עד שלא נחקר מתחילת החקירה
אנונימי שאל\ה בתאריך 11/09/2013:
שלום,
אם ציינתי שהיה אדם שנוכח בזירת העבירה ואף אני מוכן להביא פרטים וכד.
אך החוקר לא עשה אם זה שום דבר, זה עד לטובתי בחקירה פלילית שמתנהלת נגדי.
עכשיו שהתיק חזר מהתובע המשטרתי, פתאום חשוב למשטרה למצוא את העד הזה-מחדלי חקירה!?.
על כל פנים השאלה שלי היא, אם במידה ואני לא מצליח עכב הזמם הרב שחלף למצוא את העד או שחס וחלילי הוא נפטר.
מה ההשלכות של זה על התיק?
תודה
דניאל
-
עד שלא נחקר מתחילת החקירה
דניאל שלום,
אם המשטרה לא תצליח לחקור את העד בעקבות מחדלה הרי שמדובר במחדל חקירה, שכן, היה באפשרותה לחקור את העד במועד הרלוונטי והיא לא עשתה זאת ללא כל סיבה.
לעניין השפעת המחדל על התיק המשטרתי, זה תלוי.
יכול להיות מצב בו העד לא ייחקר ואז נפגעת זכותך להליך הוגן שכן גרסת העד שבאה לטובתך לא נשמעה ולא נבדקה.
בנוסף, יכול בהחלט להיות שעקב חלוף זמן רב, העד לא זוכר בדיוק את שארע ואז למרות שהעד נחקר ו/או יוזמן להעיד מטעם התביעה או לחלופין כעד הגנה מטעמך, עדיין יש פגיעה בזכותך להליך הוגן. שכן, הגרסא של העד לא תועדה בסמוך לקרות המקרה דבר אשר יכול להשליך על משקלה הראייתי.
צריך לזכור שתיק לרוב בנוי ממספר עדויות או מספר ראיות ולכן גם אם יש מחדל חקירה צריך לבדוק את נפקותו בפועל. קרי, יש לשאול האם המחדל חקירה כל כך חמור עד שיש בו ממש לאיין את יכולת הנאשם להתגונן. אם התשובה לכך היא חיובית, אין מקום להמשיך הליך פלילי שכזה שכן לא ניתן להתגונן מפניו וזאת באשמת הרשות החוקרת. אך אם התשובה לשאלה היא שיש פגיעה אך לא כזאת חמורה שלא מאפשרת להתגונן מהאישום, התוצאה תהיה שהתיק יתנהל אך העובדה הזאת תעמוד לנאשם כנקודת זכות בפני בית המשפט.בברכה,
עו"ד פלילי חזי כהן.האמור לעיל אינו מהווה ייעוץ משפטי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. אין בשימוש בפורום פלילי זה כדי ליצור יחסי עו"ד – לקוח. הגלישה באתר זה הינה בהתאם לתקנון אתר המשרד.
מעורך דין פלילי מומחה
השאירו פרטים
מאמרים נוספים בתחום
-
אבי דוביצקי נחקר במשטרה ונמלט מהארץ לאחר חשיפת מעלליו
תחקיר ערוץ 10 - הצייד הפך לניצוד: "צייד הפדופילים", אבי דוביצקי, נחקר במשטרה בעקבות מעשיו קרא עוד >>
-
קטין שנעצר בחשד לתקיפה וזריקת אבנים לא נחקר באזהרה והתיק נגדו נסגר מחוסר אשמה
לקוח המשרד, קטין נורמטיבי, נעצר על ידי משטרת בית שמש בחשד שזרק אבנים ותקף חרדים בעיר בית שמש. בעקבות ייצוג משרדנו, הוחלט על ידי ראש מחלק חקירות בתחנת בית שמש קרא עוד >>
-
זיכוי בעקבות ביקורת על מחדלי החקירה בתיק תקיפה ואיומים
בית המשפט המחוזי זיכה נאשם מתקיפת אחיו ואיומים על חייו, בעקבות ביקורת על מחדלי החקירה. הסכסוך נסב סביב שימוש ביחידת דיור בבית האם. השופט הדגיש את הצורך בחקירה מקצועית קרא עוד >>
-
על חשיבות ההיוועצות בעורך דין טרם החקירה
אזרחים רבים נוהגים לחשוב כי רק עבריינים או פושעים מקצועיים נלקחים לחקירת משטרה ומבלים שעות ארוכות ומתישות בחדרי חקירות אפלים תוך שהם סופגים השפלות מנטליות ואלימות קשה שכל תכליתה היא קרא עוד >>
חוות דעת על השירות המשפטי
דירוג השירות המשפטי אותו אנו מספקים הוא מרכיב חשוב לשיפור ההתייעלות מצידנו וכחלק מכך מסייע לאחרים לקבל החלטות משמעותיות עבורם.
