שלילת רישיון נשק בעקבות חקירה במשטרה
אנונימי שאל\ה בתאריך 28/12/2014:
עו"ד דוק שלום, לפני מספר שבועות נחקרתי במשטרה על תקיפה של שכן שמתגורר איתי בבניין. בסיום החקירה השוטר אמר לי שלא נראה לו שייצא מזה כתב אישום והתיק נגדי צפוי להיסגר. בעקבות המקרה פנו אלי ממשרד לביטחון פנים ושללו לי את רישיון הנשק. עכשיו העניין הוא שהרישיון הזה משמש אותי בעבודה והמעסיק לא רואה את כל מה שקורה בעין יפה, דבר שעלול לגרום לפיטורים שלי. האם בכל פעם שאדם נחקר במשטרה אוטומטית שוללים לו את הרישיון לנשיאת נשק? מה אני יכול לעשות כעת? תודה מראש!
-
צביקה שלום,
פקיד רישוי כלי ירייה רשאי למנוע מתן רישיון נשק מאדם או לבטלו בעקבות מידע המועבר אליו על ידי משטרת ישראל המלמד על סיכון לשלום הציבור מצידו. במצב דברים זה, אתה רשאי להגיש ערר על החלטת פקיד הרישוי. במידה והחלטת פקיד הרישוי התקבלה בהתאם להמלצת משטרת ישראל, יש להעביר את הערר למשטרה לבחינת הנושא או המלצתה בשנית. במידה ופקיד הרישוי אינו משנה את החלטתו לאחר הגשת הערר, ניתן אף להגיש עתירה בעניין לבית המשפט לצורך שינוי ההחלטה.
בהצלחה,
עו"ד אסף דוק
052-6885006האמור לעיל אינו מהווה ייעוץ משפטי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. אין בשימוש בפורום פלילי זה כדי ליצור יחסי עו”ד – לקוח. הגלישה באתר זה הינה בהתאם לתקנון אתר המשרד.
-
משתתף בצערך
מעורך דין פלילי מומחה
השאירו פרטים
מאמרים נוספים בתחום
-
הוצאת רישיון נשק – התבחינים החדשים לקבלת רישיון נשק
קבלת רישיון נשק בישראל היא הליך מורכב שעלול לקחת זמן, בשל עמידה בתנאי סף ותבחינים מפורטים. המשרד לביטחון פנים מעדכן אחת לכמה שנים את הקריטריונים ומרחיב את הזכאות לאנשים נוספים קרא עוד >>
-
החזרת רישיון נשק וכלי ירייה לאחר חקירה במשטרה
התלו לך את רישיון הנשק ולקחו את כלי הירייה שהיה בבעלותך בעקבות חקירה במשטרה? יש מה לעשות. משטרת ישראל לרוב מחרימה את כלי הנשק ורישיונו של אדם לשאתו, כאשר הוא קרא עוד >>
-
כל מה שצריך לדעת על שלילת רישיון נהיגה
כמעט כל אדם בישראל מחזיק ברשותו רכב פרטי המשמש אותו לנסיעות עבודה ולשאר פעילויות. למעשה, הרכב הוא כלי כה שמיש ומובן מאיליו, עד שרבים מאיתנו אינם יכולים להעלות על דעתם קרא עוד >>
-
באילו מקרים תתאפשר שלילת רישיון הנהיגה לצמיתות?
נגע תאונות הדרכים בכבישי ישראל, יחד עם מגמת ההחמרה בענישה מצד רשויות החוק, גורמים לשלילת רישיון הנהיגה של נהגים רבים. מלבד בית המשפט, רישיון הנהיגה יכול להיפסל מנהלית או להישלל קרא עוד >>
תשובות לשאלות חשובות בנושא
מדוע חשוב כל כך להסתייע בעורך דין פלילי מומחה?
עולם המשפט הפלילי סבוך, מורכב ומאפשר טווח פעולה רחב. עורך הדין שייצג את האינטרסים שלך יוכל עוד משלביו הראשונים של ההליך לסכל את האפשרות שתואשם או תורשע בהאשמות שווא וכן במקרים מסוימים אף להביא לביטול ההליך הפלילי שנפתח נגדך.
כיצד לבחור את עורך הדין הפלילי הנכון?
קיימים משרדי עורכי דין פליליים רבים, וכל אחד מהם מצהיר על עצמו כמשרד מוביל ומצליח. בבחירת עו"ד פלילי רצוי לשים דגש על תחומי ההתמחות שלו, הוותק והניסיון המשפטי בהם הוא מחזיק, לוודא שאינו מספק הבטחות שווא ולדאוג שיש ביניכם אינטראקציה אישית טובה. בנוסף, כל מי שבידו רישיון לעריכת דין יכול לספק סיוע משפטי למי שזקוק לכך, אך כשם שאיננו מצפים מרופא עיניים שיסתום לנו חור בשן, כך לא יהיה זה נבון לצפות מעו"ד המתמחה בנדל”ן שיהיה בעל מומחיות בדין הפלילי.
מדוע לבחור בנו לייצוג בהליכים פליליים?
משרדנו מחזיק במוניטין וניסיון עשיר בתחומי המשפט הפלילי ומורכב מעורכי דין המתורגלים בחשיבה משפטית פורצת דרך למציאת פתרונות מקוריים ללקוחותיו, תוך מאמץ מתמיד להעניק את השירות המשפטי האיכותי, המסור והדיסקרטי ביותר.