החזרת תפוס ע"י המשטרה
אנונימי שאל\ה בתאריך 17/06/2015:
שלום רב,
איזה תביעה אפשר להגיש נגד המשטרה בגין החזקת תפוס מעבר לצו?
האם למשטרה יש 180 יום מרגע אישור הצו בפני השופט או מרגע שהם לקחו לי את התפוס.אם אני יבקש מבית המשפט לקבל את התפוס לפני שעברו ה-180 יום?
האם הוא צריך לאשר את זה?
תודה
-
החזרת תפוס ע"י המשטרה
שלום רב,
פקודת סדר הדין הפלילי (מעצר וחיפוש) קובעת בזאת הלשון לעניין החזרת תפוס על ידי המשטרה:
"אם תוך ששה חדשים מיום תפיסת החפץ על ידי המשטרה, או מיום שהגיע לידיה, לא הוגש המשפט אשר בו צריך החפץ לשמש ראיה ולא ניתן צו על אותו חפץ לפי סעיף 34, תחזיר המשטרה את החפץ לאדם אשר מידיו נלקח; אך רשאי בית משפט שלום, על פי בקשת שוטר מוסמך או אדם מעוניין, להאריך את התקופה בתנאים שיקבע".
כלומר, מותר למשטרה להחזיק בחפץ התפוס עד להגשת כתב האישום, ולאחר הגשת כתב האישום, עד להכרעת הדין. ספירת 6 החודשים היא מיום תפיסת החפץ על ידי המשטרה אולם במקרים מסוימים ניתן להגיש בקשה מתאימה לבית המשפט להחזרת התפוס אף בטרם חלוף מועד זה מכוח סעיף 34 לפקודה. במקרים מעין אלה בית המשפט נדרש לבחון חלופה אשר תשיג את תכלית תפיסתו של החפץ ותפחית את הפגיעה בבעליו. החזרת התפוס תיבחן גם לאורו של חוק יסוד כבוד האדם וחירותו, ולאור זכות הקניין שהיא אחת מזכויות האדם הבסיסיות.
בכבוד רב,
עו"ד אסף דוק
052-6885006האמור לעיל אינו מהווה ייעוץ משפטי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. אין בשימוש בפורום פלילי זה כדי ליצור יחסי עו"ד – לקוח. הגלישה באתר זה הינה בהתאם לתקנון אתר המשרד.
מעורך דין פלילי מומחה
השאירו פרטים
מאמרים נוספים בתחום
-
החזרת רכוש תפוס מהמשטרה
לעיתים קרובות משטרת ישראל מחרימה ותופסת רכוש מטעמי חקירה או מטעמים פליליים שונים. בעיקרון, את הרכוש התפוס כגון מחשב, פלאפון או רכב, יכולה המשטרה להחזיק לתקופה של חצי שנה ועד קרא עוד >>
-
פרשת "קוד מקור" בשיתוף ה-FBI – בית המשפט דחה את בקשת המשטרה להמשיך ולהחזיק במחשביו של לקוח המשרד
לקוח המשרד נחקר כחשוד נוסף בפרשת "קוד מקור" המנוהלת בשיתוף ה-FBI, בחשד שהפעיל לכאורה אתר המספק שירות מתקפות סייבר DDOS (מניעת שירות מבוזרת) וגרם לנזקים של מיליארדי דולרים ברחבי העולם. קרא עוד >>
-
החזרת רישיון תיווך במקרקעין ללקוח שנחשד בתקיפת אם גרושתו ובנו הקטין
רשם המתווכים במקרקעין קיבל עתירה שהוגשה על ידי משרדנו והורה על החזרת רישיון התיווך ללקוח, זאת על אף שעודנה מתנהלת נגדו חקירה משטרתית בחשד לתקיפה ופציעה של אם גרושתו ובנו קרא עוד >>
-
החזרת גורות כלבים לחשוד בהתעללות בבעלי חיים
בית המשפט דן בבקשה להחזרת גורות כלבים שנתפסו בחשד להתעללות. המבקש טען כי לא הוא שביצע את חיתוך האוזניים. בית המשפט החליט להחזיר את הגורות בתנאים קרא עוד >>
חוות דעת על השירות המשפטי
דירוג השירות המשפטי אותו אנו מספקים הוא מרכיב חשוב לשיפור ההתייעלות מצידנו וכחלק מכך מסייע לאחרים לקבל החלטות משמעותיות עבורם.
