האם תלונה מסויימת עלולה להחשב לסחיטה?
אנונימי שאל\ה בתאריך 22/11/2014:
הסיפור שלי הוא כזה.
אני מנהל פורום ראשי באתר אינטרנט כלשהו,פורום לא מאוד מפורסם.
יש בפורום שלי מישהו שאני אוהב והוא פרסם שם קישורים לשידורים של ערוצים שאולי הם פוגעים בזכויות יוצרים, אני לא בטוח,
המישהו הזה מאמין אבל לא בטוח בוודאות שזה מותר.
מה שקרה זה שלאחרונה נכנס משתמש אל הפורום שלי ומפריע לי בו, אז אני חסמתי אותו.
הכתובת דואר אלקטרוני של מי שאני אוהב בפורום ידועה גם לו.
אז משם הוא שלח לו מסר מאיים כלפיי.
הוא מאיים עליי במסר הזה שאם הוא לא חוזר אל הפורום הזה תוך זמן מסויים, אז הוא שומר לעצמו את הזכות לשאול ואם מותר אז גם להתלונן על הפרת זכויות שנעשית בפורום הזה.
השאלה שלי היא, האם לפי החוק זאת באמת סחיטה אסורה?
אני חושש לצערי שאולי מותר לו לדווח על הפרת זכויות יוצרים.
אבל אני לא רוצה שהמשתמש שהפריע לי יממש את האיום שלו, אני רוצה להמשיך להנות מהספק של הקישורים לשידורים שבפורום שלי, אבל אני גם לא רוצה שהוא יחזור אל הפורום שלי כי אני לא מרגיש עם זה נוח.
אז האם במצב כזה אין לי ברירה אחרת ולתת לו את האפשרויות לממש את האיום הזה?
אני מעוניין להתלונן על זה שהוא מאיים עליי במשטרה, אבל אני פוחד שהמשטרה לא תצחק עליי שאני מגזים באיום הזה.
כי חוץ מהאיום הזה, הוא לא מאיים עליי בדברים אחרים.
אז מה לעשות? האם לוותר לו?
-
האם תלונה מסויימת עלולה להחשב לסחיטה?
שלום רב,
על מנת ולקבל תשובה אחראית טוב יהיה באם תיוועץ עימי טלפונית, שכן עלי לדעת פרטים נוספים באשר לנסיבות האירוע שתיארת.
בכבוד רב,
עו"ד אסף דוקהאמור לעיל אינו מהווה ייעוץ משפטי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. אין בשימוש בפורום פלילי זה כדי ליצור יחסי עו"ד – לקוח. הגלישה באתר זה הינה בהתאם לתקנון אתר המשרד.
מעורך דין פלילי מומחה
השאירו פרטים
מאמרים נוספים בתחום
-
תלונה על שוטר – מה עושים ולמי פונים?
תפקידם של השוטרים הוא להגן על שלום וביטחון האזרחים, ולשמור על הסדר הציבורי. ואולם, לעיתים קרובות אנו שומעים או נתקלים בשוטרים שאינם ממלאים את תפקידם נאמנה, בין אם מדובר בהזנחת קרא עוד >>
-
הגשת תלונה במשטרה – המדריך השלם
על מנת שהמשטרה תפתח בחקירה כנגד חשוד בגין עבירה שבוצעה, נפגע העבירה צריך להגיע למשטרה ולהגיש תלונה. הגשת התלונה במשטרה מהווה את יריית הפתיחה להליך פלילי שיתנהל כנגד מבצע העבירה. קרא עוד >>
-
מקרה של גניבה על ידי עובד הסתיים בהסדר פשרה ומבלי שהוגשה נגדו תלונה במשטרה
לקוחת המשרד, עובדת רשת בתי מרקחת גדולה, נחשדה בגניבה ממעביד בגובה עשרות אלפי שקלים. משרדנו התייצב לצידה של הלקוחה וניהל משא ומתן מול המחלקה המשפטית של הרשת שהתחייבה, בתמורה להשבת קרא עוד >>
-
הגשת תלונה במשטרה דרך האינטרנט
משטרת ישראל מאפשרת הגשת תלונה באופן מקוון, מבלי להגיע לתחנת המשטרה בעקבות משבר הקורונה. הטופס המקוון מהווה דיווח למשטרה אך אינו בבחינת תלונה רשמית עד להשלמת התהליך על ידי חוקרי קרא עוד >>
חוות דעת על השירות המשפטי
דירוג השירות המשפטי אותו אנו מספקים הוא מרכיב חשוב לשיפור ההתייעלות מצידנו וכחלק מכך מסייע לאחרים לקבל החלטות משמעותיות עבורם.