-
הוסף חוות דעתחאלד חסוי | 20/08/20225
ציון השירות המשפטי
5מקצועיות 5
שירותיות 5
שביעות רצון
במשפט אחד:עו"ד פלילי מספר 1חוות דעת:לעורך דין אסף ולכל הצוות שלך ... תודה לכם על הכל ,עבדתם קשה בשבילי ובסוף הצלחתם ... מאחל לכם עוד הצלחות במשך חייכם בעבודה. במשפט אחד יכול להגיד לכם שאתם מספר 1. -
הוסף חוות דעתאורי חסוי | 16/08/20225
ציון השירות המשפטי
5מקצועיות 5
שירותיות 5
שביעות רצון
במשפט אחד:באמת שלא יכולתי לבחור עורך דין טוב יותר!חוות דעת:אסף מקצועי ברמה הכי גבוהה שהכרתי. יסודי, תמיד נותן ייעוץ מדויק, לא משאיר שאלה אחת ללא תשובה והכי חשוב מספק את הסחורה בסופו של דבר. -
הוסף חוות דעתדוד חסוי | 02/08/20225
ציון השירות המשפטי
5מקצועיות 5
שירותיות 5
שביעות רצון
במשפט אחד:בזכות אסף בית המשפט זיכה אותי מעבירה חמורה שיש עימה קלוןחוות דעת:אסף, מקצוען אמיתי, בקיא בחומר, ידע איך להתנהל עם הפרקליטות, בזכותו הפרקליטות חזרה בה מהאשמות. ממליץ בחום. -
הוסף חוות דעתדני חסוי | 01/08/20225
ציון השירות המשפטי
5מקצועיות 5
שירותיות 5
שביעות רצון
במשפט אחד:עורך דין מצויין!חוות דעת:עורך דין מצויין! מתנהל בצורה מקצועית תוך שיקוף מלא ושיתוף פעולה. מכיר את העבודה בצורה טובה ועושה הכל ע"מ להשיג את התוצאה הרצויה. -
הוסף חוות דעתדניאל חסוי | 26/07/20225
ציון השירות המשפטי
5מקצועיות 5
שירותיות 5
שביעות רצון
במשפט אחד:תודה על ייצוג מקצועי ומשובחחוות דעת:אסף, כעת שה'אבק שקע' ברצוני להודות לך על ייצוג מקצועי ומשובח. במבט לאחור, אני מבין כעת שכל ההחלטות שנלקחו היו מדויקות. כפי שכתבתי לעו"ד תומר, המראה המרשים, מקרין השקט והאסרטיביות שלכם היו כה מרשימים. הרגשתי מיוצג ומוגן. תודה מקרב לך. מי ייתן ודרככם תהיה רצופה בהצלחות וזיכויים! -
הוסף חוות דעתפבל חסוי | 16/07/20225
ציון השירות המשפטי
5מקצועיות 5
שירותיות 5
שביעות רצון
במשפט אחד:עורך דין מצוין שבקי בכל הפינות הקטנות של המקצועחוות דעת:הגעתי לעו"ד אסף דוק דרך האינטרנט בעקבות ההמלצות. התברר שזה עו"ד מצוין. היה מקצועי מאוד ובקי בכל הפינות הקטנות של המקצוע. זמין למקרה שצריך ומוכן לענות על השאלות ולהסביר (הרבה מעל ומעבר לציפיות שלי). העבודה נעשתה תוך זמן קצר לשביעות רצוני. תודה רבה! -
