קרא עוד >>
-
ייעוץ לפני חקירה במשטרה – כל מה שחשוב לדעת
זומנת לחקירה במשטרה? זה הזמן ליצור קשר עם עורך דין פלילי מנוסה, שייעץ וילווה אותך לאורך כל הדרך. אמנם חקירה היא השלב הראשון בהליך הפלילי, אך אין לטעות ולחשוב כי קרא עוד >>
תשובות לשאלות חשובות בנושא
מדוע חשוב כל כך להסתייע בעורך דין פלילי מומחה?
עולם המשפט הפלילי סבוך, מורכב ומאפשר טווח פעולה רחב. עורך הדין שייצג את האינטרסים שלך יוכל עוד משלביו הראשונים של ההליך לסכל את האפשרות שתואשם או תורשע בהאשמות שווא וכן במקרים מסוימים אף להביא לביטול ההליך הפלילי שנפתח נגדך.
כיצד לבחור את עורך הדין הפלילי הנכון?
קיימים משרדי עורכי דין פליליים רבים, וכל אחד מהם מצהיר על עצמו כמשרד מוביל ומצליח. בבחירת עו"ד פלילי רצוי לשים דגש על תחומי ההתמחות שלו, הוותק והניסיון המשפטי בהם הוא מחזיק, לוודא שאינו מספק הבטחות שווא ולדאוג שיש ביניכם אינטראקציה אישית טובה. בנוסף, כל מי שבידו רישיון לעריכת דין יכול לספק סיוע משפטי למי שזקוק לכך, אך כשם שאיננו מצפים מרופא עיניים שיסתום לנו חור בשן, כך לא יהיה זה נבון לצפות מעו"ד המתמחה בנדל”ן שיהיה בעל מומחיות בדין הפלילי.
מדוע לבחור בנו לייצוג בהליכים פליליים?
משרדנו מחזיק במוניטין וניסיון עשיר בתחומי המשפט הפלילי ומורכב מעורכי דין המתורגלים בחשיבה משפטית פורצת דרך למציאת פתרונות מקוריים ללקוחותיו, תוך מאמץ מתמיד להעניק את השירות המשפטי האיכותי, המסור והדיסקרטי ביותר.