-
הוסף חוות דעתראובן חסוי | 20/08/20225
ציון השירות המשפטי
5מקצועיות 5
שירותיות 5
שביעות רצון
במשפט אחד:תודה על שעשית בשבילי עבודה מדהימה שאפשרה לי להמשיך במסלול החיים הרגילחוות דעת:עורך הדין דוק היקר, למרות שהגעתי אליך בדרך לא דרך וממש זמן קצר לפני המשפט הפלילי שהתנהל כנגדי עשית בשבילי עבודה מדהימה שאפשרה לי להמשיך במסלול החיים הרגיל שלי. אני ומשפחתי חבים לך תודה גדולה ומאחלים לך הצלחה רבה בהמשך דרכך המקצועית. נמשיך להמליץ עליך בחום בכל הזדמנות! -
הוסף חוות דעתישראל חסוי | 18/08/20225
ציון השירות המשפטי
5מקצועיות 5
שירותיות 5
שביעות רצון
במשפט אחד:עו"ד כשרוני מאוד ומומחה בתחומו - ממליץ בחוםחוות דעת:רציתי לשבח בזאת את עורך דין אסף דוק על היחס הנפלא והמקצועיות שהוא מפגין חברים אני לא זכיתי להכיר עורך דין כזה שפשוט מעבר לקו לא שופט אותך ולא מזלזל ולא מחפש רק את הכסף פשוט אדם אנושי כשרוני מאוד ומומחה בתחומו אני פשוט ממליץ בחום לכל מי שזקוק לייעוץ הוא הכתובת. עלה והצלח ובכל אשר תפנה תצליח. -
הוסף חוות דעתפבל חסוי | 07/08/20225
ציון השירות המשפטי
5מקצועיות 5
שירותיות 5
שביעות רצון
במשפט אחד:עורך דין מצוין שבקי בכל הפינות הקטנות של המקצועחוות דעת:הגעתי לעו"ד אסף דוק דרך האינטרנט בעקבות ההמלצות. התברר שזה עו"ד מצוין. היה מקצועי מאוד ובקי בכל הפינות הקטנות של המקצוע. זמין למקרה שצריך ומוכן לענות על השאלות ולהסביר (הרבה מעל ומעבר לציפיות שלי). העבודה נעשתה תוך זמן קצר לשביעות רצוני. תודה רבה! -
הוסף חוות דעתציקי חסוי | 04/08/20225
ציון השירות המשפטי
5מקצועיות 5
שירותיות 5
שביעות רצון
במשפט אחד:המלצה לעו"ד דוקחוות דעת:אני רוצה להודות לך על הטיפול והליווי המקצועי, האישי והמסור בכל תהליך ההגנה בהליך שהוגש נגדי. -
הוסף חוות דעתרווית חסוי | 19/07/20225
ציון השירות המשפטי
5מקצועיות 5
שירותיות 5
שביעות רצון
במשפט אחד:עו"ד מנוסה עם סבלנות אין קץחוות דעת:הגעתי למשרדו של אסף על מנת לקבל ייעוץ משפטי בעניין שמדיר שינה מעיני כבר תקופה ארוכה. אסף ישב איתי ארוכות ובסבלנות אין קץ פשוט ענה לי על כל השאלות שהטרידו את מנוחתי וגרם לי להרגיש הרבה יותר רגועה עם הדברים. יישר כוח! -
הוסף חוות דעתרם חסוי | 17/07/20225
ציון השירות המשפטי
5מקצועיות 5
שירותיות 5
שביעות רצון
במשפט אחד:עו"ד מקצועי עם יחסי אנוש ואיכפתיות אמיתיתחוות דעת:הגעתי לעו"ד אסף דוק במקרה דרך האינטרנט בעת המתנה לחקירה במשטרה, לאחר שהאשימו אותי באיומים, עצם המעמד היה לא נעים ואסף שדיבר איתי בפלאפון הרגיע אותי והדריך אותי בעניין, לאחר החקירה נפגשנו באופן אישי, פגשתי אדם נעים, מקצועי עם יחסי אנוש ואיכפתיות, הסביר לי את כל התהליך, עו"ד אסף דוק ביחד עם עמיתו עו"ד אילון טיפלו בתיקי על הצד הטוב ביותר ואני יכול לומר בלב שלם שלאחר שעברתי תקופה לא קלה לבסוף התיק נסגר ללא העמדה לדין, ממליץ בחום לכל המעוניין לקבל יחס אישי, מקצועי, בהבנה ואוזן קשבת. -