הוסף חוות דעתיוסי חסוי | 12/07/20225
ציון השירות המשפטי
5מקצועיות 5
שירותיות 5
שביעות רצון
במשפט אחד:פשוט משרד של אלופים!חוות דעת:תודה על היחס האישי,והסבלנות שהגדשתם ,לכל אורך התהליך, עם המקצועיות והיסודיות הגבוהה, פשוט אלופים... תודה רבה 🙏🌹🌺 -
הוסף חוות דעתאיתן חסוי | 11/07/20225
ציון השירות המשפטי
5מקצועיות 5
שירותיות 5
שביעות רצון
במשפט אחד:עו"ד מקצועי ודקדקן כזה שמכיר כל פרט ופרט בתחום הפליליחוות דעת:זו הזדמנות טובה להודות על העבודה והדאגה. מדובר בעו"ד מקצועי, דקדקן, כזה שמכיר כל פרט ופרט בתחום הפלילי ואפשר לסמוך עליו שיוביל אותך בבטחה בדרך הנכונה לעבר התוצאה הטובה ביותר. ממליץ בחום. -
הוסף חוות דעתגיא צברי | 09/07/20225
ציון השירות המשפטי
5מקצועיות 5
שירותיות 5
שביעות רצון
במשפט אחד:מקצוען אמיתי, מעניק טיפול אישי ויסודי עבור כל לקוחחוות דעת:מקצוען אמיתי, מעניק טיפול אישי ויסודי עבור כל לקוח. מי ששוכר את שירותיו יודע שהוא בידיים הכי טובות שיש. -
הוסף חוות דעתאהוד חסוי | 09/07/20225
ציון השירות המשפטי
5מקצועיות 5
שירותיות 5
שביעות רצון
במשפט אחד:משרד עורכי דין של מקצועניםחוות דעת:משרד עורכי דין של מקצוענים. הגעתי אליהם בעקבות זימון לועדת משמעת באוניברסיטה. עו"ד דוק זיכה אותי מכל אשם! בזכות הייצוג שלו קיבלתי הזדמנות להמשיך במסלול המקצועי שלי. מדובר בעו"ד שנתן לי תחושת ביטחון כבר בפגישה הראשונה, הפגין אכפתיות לאורך כל הדרך ובסופו של דבר השיג עבורי את התוצאה הטובה ביותר. שמח שזכיתי להכיר אותו וממליץ עליו בעיניים עצומות. -
הוסף חוות דעתכרם חסוי | 29/06/20225
ציון השירות המשפטי
5מקצועיות 5
שירותיות 5
שביעות רצון
במשפט אחד:ייצוג מקצועי ומסור בכל שעות היממהחוות דעת:עורך דין טיפול זריז ללא השתהות זו פעם שניה אני פונה אליו פשוט גדול. -
הוסף חוות דעתפאולה חסוי | 26/06/20225
ציון השירות המשפטי
5מקצועיות 5
שירותיות 5
שביעות רצון
במשפט אחד:עורך דין תותח בתחום הפליליחוות דעת:תודה ענקית לעורך דין אסף דוק, על היחס האישי, המענה בכל הדרך, והכי הכי חשוב- על התוצאה המטורפת. אסף הצליח לרפא אי צדק ענקי ועוול שנגרם לי. לא אגזים אם אומר שהוא פשוט עורך דין תותח בתחומו. תודה רבה🙌