נהלי חקירה באזהרה במשטרה
הנחקר שאל\ה בתאריך 01/09/2020:
שלום
שאלה ראשונה:
האם בתום חקירה באזהרה במשטרה, יכולה המשטרה לעצור את החשוד אך ורק עפ"י העבירה הספציפית שהוקראה בהודעת החשוד ?
למשל, אם בהודעת החשוד נאמר "חשוד בהפרת צו הגנה בכך ש… בניגוד לצו הגנה שקיים נגדך", האם יכול השוטר החוקר לעצור בגין הפרת הוראה שיפוטית או צו אחר למרות שאין צו הגנה ?
האם הודעת החשוד אשר מוקראת בפני החשוד לפני החקירה, חייבת לדייק בין חשד להפרת צו למניעת הטרדה מאיימת לבין צו הרחקה לבין צו הגנה לבין הוראה שיפוטית ?
שאלה שנייה:
האם הודעת החשוד אשר מוקראת לחשוד לפני תחילת חקירה באזהרה, מעידה בהכרח על תוכן תלונה שהוגשה (אם הוגשה)? כלומר, האם החוקר חייב להיצמד לנוסח התלונה שהוגשה, או שהוא יכול לחקור
בחשד אחר כלשהו עפ"י הבנתו ועפ"י הנתונים שבידיו ?
שאלה שלישית:
האם ניתן לתת פרשנויות שונות להודעת החשוד ? האם חוקר יכול לטעון שנאמר דבר מסוים בהודעת החשוד אבל הוא בעצם התכוון למשהו אחר ? הרי החשוד אמור להבין על מה הוא נחקר. למשל אם נאמר "הפרת צו הגנה" אבל החוקר התכוון ל"הפרת הוראה שיפוטית".
תודה רבה
מעורך דין פלילי מומחה
השאירו פרטים
מאמרים נוספים בתחום
-
חקירה באזהרה – כל מה שצריך לדעת
חקירה תחת אזהרה, או במילים אחרות חקירה באזהרה נפתחת לאחר שהוגשה תלונה כנגד הנחקר והוא חשוד בביצוע עבירה פלילית. חקירה תחת אזהרה שונה מחקירת עד ויש לה השלכות על הנחקר, קרא עוד >>
-
חקירה פלילית במשטרה – עשה ואל תעשה – המדריך לנחקר במשטרה
קיבלת זימון לחקירה במשטרה והנך תוהה כעת כיצד עליך לנהוג? נתחיל מזה שחקירת משטרה איננה דבר פשוט, שכן גם חקירה על עניין פעוט יכולה להסתיים במקרה הטוב בסגירת התיק והותרת קרא עוד >>
-
סגירת תיק פלילי באזהרה ללקוח שנחשד במעשה מגונה בקטינה מתחת לגיל 14
כנגד לקוח המשרד נפתח תיק פלילי בחשד שביצע מעשה מגונה בקטינה מתחת לגיל 14. הלקוח הכחיש מן ההתחלה את המיוחס לו על-ידי המתלוננת. בעקבות פניית משרדנו החליטה פרקליטות מחוז דרום קרא עוד >>
-
קטין שנעצר בחשד לתקיפה וזריקת אבנים לא נחקר באזהרה והתיק נגדו נסגר מחוסר אשמה
לקוח המשרד, קטין נורמטיבי, נעצר על ידי משטרת בית שמש בחשד שזרק אבנים ותקף חרדים בעיר בית שמש. בעקבות ייצוג משרדנו, הוחלט על ידי ראש מחלק חקירות בתחנת בית שמש קרא עוד >>
חוות דעת על השירות המשפטי
דירוג השירות המשפטי אותו אנו מספקים הוא מרכיב חשוב לשיפור ההתייעלות מצידנו וכחלק מכך מסייע לאחרים לקבל החלטות משמעותיות עבורם.
