מה לעשות אם המשטרה רוצה שאגיע לחקירה?
אנונימי שאל\ה בתאריך 14/06/2024:
שלום, לפני כשבועיים המשטרה דפקה לי בדלת ופתחתי להם. נכנסו שני שוטרים ושאלו על חבר לשעבר שלי שהם מחפשים. נתתי להם לחפש בבית מרצוני הטוב והם אמרו לי שאני לא דרוש להם אלא הם מחפשים אותו. עכשיו כנראה שהם לא מצאו אותו עד עכשיו, החוקר התקשר אליי וגם לאמא שלי – אמא שלי דיברה איתו והוא אמר שהם רוצים שאגיע לחקירה או בירור. החוקר רצה לדבר איתי אבל התחמקתי. הוא התקשר שוב כמה פעמים אבל לא עניתי. אתמול דפקו שני שוטרים בדלת אולי כדי לקחת אותי לחקירה ולא עניתי להם. הם הלכו. החוקר התקשר גם היום ולא ענינו לו.
כנראה שמחפשים אותי כדי להוציא ממני מידע על החבר לשעבר. אני לא מעוניין לבוא לחקירה כי אני חושש שיעצרו אותי ל-24 שעות כמו שעשו לי בעבר כשהראיתי רצון טוב ובאתי לחקירה.
השאלות שלי הן:
1. הבנתי שאין חובה לבוא לחקירה ואין חוק שמחייב להגיע לחקירת משטרה. מה החוק לגבי שוטר שדופק בדלת ורוצה שאבוא לחקירה?
2. אם השוטרים יבואו שוב וידפקו בדלת, האם אני חייב לפתוח להם? מה יקרה אם לא אפתח? לא פתחתי והם פשוט הלכו. הם רוצים לקחת אותי לחקירה.
3. אם נגיד פתחנו להם את הדלת, האם הם רשאים לקחת אותי לחקירה בכוח? הם רשאים להיכנס לבית ולקחת אותי? או שרק אם הם רואים אותי מחוץ לבית הם יכולים לקחת אותי לחקירה?
לא הבנתי עד כמה אני מחויב מבחינה חוקית להגיע לחקירה ומתי אני חייב לבוא אליה ואם לא, האם יעצרו אותי או ייקחו בכוח.
תודה רבה.
מעורך דין פלילי מומחה
השאירו פרטים
מאמרים נוספים בתחום
-
10 דברים שאסור לעשות בזמן חקירה במשטרה
חקירה במשטרה היא התחלה של הליך פלילי שעלול להימשך שנים. כל מה שתגידו, תאשרו או תשללו במהלכה עלול להפליל אתכם בהמשך. לכל אדם יש זכות להתייעץ עם עורך דין פלילי קרא עוד >>
-
זומנתם לוועדת משמעת סטודנטים בגין העתקה בבחינה? יש מה לעשות
ימי הלימודים המפרכים לשם השגת התואר הנכסף, לעיתים עלולים ליצור מצבי כעס ותסכול בקרב סטודנטים במוסדות הלימוד השונים. לעתים המצב יכול להגיע לכדי העתקה בבחינות ועד לקניית עבודות מוכנות. סטודנטים קרא עוד >>
-
סגירת עסק שנמכר בו אלכוהול לקטינים – יש מה לעשות
שיעור הקטינים הצורכים משקאות משכרים עלה באופן משמעותי בשנים האחרונות הן בישראל והן בעולם. בכדי למנוע הידרדרות מסוכנת נחקקו חוקים שתכליתם להילחם בתופעה העגומה. מדינת ישראל רואה בחומרה כל ניסיון קרא עוד >>
-
שחרור ממעצר שלושה חשודים בעבירות גניבת רכבים בעקבות התנהלות המשטרה
לקוחות המשרד, נעצרו על ידי משטרת זכרון יעקב בחשד שגנבו רכבים באזור הצפון וביצעו עבירות נלוות נוספות. לאחר דיון כב’ השופט אהוד קפלן ביקר את התנהלות המשטרה והורה על שחרורם קרא עוד >>
חוות דעת על השירות המשפטי
דירוג השירות המשפטי אותו אנו מספקים הוא מרכיב חשוב לשיפור ההתייעלות מצידנו וכחלק מכך מסייע לאחרים לקבל החלטות משמעותיות עבורם.
