האם אפשר לתבוע על פרסום פרטים אישיים בקבוצת וואצאפ?
אנונימי שאל\ה בתאריך 15/06/2024:
שלום לכולם,
אני מתלבט אם כדאי לי לתבוע. פרסמתי הודעה בקבוצת וואצאפ שהועתקה מקבוצה אחרת, וההודעה הזו התפרשה כהסתה לאלימות. בעקבות כך, נעצרתי על ידי המשטרה, אבל שוחררתי אחרי שהראיתי להם את המקור להודעה.
בזמן שהייתי במעצר, מישהו פרסם בקבוצות וואצאפ את התמונה שלי, מספר תעודת הזהות שלי, סוג הרכב ומספר הרכב שלי, וטען שאני מסוכן ויכול לפגוע באנשים. כששאלתי אותו מאיפה הוא השיג את הפרטים האלה, הוא אמר לי ששוטר נתן לו אותם.
השאלה שלי היא: גם אם נניח שאני באמת מסוכן לציבור, האם כל אדם פרטי יכול לפרסם עליי פרטים כאלה? אם המשטרה רוצה לפרסם משהו, היא יכולה לעשות את זה בדרכים הרשמיות שלה, עם הלוגו שלה. זה נראה לי מוזר שאדם פרטי מפרסם דברים כאלה על אדם אחר.
תודה מראש על העזרה.
מעורך דין פלילי מומחה
השאירו פרטים
מאמרים נוספים בתחום
-
פרסום פוסט כוזב בפייסבוק – האם מדובר בעבירה פלילית?
רשת האינטרנט ובמיוחד פלטפורמת הפייסבוק מציבים בפנינו אפשרויות פרסום נרחבות. הדבר יכול להוות יתרון אם הוא מנוצל באופן מושכל. אומנם, ישנם אנשים שיכולים לנצל את המרחב הגמיש לרעה ולהפריע לשלום קרא עוד >>
-
צו איסור פרסום וקיום דיון בדלתיים סגורות
ככלל בית משפט יידון בפומבי. אולם, ייתכנו מצבים בהם בית המשפט רשאי יהיה לדון בדלתיים סגורות אם ראה צורך בכך, כגון: בעניינם של קטינים, עבירות מין ועבירות ביטחון. דיון בדלתיים קרא עוד >>
-
צו איסור פרסום – המדריך
צו איסור פרסום אוסר לפרסם מידע המצוי בבית המשפט לשם מניעת פגיעה בחקירה או פגיעה בשמו הטוב של אדם. חוק בתי המשפט קובע את התנאים והנסיבות בהם ניתן לאסור פרסום קרא עוד >>
-
סגירת תיק ללקוח שנחשד בהחזקת פרסום חומר תועבה
לקוח המשרד, איש מחשבים במקצועו, נעצר בחשד להחזקה ופרסום של חומר תועבה. בעקבות ייצוג משרדנו ולאור עמידת הלקוח על חפותו באירוע שיוחס לו, בשים דגש על התשתית הראייתית הרעועה, הוחלט קרא עוד >>
חוות דעת על השירות המשפטי
דירוג השירות המשפטי אותו אנו מספקים הוא מרכיב חשוב לשיפור ההתייעלות מצידנו וכחלק מכך מסייע לאחרים לקבל החלטות משמעותיות עבורם.
-
הוסף חוות דעתקובי חסוי | 20/12/20255
ציון השירות המשפטי
5מקצועיות 5
שירותיות 5
שביעות רצון
במשפט אחד:5 כוכבים קל! משרד עורכי דין של מקצוענים ויסודיים!חוות דעת:הגעתי לשיחת ייעוץ עם עורכי הדין אסף דוק ונוי לביא לאחר שחברה שמולה אני נמצא בתביעה אזרחית איימה עלי בתביעה פלילית. התרשמתי כי מדובר בעורכי דין יסודיים באופן שנדיר למצוא במחוזותינו. נתנו לי הרבה טיפים ונקודות למחשבה וניתחו את כל הנקודות הרלוונטיות דק דק והרגיעו אותי מאד. תודה רבה ו5 כוכבים - קל! -
הוסף חוות דעתנאור חסוי | 19/06/20245
ציון השירות המשפטי
5מקצועיות 5
שירותיות 5
שביעות רצון
במשפט אחד:עורך דין מהטובים בארץ שעזר לי לצאת מהסיוט ולחזור לחיים.חוות דעת:ההזמנה לחקירה במשטרה תחת אזהרה בפעם הראשונה בחיי הפכה את החיים שלי לסיוט והרגשתי אבוד אבל עו"ד אסף דוק היה שם בשבילי ועזר לי לצאת מהסיוט ולחזור לחיים. המון תודות לך עו"ד אסף דוק. -
הוסף חוות דעתחאלד חסוי | 15/06/20245
ציון השירות המשפטי
5מקצועיות 5
שירותיות 5
שביעות רצון