-
הוסף חוות דעתתומר חסוי | 19/05/20235
ציון השירות המשפטי
5מקצועיות 5
שירותיות 5
שביעות רצון
במשפט אחד:עורך דין פלילי מקצועי, הגון, וחדחוות דעת:כבר מהרגע הראשון, ע״י דפדוף בעמוד הפייסבוק והביקורות המצוינות, היה נראה מבטיח, אסף היה מקצועי ואדיב, ידע לתת מענה לכל שאלה, כל התהליך התבצע באופן מהיר ומוצלח, דאגו לעדכן אותנו בכל שלביו. המחיר היה הוגן ומצדיק את המקצועיות והשירותיות. -
הוסף חוות דעתאיסק חסוי | 16/05/20235
ציון השירות המשפטי
5מקצועיות 5
שירותיות 5
שביעות רצון
במשפט אחד:משרד עורכי הדין הטוב ביותר בתחום הפליליחוות דעת:שירות מהיר, מקצועי ומרגיע. שמח שמצאתי אתכם, הצלתם לי את החיים. -
הוסף חוות דעתחיים חסוי | 09/05/20235
ציון השירות המשפטי
5מקצועיות 5
שירותיות 5
שביעות רצון
במשפט אחד:מרוצה מאוד מהשירות ומפסק הדין שקיבלתיחוות דעת:אסף דוק התותח, מאוד מרוצה מהפסק דין מהשירות שלך יש לך ראש מהטובים ביותר שהכרתי ב-22 שנה שאני לכאורה עושה פשעים ???? שיחקת אותה שאפו שאפו שאפו. -
הוסף חוות דעתגיא חסוי | 30/04/20235
ציון השירות המשפטי
5מקצועיות 5
שירותיות 5
שביעות רצון
במשפט אחד:עו"ד מקצועי מאוד עם מלא סבלנותחוות דעת:עורך דין פלילי מעולה, נתן לי ייעוץ טלפוני והרגיע אותי מאוד, היה סבלני והסביר כל דבר כמה פעמים. מומלץ מאוד. -
הוסף חוות דעתגור חסוי | 30/08/20225
ציון השירות המשפטי
5מקצועיות 5
שירותיות 5
שביעות רצון
במשפט אחד:המלצה חמה במיוחד לאיש יקר במיוחד!חוות דעת:זו המלצה חמה במיוחד לאיש יקר במיוחד! עו"ד דוק ליווה אותי בתקופה הכי קשה ומכריעה בחיים שלי במהלכה חוויתי את נחת זרועה של המדינה במלוא מובן המילה ללא כל סיבה מוצדקת. אסף היה האדם הראשון שהאמין לי לאורך כל הדרך עד לתוצאה המיוחלת של ביטול כתב האישום. ממליץ וימשיך להמליץ עליך בחום בכל הזדמנות! -
הוסף חוות דעתפיראס חסוי | 08/08/20225
ציון השירות המשפטי
5מקצועיות 5
שירותיות 5
שביעות רצון
במשפט אחד:תודה רבה לעורכי הדין אסף דוק ובר נמרי על ייצוג משפטי לעלא ולעלאחוות דעת:אין מילים לתאר את הליווי, היחס האישי והאכפתיות שחוויתי. צוות מקצועי, אכפתי ומקשיב. בנוסף, המחיר היה מאוד הוגן. תודה רבה! -
הוסף חוות דעתדני חסוי | 07/08/20225
ציון השירות המשפטי
5מקצועיות 5
שירותיות 5
שביעות רצון
במשפט אחד:עורך דין מצויין!חוות דעת:עורך דין מצויין! מתנהל בצורה מקצועית תוך שיקוף מלא ושיתוף פעולה. מכיר את העבודה בצורה טובה ועושה הכל ע"מ להשיג את התוצאה הרצויה. -
הוסף חוות דעתפיראס חסוי | 04/08/20225
ציון השירות המשפטי
5מקצועיות 5
שירותיות 5
שביעות רצון
במשפט אחד:תודה רבה לעורכי הדין אסף דוק ובר נמרי על ייצוג משפטי לעלא ולעלאחוות דעת:אין מילים לתאר את הליווי, היחס האישי והאכפתיות שחוויתי. צוות מקצועי, אכפתי ומקשיב. בנוסף, המחיר היה מאוד הוגן. תודה רבה! -
הוסף חוות דעתדניאל חסוי | 21/07/20225
