מה צריך לכתוב לפרקליטות לאחר קבלת מכתב יידוע לחשוד
דקל שאל\ה בתאריך 30/06/2022:
שלום, הפרקליטות שלחה לי מכתב יידוע לחשוד שם נכתב שאני צריך לכתוב להם חזרה. רציתי לדעת מה בדיוק אני אמור לבקש במסגרת המכתב הזה, רק לתת את הטענות שלי של למה אני לא אשם והם כבר ימשיכו? תודה
-
זכות השימוע – פנייה לתביעה בבקשה להימנע מהעמדה לדין
שלום רב,
הנך רשאי לפנות לתביעה תוך 30 יום, בבקשה מנומקת מדוע יש להימנע מהגשת כתב אישום כנגדך. מדובר בזכות טיעון ראשונית בטרם חשוד משנה סטטוס והופך לנאשם אשר תלוי ועומד נגדו כתב אישום בבית המשפט.
בהליך השימוע עצמו יש להתנהל בחכמה ולא בפזיזות בהעלאת טענות היכולות, בסופו של יום, להביא להגשת כתב אישום תוך כדי “סגירת חורים” מצד הפרקליטות בהתאם לטיעונים שנאמרו בשימוע. כמו כן, חשוב להבין כי ייתכנו מצבים בהם אין כלל מקום לקיים את השימוע, שכן חשיפת קו הגנה או ראיות הגנה כבר בשלב זה יכולה לעיתים להזיק לחשוד בהמשכו של ההליך.
בברכה,
עו”ד אסף דוק
052-6885006האמור לעיל אינו מהווה ייעוץ משפטי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. אין בשימוש בפורום פלילי זה כדי ליצור יחסי עו”ד – לקוח. הגלישה באתר זה הינה בהתאם לתקנון אתר המשרד.
מעורך דין פלילי מומחה
השאירו פרטים
מאמרים נוספים בתחום
-
מכתב יידוע שני לחשוד
כיוון שהעמדה לדין היא בעלת השלכות רבות על חייו של חשוד, על פרנסתו, על שמו הטוב, על מעמדו וכן הלאה, קבע המחוקק את הליך השימוע, בו חשוד רשאי לשטוח את קרא עוד >>
-
מכתב יידוע לחשוד
עם תום חקירה משטרתית, באם סבורה המשטרה כי יש מקום לשקול הגשת כתב אישום כגד החשוד בתיק, מועבר התיק לידי הרשות התובעת אשר לה הסמכות להכריע אם להגיש כתב אישום. קרא עוד >>
-
הוגשו לפרקליטות חומרי החקירה נגד שרה נתניהו
היחידה הארצית של המשטרה סיימה לבצע את פעולות החקירה בפרשת מעונות ראש הממשלה, והודיעה כי החומרים שנאספו הועברו לעיונה של הפרקליטות, שתחליט אם להגיש כתב קרא עוד >>
-
חקירת קטינים במשטרה – מה צריך לדעת?
למרבה הצער, לא נדירים המקרים בהם מגיעים קטינים לחקירה משטרתית, לעיתים עקב מעשים הנחשבים לקונדס ושעשוע. ואולם, מרגע שהדברים עוברים לידיה של המשטרה נכנסים החשוד ובני משפחתו ל- "יקום מקביל", קרא עוד >>
תשובות לשאלות חשובות בנושא
מדוע חשוב כל כך להסתייע בעורך דין פלילי מומחה?
עולם המשפט הפלילי סבוך, מורכב ומאפשר טווח פעולה רחב. עורך הדין שייצג את האינטרסים שלך יוכל עוד משלביו הראשונים של ההליך לסכל את האפשרות שתואשם או תורשע בהאשמות שווא וכן במקרים מסוימים אף להביא לביטול ההליך הפלילי שנפתח נגדך.
כיצד לבחור את עורך הדין הפלילי הנכון?
קיימים משרדי עורכי דין פליליים רבים, וכל אחד מהם מצהיר על עצמו כמשרד מוביל ומצליח. בבחירת עו"ד פלילי רצוי לשים דגש על תחומי ההתמחות שלו, הוותק והניסיון המשפטי בהם הוא מחזיק, לוודא שאינו מספק הבטחות שווא ולדאוג שיש ביניכם אינטראקציה אישית טובה. בנוסף, כל מי שבידו רישיון לעריכת דין יכול לספק סיוע משפטי למי שזקוק לכך, אך כשם שאיננו מצפים מרופא עיניים שיסתום לנו חור בשן, כך לא יהיה זה נבון לצפות מעו"ד המתמחה בנדל”ן שיהיה בעל מומחיות בדין הפלילי.
מדוע לבחור בנו לייצוג בהליכים פליליים?
משרדנו מחזיק במוניטין וניסיון עשיר בתחומי המשפט הפלילי ומורכב מעורכי דין המתורגלים בחשיבה משפטית פורצת דרך למציאת פתרונות מקוריים ללקוחותיו, תוך מאמץ מתמיד להעניק את השירות המשפטי האיכותי, המסור והדיסקרטי ביותר.