-
הוסף חוות דעתיאיר חסוי | 20/12/20255
ציון השירות המשפטי
5מקצועיות 5
שירותיות 5
שביעות רצון
במשפט אחד:עו"ד ישר, אמין ומקצועי.חוות דעת:קיבלתי מעו"ד דוק ליווי צמוד לאורכו ולרוחבו של ההליך הפלילי עד כיבוש התוצאה המיוחלת. -
הוסף חוות דעתרמי חסוי | 14/11/20255
ציון השירות המשפטי
5מקצועיות 5
שירותיות 5
שביעות רצון
במשפט אחד:תודה רבה על פעולותיך בסגירת התיק נגדיחוות דעת:מעריך מאד את העבודה הרבה והקשה שעשיתם עבורי. על כן ממליץ עליך בחום! -
הוסף חוות דעתשירה חסוי | 15/06/20245
ציון השירות המשפטי
5מקצועיות 5
שירותיות 5
שביעות רצון
במשפט אחד:תודה לך עו"ד דוק!חוות דעת:תודה רבה על הייעוץ המקצועי, על הסבלנות, ההסבר המפורט. כן ירבו עו"ד כמוך. תודה רבה ! -
הוסף חוות דעתליאור חסוי | 14/06/20245
ציון השירות המשפטי
5מקצועיות 5
שירותיות 5
שביעות רצון
במשפט אחד:תודה על שליווית אותי לאורך כל הדרך, צעד, צעד עד לתוצאה המיוחלתחוות דעת:עורך הדין דוק היקר, ברצוני להביע את תודתי על השירות המסור והמקצועי שהענקת לי. ליווית אותי לאורך כל הדרך, צעד, צעד עד לתוצאה המיוחלת. מוקיר ומעריך את מה שעשית בשבילי. -
הוסף חוות דעתמשה חסוי | 14/06/20245
ציון השירות המשפטי
5מקצועיות 5
שירותיות 5
שביעות רצון
במשפט אחד:סגר לי תיק מחוסר אשמה והחזיר לי את הצבע לחייםחוות דעת:הגעתי לעו״ד אסף דוק בקטע קשה של תלונת שווא. קיבלתי טיפול ענייני ומסור תוך מתן תמיכה ועידוד. הטיפול של עו״ד דוק וצוותו הביא במהירות לסגירת התיק מחוסר אשמה וגרם לי לנשום מחדש. תודה לך -
הוסף חוות דעתחאלד חסוי | 14/06/20245
ציון השירות המשפטי
5מקצועיות 5
שירותיות 5
שביעות רצון
במשפט אחד:עו"ד פלילי מספר 1חוות דעת:לעורך דין אסף ולכל הצוות שלך ... תודה לכם על הכל ,עבדתם קשה בשבילי ובסוף הצלחתם ... מאחל לכם עוד הצלחות במשך חייכם בעבודה. במשפט אחד יכול להגיד לכם שאתם מספר 1. -
הוסף חוות דעתמארק חסוי | 14/06/20245
ציון השירות המשפטי
5מקצועיות 5
שירותיות 5
שביעות רצון
במשפט אחד:יחס אישי, ידע נרחב ויצירתיותחוות דעת:ברצוני להודות לכם על הטיפול המסור, המושקע והיצירתי בתיק שלי. הרגשתי את היחס המקסים והמאמץ לעשות את המקסימום כדי להגיע להישג משמעותי עבורי ולעזור לי. בברכה והמון בריאות. ❤❤🙏🏻 -
הוסף חוות דעתרון חסוי | 14/06/20245
ציון השירות המשפטי
5מקצועיות 5
שירותיות 5
שביעות רצון
במשפט אחד:עו"ד שהופך עולמות ללקוח שלוחוות דעת:לדעתי עו"ד אסף דוק הוא אחד המקצועיים בתחומו. אף פעם לא נתקלתי בעורך דין שעושה מעל ומעבר למען הלקוח שלו, ולא משנה מה הוא עשה, פשוט הופך בשבילו עולמות. כן יירבו עורכי דין כמוהו. -
הוסף חוות דעתדניאל חסוי | 14/06/20245
ציון השירות המשפטי
5מקצועיות 5
שירותיות 5
שביעות רצון
במשפט אחד:תודה על ייצוג מקצועי ומשובחחוות דעת:אסף, כעת שה'אבק שקע' ברצוני להודות לך על ייצוג מקצועי ומשובח. במבט לאחור, אני מבין כעת שכל ההחלטות שנלקחו היו מדויקות. כפי שכתבתי לעו"ד תומר, המראה המרשים, מקרין השקט והאסרטיביות שלכם היו כה מרשימים. הרגשתי מיוצג ומוגן. תודה מקרב לך. מי ייתן ודרככם תהיה רצופה בהצלחות וזיכויים! -
הוסף חוות דעתלירון חסוי | 14/06/20245
ציון השירות המשפטי
5מקצועיות 5
שירותיות 5
שביעות רצון
במשפט אחד:אדם ישר, מקצועי וטוען בבית המשפט בצורה רהוטה וכריזמטיתחוות דעת:עו"ד דוק הגיע לבית המשפט לסייע בשחרור בעלי לאחר שהמשטרה טפלה עליו שקרים בפרשייה סבוכה. לאחר שחקר את נציג המשטרה מעל דוכן העדים - האמת יצאה לאור! השופטת הורתה על שחרורו לאחר שהטילה ספק גדול בדבר אשמתו. קיבלנו את הייצוג הטוב ביותר שהיינו יכולים לבקש. תודה -
הוסף חוות דעתמאור חסוי | 14/06/20245
ציון השירות המשפטי
5מקצועיות 5
שירותיות 5
שביעות רצון
במשפט אחד:עורך דין שלא מבטיח הבטחות שווא ומשיג בסופו של דבר תוצאות טובות!חוות דעת:אני רוצה להודות לך עו"ד דוק על הליווי המשפטי המיוחד והנאמן לאורך כל הדרך. זה לא מובן מאליו שעו"ד נותן 200% בתיק ועושה זאת בגאון כמוך. תודה רבה ממני ומכל המשפחה על המסירות והמקצועיות. -
הוסף חוות דעתרן חסוי | 14/06/20245
ציון השירות המשפטי
5מקצועיות 5
שירותיות 5
שביעות רצון
במשפט אחד:נחישות, ידע, הבנת העניין וטיפול מקצועי מאדחוות דעת:עם סיום הפרשה ברצוני להודות לך על טיפולך היעיל ומסור בעניני. מרגע הפניה אליך היית קשוב ומבין את הבעיה. הסכמת לקבל שיחת טלפון אפילו בשבת( מה שמעלה את הערכתי אליך בהבנת הדחיפות). גם בשפגישה במשרדך הבנת את הקושי ואת הבעייתיות והפגנת מקצועיות מרשימה יחד עם אמפטיה. הטיפול בעניין היה בהחלט מקצועי, יעיל ובסופו של דבר הוכיח כי ידעת את שאתה עושה - ועשית זאת בצורה המייטבית. שוב, הרבה תודה על נחישות, ידע, הבנת העניין וטיפול מקצועי מאד.