ציון השירות המשפטי
5מקצועיות 5
שירותיות 5
שביעות רצון
במשפט אחד:תודה על המסירות, האנושיות והמקצועיות הרבהחוות דעת:רוצה להודות לעו"ד דוק ועו"ד רביד כהן ממשרדו על שייצגו אותי בהצלחה לאורך שנים בתיק שנוהל נגדי. תודה על המסירות, האנושיות והמקצועיות הרבה. ממליץ בחום כמובן, יישר כוח אוהב אתכם. -
הוסף חוות דעתיאיר חסוי | 16/07/20225
ציון השירות המשפטי
5מקצועיות 5
שירותיות 5
שביעות רצון
במשפט אחד:עו"ד ישר, אמין ומקצועי.חוות דעת:קיבלתי מעו"ד דוק ליווי צמוד לאורכו ולרוחבו של ההליך הפלילי עד כיבוש התוצאה המיוחלת. -
הוסף חוות דעתגיא חסוי | 15/07/20225
ציון השירות המשפטי
5מקצועיות 5
שירותיות 5
שביעות רצון
במשפט אחד:עו"ד מקצועי מאוד עם מלא סבלנותחוות דעת:עורך דין פלילי מעולה, נתן לי ייעוץ טלפוני והרגיע אותי מאוד, היה סבלני והסביר כל דבר כמה פעמים. מומלץ מאוד. -
הוסף חוות דעתירון חסוי | 11/07/20225
ציון השירות המשפטי
5מקצועיות 5
שירותיות 5
שביעות רצון
במשפט אחד:עו"ד הכי טוב בתחום הפלילי, נקודהחוות דעת:עו"ד הכי טוב בתחום הפלילי, נקודה. מקצוע, יסודי וסבלני ואחד שיודע להנגיש את השפה המשפטית בצורה ברורה לכל אדם – דבר שמרבית עורכי הדין נופלים בהם. תודה על העבודה החשובה שעשית למען המשפחה שלנו. מעריכים ומוקירים. -
הוסף חוות דעתנועם חסוי | 06/07/20225
ציון השירות המשפטי
5מקצועיות 5
שירותיות 5
שביעות רצון
במשפט אחד:עו"ד ישר ומקצועי שלא מבטיח ללקוח מה שהוא לא יכול לקייםחוות דעת:עו"ד ישר ומקצועי שלא מבטיח ללקוח מה שהוא לא יכול לקיים. עו"ד דוק ליווה אותי בתקופה הכי רעה בחיים שלי ותמיד שימש אוזן קשבת ויועץ טוב לפתרון בעיותיי. תודה רבה על הטיפול המסור. -
הוסף חוות דעתאורי חסוי | 03/07/20225
ציון השירות המשפטי
5מקצועיות 5
שירותיות 5
שביעות רצון
במשפט אחד:באמת שלא יכולתי לבחור עורך דין טוב יותר!חוות דעת:אסף מקצועי ברמה הכי גבוהה שהכרתי. יסודי, תמיד נותן ייעוץ מדויק, לא משאיר שאלה אחת ללא תשובה והכי חשוב מספק את הסחורה בסופו של דבר. -
הוסף חוות דעתלירון חסוי | 26/06/20225
ציון השירות המשפטי
5מקצועיות 5
שירותיות 5
שביעות רצון
במשפט אחד:אדם ישר, מקצועי וטוען בבית המשפט בצורה רהוטה וכריזמטיתחוות דעת:עו"ד דוק הגיע לבית המשפט לסייע בשחרור בעלי לאחר שהמשטרה טפלה עליו שקרים בפרשייה סבוכה. לאחר שחקר את נציג המשטרה מעל דוכן העדים - האמת יצאה לאור! השופטת הורתה על שחרורו לאחר שהטילה ספק גדול בדבר אשמתו. קיבלנו את הייצוג הטוב ביותר שהיינו יכולים לבקש. תודה -
הוסף חוות דעתעופרי רותם | 25/06/20225
ציון השירות המשפטי
5מקצועיות 5
שירותיות 5
שביעות רצון
במשפט אחד:בסבלנות אין קץ ומקצועיות ראויה לשבח הגשים את משאת נפשיחוות דעת:הגעתי לעו"ד דוק על מנת למחוק רישום פלילי שרדף אותי. בסבלנות אין קץ ומקצועיות ראויה לשבח הגשים את משאת נפשי. תודה ענקית ובוודאי שממליץ על המשרד.