-
הוסף חוות דעתדניאל חסוי | 27/09/20225
ציון השירות המשפטי
5מקצועיות 5
שירותיות 5
שביעות רצון
במשפט אחד:תודה על ייצוג מקצועי ומשובחחוות דעת:אסף, כעת שה'אבק שקע' ברצוני להודות לך על ייצוג מקצועי ומשובח. במבט לאחור, אני מבין כעת שכל ההחלטות שנלקחו היו מדויקות. כפי שכתבתי לעו"ד תומר, המראה המרשים, מקרין השקט והאסרטיביות שלכם היו כה מרשימים. הרגשתי מיוצג ומוגן. תודה מקרב לך. מי ייתן ודרככם תהיה רצופה בהצלחות וזיכויים! -
הוסף חוות דעתרן חסוי | 25/08/20225
ציון השירות המשפטי
5מקצועיות 5
שירותיות 5
שביעות רצון
במשפט אחד:נחישות, ידע, הבנת העניין וטיפול מקצועי מאדחוות דעת:עם סיום הפרשה ברצוני להודות לך על טיפולך היעיל ומסור בעניני. מרגע הפניה אליך היית קשוב ומבין את הבעיה. הסכמת לקבל שיחת טלפון אפילו בשבת( מה שמעלה את הערכתי אליך בהבנת הדחיפות). גם בשפגישה במשרדך הבנת את הקושי ואת הבעייתיות והפגנת מקצועיות מרשימה יחד עם אמפטיה. הטיפול בעניין היה בהחלט מקצועי, יעיל ובסופו של דבר הוכיח כי ידעת את שאתה עושה - ועשית זאת בצורה המייטבית. שוב, הרבה תודה על נחישות, ידע, הבנת העניין וטיפול מקצועי מאד. -
הוסף חוות דעתיוסי חסוי | 22/08/20225
ציון השירות המשפטי
5מקצועיות 5
שירותיות 5
שביעות רצון
במשפט אחד:מקצועיות ותבונה והכל בגובה העינייםחוות דעת:השילוב האולטימטיבי של מקצועיות בלתי מתפשרת, תבונה ואנושיות. אם הגעת למשרד הזה אתם יכולים להיות בטוחים שאתם בידיים הכי טובות שיש. -
הוסף חוות דעתדני חסוי | 11/08/20225
ציון השירות המשפטי
5מקצועיות 5
שירותיות 5
שביעות רצון
במשפט אחד:עורך דין מצויין!חוות דעת:עורך דין מצויין! מתנהל בצורה מקצועית תוך שיקוף מלא ושיתוף פעולה. מכיר את העבודה בצורה טובה ועושה הכל ע"מ להשיג את התוצאה הרצויה. -
הוסף חוות דעתאיתן חסוי | 05/08/20225
ציון השירות המשפטי
5מקצועיות 5
שירותיות 5
שביעות רצון
במשפט אחד:שירות משפטי מקצועי ואיכותיחוות דעת:קיבלתי שירות מקצועי ואיכותי מאסף, הוא היה זמין לפניות שלי וסבלני לבקשותיי. לכל מי שמהסס - תפנו לאסף, אתם לא תצטערו. -
הוסף חוות דעתרון חסוי | 05/08/20225
ציון השירות המשפטי
5מקצועיות 5
שירותיות 5
שביעות רצון
במשפט אחד:עו"ד שהופך עולמות ללקוח שלוחוות דעת:לדעתי עו"ד אסף דוק הוא אחד המקצועיים בתחומו. אף פעם לא נתקלתי בעורך דין שעושה מעל ומעבר למען הלקוח שלו, ולא משנה מה הוא עשה, פשוט הופך בשבילו עולמות. כן יירבו עורכי דין כמוהו. -
