קשר ידידותי בין גבר בן 30 ובחורה בת 16.5- האם מותר?
אנונימי שאל\ה בתאריך 02/02/2018:
אני בן 30.
הכרתי בחורה בתוך מכון כושר..
היא נראית גדולה מגיל 18.. אך אחרי שיחות התברר לי שהיא בת 16.5.
מאוד נעים לי לשוחח איתה, בחורה חכמה מאוד ואשת שיחה טובה.
איך אינני רואה יצירת קשר זוגי שיוביל להקמת בית בהפרש גילאים כה גדול. ובטח שהיא בת 16.5.
היא מעוניינת בי ואפילו מחזרת אחריי וזה קצת תמוה למה בחורה בגילה רוצה גבר עם פער גילאים גדול.
הסברתי לה שיש פער גילאים ואני מחפש בת זוג רק מעל גיל 18. כי אני מחפש קשר שיוביל להקמת בית ומשפחה עם בחורה שיכולה להתמסד. ולכן לא מתאים.
אני מוכן להישאר ידידים.. לדבר.. לייעץ ולהתאמן ביחד. ולא שום דבר מעבר.
הבעיה שבגלל שכבר שהכרתי אותה ודיברנו כבר הרבה פעמים.. קשה לי להתעלם ממנה לחלוטין. לא רוצה להעליב אותה.
האם זה מותר או שלא להיות ידידים בפער גילאים כזה?
אודה לתשובה
-
ישראל שלום רב,
קראתי את שכתבת בעיון.
בגדול החוק אינו אוסר על קיום קשר ידידותי עם קטינה, אך עם זאת הייתי ממליץ לך כאדם בכלל וכעו"ד בפרט על ניתוק הקשר הזה באופו מיידי וללא דיחוי נוסף.
תשמר נפשך פן מצב בו הקשר הידידותי (זולג בקלות) לקשר מיני, על אחת כמה וכמה מקום בו היא (לטענתך) מעוניינת בכך.
משרדינו מטפל בעשרות מקרים בהם הקשר התמים "זלג" לקשר מיני וזה לא מקום בו היית רוצה למצוא עצמך.
מקווה שתשובתי ענתה לך.
אשמח לעמוד לרשותך בכל עת,
עודד רגב, עו"ד (משרד עו"ד אסף דוק).
האמור לעיל אינו מהווה ייעוץ משפטי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. אין בשימוש בפורום פלילי זה כדי ליצור יחסי עו”ד – לקוח. הגלישה באתר זה הינה בהתאם לתקנון אתר המשרד.
-
שלום לעו"ד.
קראתי את התשובה שלך, ואני מודה לך על כך.
אם זה משהו שיש בו בעיה חוקית אני אוותר על קשר כזה.רק יש משהו שלא הבנתי .
הרי לפי מה שרשום באתר שלכם. החוק אומר שגיל 16 זה גיל ההסכמה. והבחורה הזו היא בת 16.5, וכבר לא כל כך ילדה.
ובחורה מגיל זה מותר לה להיות בקשר עם גבר בכל גיל.
אז לא הבנתי מדוע אתה טוען שזה עלול להוות בעיה?רק כדי להבין באופן כללי את החוק.. אסור בכלל להיות בקשר ידידותי /זוגי עם בחורה מתחת לגיל 18?
גם 17.5?בנוסף זה תקף גם על בחור בן 16.5 ואישה בת 30?
תודה שוב.
מעורך דין פלילי מומחה
השאירו פרטים
מאמרים נוספים בתחום
-
האם מותר לקיים יחסי מין עם מטופלת בהסכמתה שלא בזמן קשר טיפולי?
בין מטפל למטופל שוררים יחסים לא שוויוניים מפאת העובדה שהמטופל פגיע, חשוף ורגיש לעומת מעמדו הרם של המטפל. יחד עם זאת, לא אחת נרקמים יחסים רומנטיים ומיניים אמיתיים בין מטפלים קרא עוד >>
-
על האיסור בקיום קשר מיני בין קצין משטרה לשוטרת הכפופה לו
המשטרה עברה בשנים האחרונות טלטלה לא פשוטה. כמה פרשות ביטחוניות העיבו על אמינות מוקד החירום של המשטרה, כמו גם מעצרם של בכירים במשטרה על ניהול פרשיות אינטימיות אסורות עם כפופות קרא עוד >>
-
יחסי מין בין מטפל ומטופלת – האם מדובר בעבירה פלילית?
אישה מגיעה לטיפול אצל רופא, פסיכיאטר או פסיכולוג ובין השניים מתפתחים יחסים הדוקים שהופכים לרומנטיים. השניים אף מקיימים יחסי מין מלאים בהסכמה. האם ניתן להאשים בשל כך את המטפל בעבירה קרא עוד >>
-
האם מותר להחזיק תחמושת או חלקים מנשק?
רבים מבין הישראלים שירתו בצבא או בכוחות הביטחון במסגרת סדיר או קבע, ולא מעטים ממשיכים גם לשרת במילואים. במסגרות אלו קיים מגע רב עם נשקים מסוגים שונים וכן עם תחמושת קרא עוד >>
תשובות לשאלות חשובות בנושא
מדוע חשוב כל כך להסתייע בעורך דין פלילי מומחה?
עולם המשפט הפלילי סבוך, מורכב ומאפשר טווח פעולה רחב. עורך הדין שייצג את האינטרסים שלך יוכל עוד משלביו הראשונים של ההליך לסכל את האפשרות שתואשם או תורשע בהאשמות שווא וכן במקרים מסוימים אף להביא לביטול ההליך הפלילי שנפתח נגדך.
כיצד לבחור את עורך הדין הפלילי הנכון?
קיימים משרדי עורכי דין פליליים רבים, וכל אחד מהם מצהיר על עצמו כמשרד מוביל ומצליח. בבחירת עו"ד פלילי רצוי לשים דגש על תחומי ההתמחות שלו, הוותק והניסיון המשפטי בהם הוא מחזיק, לוודא שאינו מספק הבטחות שווא ולדאוג שיש ביניכם אינטראקציה אישית טובה. בנוסף, כל מי שבידו רישיון לעריכת דין יכול לספק סיוע משפטי למי שזקוק לכך, אך כשם שאיננו מצפים מרופא עיניים שיסתום לנו חור בשן, כך לא יהיה זה נבון לצפות מעו"ד המתמחה בנדל”ן שיהיה בעל מומחיות בדין הפלילי.
מדוע לבחור בנו לייצוג בהליכים פליליים?
משרדנו מחזיק במוניטין וניסיון עשיר בתחומי המשפט הפלילי ומורכב מעורכי דין המתורגלים בחשיבה משפטית פורצת דרך למציאת פתרונות מקוריים ללקוחותיו, תוך מאמץ מתמיד להעניק את השירות המשפטי האיכותי, המסור והדיסקרטי ביותר.