במשפט אחד:עו"ד פלילי מספר 1חוות דעת:לעורך דין אסף ולכל הצוות שלך ... תודה לכם על הכל ,עבדתם קשה בשבילי ובסוף הצלחתם ... מאחל לכם עוד הצלחות במשך חייכם בעבודה. במשפט אחד יכול להגיד לכם שאתם מספר 1. -
הוסף חוות דעתיעקב מ. | 15/06/20245
ציון השירות המשפטי
5מקצועיות 5
שירותיות 5
שביעות רצון
במשפט אחד:בזכות ההכוונה והייצוג המשפטי שהעניק לי בתחנה הרווחתי את חיי חזרהחוות דעת:זומנתי לתחנה המשטרה בעקבות תלונה על אלימות. עו"ד דוק הגיע במהירות לתחנה וייעץ לי לפני החקירה. בדיעבד אני יכול להגיד שבזכות ההכוונה והייצוג המשפטי שלו - התיק נגדי נסגר מחוסר אשמה ובכך הרווחתי את כבודי ואת שגרת חיי חזרה. תודה -
הוסף חוות דעתליאור חסוי | 15/06/20245
ציון השירות המשפטי
5מקצועיות 5
שירותיות 5
שביעות רצון
במשפט אחד:תודה על שליווית אותי לאורך כל הדרך, צעד, צעד עד לתוצאה המיוחלתחוות דעת:עורך הדין דוק היקר, ברצוני להביע את תודתי על השירות המסור והמקצועי שהענקת לי. ליווית אותי לאורך כל הדרך, צעד, צעד עד לתוצאה המיוחלת. מוקיר ומעריך את מה שעשית בשבילי. -
הוסף חוות דעתנתנאל חסוי | 15/06/20245
ציון השירות המשפטי
5מקצועיות 5
שירותיות 5
שביעות רצון
במשפט אחד:תודה לך על שירות, מקצועיות ואיכפתיותחוות דעת:אחרי לא מעט התלבטויות והתייעצויות החלטתי להגיע לעו״ד אסף דרך כמה המלצות - כותב את החוות דעת הזו כמה דקות אחרי שהתיק נסגר. אז שוב תודה לך על שירות, מקצועיות, ואיכפתיות. ממליץ מאוד מאוד. -
הוסף חוות דעתיהודה חסוי | 15/06/20245
ציון השירות המשפטי
5מקצועיות 5
שירותיות 5
שביעות רצון
במשפט אחד:תודה ענקית על ייצוג משפטי מציל חייםחוות דעת:אני רוצה להודות לאסף וכל הצוות שלו על השרות הנפלא שקיבלתי וגם בתחום המשפטי הוא פשוט ענק וכל מה שנשאר לי לומר זה רק תודה בענק. -
הוסף חוות דעתטלי חסוי | 15/06/20245
ציון השירות המשפטי
5מקצועיות 5
שירותיות 5
שביעות רצון
במשפט אחד:עו"ד דוק הוא הכתובת!חוות דעת:היי אסף, רק רציתי להודות מקרב לב הילדה הגיעה רגועה יחסית למצב... אבל בטוחה שיש גב מאחוריה והוא לא רק שלנו. מקווה מאוד שלא נצטרך להיפגש בעתיד😁 אך אם הגורל יזמן לנו אירוע כזה או אחר(🙏שלא) אני יודעת שאתה הכתובת!!! תודה רבה, טלי -
הוסף חוות דעתניסים חסוי | 15/06/20245
ציון השירות המשפטי
5מקצועיות 5
שירותיות 5
שביעות רצון
במשפט אחד:טיפול מהיר יעיל ומסורחוות דעת:ברצוני להודות לעורך הדין אסף דוק על טיפול מהיר יעיל ומסור ליווי צמוד על ההדרכה המקצוענות הנסיון שלך חסך לי הרבה צרות באמת אסירות תודה על השרות ועל התוצאות 100% הצלחה לא מובן מאיליו תודה רבה רבה והרבה הצלחה. -
הוסף חוות דעתירון חסוי | 15/06/20245
ציון השירות המשפטי
5מקצועיות 5
שירותיות 5
שביעות רצון
במשפט אחד:עו"ד הכי טוב בתחום הפלילי, נקודהחוות דעת:עו"ד הכי טוב בתחום הפלילי, נקודה. מקצוע, יסודי וסבלני ואחד שיודע להנגיש את השפה המשפטית בצורה ברורה לכל אדם – דבר שמרבית עורכי הדין נופלים בהם. תודה על העבודה החשובה שעשית למען המשפחה שלנו. מעריכים ומוקירים. -
הוסף חוות דעתאורן חסוי | 15/06/20245
ציון השירות המשפטי
5מקצועיות 5
שירותיות 5
שביעות רצון
במשפט אחד:אסטרטג אמיתי בעוד שרוב עורכי הדין הם טקטיקנים.חוות דעת:אסף הוא אסטרטג אמיתי בעוד שרוב עורכי הדין הם טקטיקנים. ליווה אותי במסירות ומקצועיות בתקופה הכי חשוכה בחיי ועשה זאת בגאון.