הוסף חוות דעתגלעד ש. | 04/08/20225
ציון השירות המשפטי
5מקצועיות 5
שירותיות 5
שביעות רצון
במשפט אחד:מהפגישה הראשונה עם עו"ד דוק ידעתי שאני בידיים טובותחוות דעת:מהפגישה הראשונה עם עו"ד דוק ידעתי שאני בידיים טובות. עורכי הדין במשרד ייצגו אותי במסירות, מקצועיות ותמיד היו זמינים עבורי לכל שאלה ועניין גם שחזרתי על עצמי. גם התוצאה המשפטית הטובה לא איחרה לבוא והתיק שנפתח נגדי נסגר מחוסר אשמה. תודה רבה לכם. -
הוסף חוות דעתגבי חסוי | 03/08/20225
ציון השירות המשפטי
5מקצועיות 5
שירותיות 5
שביעות רצון
במשפט אחד:כבר משיחת הטלפון הראשונה הרגשתי שאני בידיים טובות!חוות דעת:הגעתי לעו"ד דוק דרך האינטרנט וכבר משיחת הטלפון הראשונה הרגשתי שאני בידיים טובות. עו"ד דוק ליווה אותי בתקופה לא קלה בכלל בחיי כאשר בסופה כבודי שב אלי. אין עליו, צעיר ומבריק - יישר כוח! -
הוסף חוות דעתניסים חסוי | 20/07/20225
ציון השירות המשפטי
5מקצועיות 5
שירותיות 5
שביעות רצון
במשפט אחד:עורך דין שלא מפחד להילחם על חפותו של הלקוחחוות דעת:שלום לכולם ברצוני להמליץ על עו"ד אסף דוק. הגענו למשרד שלו בעקבות המלצה באינטרנט ואף המלצה של קולגה שלו. מצאנו עורך דין שלא מפחד להילחם על חפותו של הלקוח שלו בבית המשפט ולא רואה ממטר את גורמי האכיפה שנמצאו על-ידי בית המשפט כלא אמינים. אנחנו ממליצים עליו בחום ובטוחים שכל מי שייעזר בשירותיו יבין בדיוק על מה אנחנו מדברים. -
הוסף חוות דעתניסים חסוי | 17/07/20225
ציון השירות המשפטי
5מקצועיות 5
שירותיות 5
שביעות רצון
במשפט אחד:טיפול מהיר יעיל ומסורחוות דעת:ברצוני להודות לעורך הדין אסף דוק על טיפול מהיר יעיל ומסור ליווי צמוד על ההדרכה המקצוענות הנסיון שלך חסך לי הרבה צרות באמת אסירות תודה על השרות ועל התוצאות 100% הצלחה לא מובן מאיליו תודה רבה רבה והרבה הצלחה. -
הוסף חוות דעתאורן חסוי | 16/07/20225
ציון השירות המשפטי
5מקצועיות 5
שירותיות 5
שביעות רצון
במשפט אחד:אסטרטג אמיתי בעוד שרוב עורכי הדין הם טקטיקנים.חוות דעת:אסף הוא אסטרטג אמיתי בעוד שרוב עורכי הדין הם טקטיקנים. ליווה אותי במסירות ומקצועיות בתקופה הכי חשוכה בחיי ועשה זאת בגאון. -
הוסף חוות דעתפבל חסוי | 04/07/20225
ציון השירות המשפטי
5מקצועיות 5
שירותיות 5
שביעות רצון
במשפט אחד:ייצוג משובח ויחס אישי בכל שעהחוות דעת:משרד עורכי דין מהטובים ביותר בתחום הפלילי אם לא הטוב ביותר! תודה על שירות אדיב ומקצועי.