שאלה בנוגע לצו הרחקה של המשטרה
אנונימי שאל\ה בתאריך 27/02/2016:
שלום לך מידע מאוד חשוב ורציתי לברר עניין מסוים. הייתי פעם בחקירה האשימו אותי שאני מטריד בחורה שהייתה פעם איתי בקשר בגלל שהייתי עובר לראות אותה פעם בשבוע אבל לא הטרדתי אותה מינית ולא מילולי, בזמן החקירה היו שאלות ותשובות בסוף שחררו אותי וחתמתי על צו הרחקה מהמקום שבו היא עובדת למשך חודש אסור לי להתקרב לשם. עכשיו עברו 4 חודשיים הייתי פעמיים שם היא יכולה להתלונן עלי? במילים אחרות צו ההרחקה היה למשך חודש אחרי כך מותר לי להסתובב בקניון איפה שהיא עובדת ואין בזה אשמה ? או המשטרה תוכל לעצור אותי בגלל שהתקרבתי עוד פעם לחנות? תודה רבה.
-
צו הרחקה שהוצא על-ידי המשטרה
גימי שלום,
כאשר מוגשת תלונה למשטרה עקב אלימות במשפחה, וכן במקרי אלימות אחרים, יכול קצין משטרה להורות על מספר תנאים מגבילים. כלומר, כאן אין הכוונה לצו הגנה שהוציא בית המשפט אלא להוראות הרחקה המוגבלות ל- 30 יום לכל היותר, ונתונות לשיקולו של קצין.
לאחר התקופה הנ"ל הצו אומנם פוקע אך התיק ממשיך להתברר במחלקת התביעות במשטרה ונבחנת השאלה האם ראוי להגיש כתב אישום כנגדך או אם לאו. קח בחשבון שלמרות שהצו פקע זה מכבר תיאורטית אותה אישה יכולה להגיש תלונה חדשה במשטרה ואם זו תימצא מוצדקת ייתכן ותתעורר עילת מעצר נגדך ותובא להארכת מעצר בפני שופט בבית משפט השלום בעיר.
כמו כן, קח בחשבון שאותה אישה יכולה לפנות לבית משפט השלום ולבקש את הרחקתך (צו הגנה או צו למניעת הטרדה מאיימת). הצו יינתן על ידי בית המשפט במצבים בהם יש לספק הגנה מהירה לקורבנות או למי שמצויים בסיכון, והוא תקף לתקופה של עד חצי שנה.
בכבוד רב,
עו"ד אסף דוקהאמור לעיל אינו מהווה ייעוץ משפטי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. אין בשימוש בפורום פלילי זה כדי ליצור יחסי עו”ד – לקוח. הגלישה באתר זה הינה בהתאם לתקנון אתר המשרד.
מעורך דין פלילי מומחה
השאירו פרטים
מאמרים נוספים בתחום
-
בית המשפט דוחה בקשה לצו הרחקה של אישה שטענה להטרדה מינית
לקוח המשרד הוזמן לדיון בבית משפט השלום בהרצליה בעקבות בקשה לצו למניעת הטרדה מאיימת שהגישה נגדו אישה שטענה שהטריד אותה מינית בכך שהתקין מצלמות נסתרות בביתה ואיים על חייה. במהלך קרא עוד >>
-
צו הרחקה נגד שכן – צווי הרחקה בין שכנים
יחסי שכנות יכולים להיות מקור לנחת וקרבה, או מוקד של עוינות ורגשות שליליים. סכסוכי שכנים הם תופעה נפוצה ומטרידה, החוצה מגדרים ואוכלוסיות, ומשותפת לבני האדם באשר הם. כאשר נוצרה סיטואציה קרא עוד >>
-
הוצאת צו הרחקה נגד אישה שחשדה שבעלה בוגד בה עם אחרת
לקוחת המשרד פנתה למשרדנו בטוענה שהיא חווה הטרדות ואיומים חוזרים ונשנים מצד אישה אחרת על רקע חשדה כי בעלה בוגד בה עימה. בעקבות כך, משרדנו הגיש בקשה להוצאת צו למניעת קרא עוד >>
-
קבלת ערעור משמעתי וביטול עונש הרחקה שהוטל על סטודנטית שהונתה בבחינה באוניברסיטת אריאל
לקוחת המשרד, סטודנטית באוניברסיטת אריאל, הורחקה מלימודיה לאחר שהורשעה בביצוע עבירות של הונאה בבחינה והכנסת חומר עזר אסור בעת בחינה. בעקבות ערעור שהגיש משרדנו, מר אברהם שבות, יו"ר וועדת ערר קרא עוד >>
תשובות לשאלות חשובות בנושא
מדוע חשוב כל כך להסתייע בעורך דין פלילי מומחה?
עולם המשפט הפלילי סבוך, מורכב ומאפשר טווח פעולה רחב. עורך הדין שייצג את האינטרסים שלך יוכל עוד משלביו הראשונים של ההליך לסכל את האפשרות שתואשם או תורשע בהאשמות שווא וכן במקרים מסוימים אף להביא לביטול ההליך הפלילי שנפתח נגדך.
כיצד לבחור את עורך הדין הפלילי הנכון?
קיימים משרדי עורכי דין פליליים רבים, וכל אחד מהם מצהיר על עצמו כמשרד מוביל ומצליח. בבחירת עו"ד פלילי רצוי לשים דגש על תחומי ההתמחות שלו, הוותק והניסיון המשפטי בהם הוא מחזיק, לוודא שאינו מספק הבטחות שווא ולדאוג שיש ביניכם אינטראקציה אישית טובה. בנוסף, כל מי שבידו רישיון לעריכת דין יכול לספק סיוע משפטי למי שזקוק לכך, אך כשם שאיננו מצפים מרופא עיניים שיסתום לנו חור בשן, כך לא יהיה זה נבון לצפות מעו"ד המתמחה בנדל”ן שיהיה בעל מומחיות בדין הפלילי.
מדוע לבחור בנו לייצוג בהליכים פליליים?
משרדנו מחזיק במוניטין וניסיון עשיר בתחומי המשפט הפלילי ומורכב מעורכי דין המתורגלים בחשיבה משפטית פורצת דרך למציאת פתרונות מקוריים ללקוחותיו, תוך מאמץ מתמיד להעניק את השירות המשפטי האיכותי, המסור והדיסקרטי ביותר.