הוסף חוות דעתכרמל חסוי | 16/07/20225
ציון השירות המשפטי
5מקצועיות 5
שירותיות 5
שביעות רצון
במשפט אחד:עו"ד ישר ויצירתיחוות דעת:אסף דוק הינו עורך דין מצויין אשר מביא פתרון לכל בעיה. תקתן מסודר ומדוקדק. בעל ראש יצירתי וחשיבה מחוץ לקופסא, אחראי וישר. עורך דין בין המומלצים וטובים ביותר שיש כיום. מומלץ ביותר בכל נושא. -
הוסף חוות דעתנועם חסוי | 08/07/20225
ציון השירות המשפטי
5מקצועיות 5
שירותיות 5
שביעות רצון
במשפט אחד:עו"ד ישר ומקצועי שלא מבטיח ללקוח מה שהוא לא יכול לקייםחוות דעת:עו"ד ישר ומקצועי שלא מבטיח ללקוח מה שהוא לא יכול לקיים. עו"ד דוק ליווה אותי בתקופה הכי רעה בחיים שלי ותמיד שימש אוזן קשבת ויועץ טוב לפתרון בעיותיי. תודה רבה על הטיפול המסור. -
הוסף חוות דעתפיראס חסוי | 08/07/20225
ציון השירות המשפטי
5מקצועיות 5
שירותיות 5
שביעות רצון
במשפט אחד:תודה רבה לעורכי הדין אסף דוק ובר נמרי על ייצוג משפטי לעלא ולעלאחוות דעת:אין מילים לתאר את הליווי, היחס האישי והאכפתיות שחוויתי. צוות מקצועי, אכפתי ומקשיב. בנוסף, המחיר היה מאוד הוגן. תודה רבה! -
הוסף חוות דעתבלסם חסוי | 05/07/20225
ציון השירות המשפטי
5מקצועיות 5
שירותיות 5
שביעות רצון
במשפט אחד:עורך דין חכם ומקצועיחוות דעת:עורך דיין אסף דוק שירות טוב מאוד, הכל מדויק, הכל כמו שצריך . עבודה מושלמת, הכל בזמן. יש שיטת דיבור טובה מאוד. סדר בעבודה. אין מה להגיד יותד הכל מושלם. אני מאוד שמחה. -
הוסף חוות דעתגור חסוי | 05/07/20225
ציון השירות המשפטי
5מקצועיות 5
שירותיות 5
שביעות רצון
במשפט אחד:המלצה חמה במיוחד לאיש יקר במיוחד!חוות דעת:זו המלצה חמה במיוחד לאיש יקר במיוחד! עו"ד דוק ליווה אותי בתקופה הכי קשה ומכריעה בחיים שלי במהלכה חוויתי את נחת זרועה של המדינה במלוא מובן המילה ללא כל סיבה מוצדקת. אסף היה האדם הראשון שהאמין לי לאורך כל הדרך עד לתוצאה המיוחלת של ביטול כתב האישום. ממליץ וימשיך להמליץ עליך בחום בכל הזדמנות! -
הוסף חוות דעתרם חסוי | 03/07/20225
ציון השירות המשפטי
5מקצועיות 5
שירותיות 5
שביעות רצון
במשפט אחד:עו"ד מקצועי עם יחסי אנוש ואיכפתיות אמיתיתחוות דעת:הגעתי לעו"ד אסף דוק במקרה דרך האינטרנט בעת המתנה לחקירה במשטרה, לאחר שהאשימו אותי באיומים, עצם המעמד היה לא נעים ואסף שדיבר איתי בפלאפון הרגיע אותי והדריך אותי בעניין, לאחר החקירה נפגשנו באופן אישי, פגשתי אדם נעים, מקצועי עם יחסי אנוש ואיכפתיות, הסביר לי את כל התהליך, עו"ד אסף דוק ביחד עם עמיתו עו"ד אילון טיפלו בתיקי על הצד הטוב ביותר ואני יכול לומר בלב שלם שלאחר שעברתי תקופה לא קלה לבסוף התיק נסגר ללא העמדה לדין, ממליץ בחום לכל המעוניין לקבל יחס אישי, מקצועי, בהבנה ואוזן קשבת.