מה זה הקראה ודיון לפי סעיף 144
אנונימי שאל\ה בתאריך 16/12/2014:
שלום,
זומנתי להקראה ודיון לפי סעיף 144.
הקראה הבנתי ..
מה זה אומר במציאות של בתי המשפט, דיון לפי סעיף 144 ?
והאם תמיד נוהגים כך במשפט הפלילי ?
תודה.
-
מה זה הקראה ודיון לפי סעיף 144
אושר שלום,
עם קבלת כתב אישום, מצורפת אליו הזמנה לסור לבית המשפט לדיון ראשוני בתיק – דיון ההקראה, כאשר במהלכו קוראים בפני הנאשם את סיפור המעשה המתאר את העובדות שלטענת התביעה מקימות את העבירה נשוא כתב האישום. בהליך זה נוכח הנאשם, עורך דין דינו ופרקליט התביעה. במעמד זה ניתנת הזכות לנאשם להודות או לכפור במעשים המיוחסים לו (זאת בהתאם לסעיף 144 לחוק סדר הדין הפלילי). במידה ובחר להודות, הכרעת הדין וגזר הדין יינתנו במקום והוא יורשע ויוענש בהתאם לנסיבות המקרה. במידה והנאשם יחליט לכפור במיוחס לו, ימשיך ההליך הדיוני והתיק ייקבע להוכחות ויוצאו הזמנות לעדי התביעה על מנת ויגיעו למסור את גרסתם למקרה בפני בית המשפט.
מדובר בדיון חשוב במסגרת התיק הפלילי ויש להיערך אליך בהתאם, שכן הוא בעל השלכות מהותיות לאופן ניהול ההגנה המשפטית ובהתאם גם על חייו של הנאשם.
בכבוד רב,
עו"ד אסף דוק
052-6885006האמור לעיל אינו מהווה ייעוץ משפטי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. אין בשימוש בפורום פלילי זה כדי ליצור יחסי עו"ד – לקוח. הגלישה באתר זה הינה בהתאם לתקנון אתר המשרד.
מעורך דין פלילי מומחה
השאירו פרטים
מאמרים נוספים בתחום
-
חזרה מקובלנה פלילית בעבירות לפי חוק איסור לשון הרע
נגד לקוחת המשרד הוגשה קובלנה פלילית פרטית שייחסה לה ביצוע עבירות לפי חוק איסור לשון הרע. הלקוחה הכחישה מן ההתחלה את האישומים שיוחסו לה, תוך שטענה כי מדובר באישומי-כזב זדוניים קרא עוד >>
-
תיוג והוקעה חברתיים בעבירות פליליות לפי חוק התחרות הכלכלית
בית המשפט העליון דחה ערעור על גזר דין בעבירות כלכליות, והדגיש את הצורך בהטלת עונשים מרתיעים. המערערת הורשעה בפרשת 'קרטל המסעות קרא עוד >>
-
ביטול פסילת רישיון נהיגה לפי שיטת הניקוד
בית המשפט ביטל את פסילת רישיון הנהיגה של העותר, שנעשתה במסגרת שיטת הניקוד, בשל אי קבלת הודעה מספקת על הצורך בקורס נהיגה קרא עוד >>
-
תיקון כתב אישום בעקבות טעות פרקליטות והסדר טיעון בתיק שוד
בית המשפט דן במקרה שבו הנאשם הורשע בעבירות של שוד וכניסה לישראל בניגוד לחוק בעקבות הסדר טיעון. התיקון נבע מטעות בפרקליטות שהובילה להקלה בכתב קרא עוד >>
חוות דעת על השירות המשפטי
דירוג השירות המשפטי אותו אנו מספקים הוא מרכיב חשוב לשיפור ההתייעלות מצידנו וכחלק מכך מסייע לאחרים לקבל החלטות משמעותיות עבורם.
-
הוסף חוות דעתמיכאל כ | 03/09/20225
ציון השירות המשפטי
5מקצועיות 5
שירותיות 5
שביעות רצון
במשפט אחד:מעולהחוות דעת:אפתח ואומר: אסף מקצוען אמיתי כישרוני מאין כמוהו פתוח ואוהב אדם לוחם צדק אמיתי. הגעתי אל עו"ד אסף דוק נסער מעמקי נשמתי עקב תלונת שוא שהגישה נגדי אישתי על איומים כלפיה דבר שהוכחש על ידי בחקירה. במקצועיות אין קץ בכשרון וידע מקצועי לאחר שבחן את הסברי ושמע מפי את שקרה לא היה לו ספק שאין בתלונתה דבר המצביע על איום כלשהו כלפיה. למחרת נשלח מכתב מנומק לתביעה המשטרתית בבקשה לסגירת תיק ללא אשמה פלילית וללא רישום כלשהו נגדי. התיק נסגר ללא אשמה פלילית. תודה אסף על כישרון מיקצועי,ידע וכבן אדם. -
הוסף חוות דעתאיסק חסוי | 27/08/20225
ציון השירות המשפטי
5מקצועיות 5
שירותיות 5
שביעות רצון
במשפט אחד:משרד עורכי הדין הטוב ביותר בתחום הפליליחוות דעת:שירות מהיר, מקצועי ומרגיע. שמח שמצאתי אתכם, הצלתם לי את החיים. -
הוסף חוות דעתרווית חסוי | 15/08/20225
ציון השירות המשפטי
5מקצועיות 5
שירותיות 5
שביעות רצון
במשפט אחד:עו"ד מנוסה עם סבלנות אין קץחוות דעת:הגעתי למשרדו של אסף על מנת לקבל ייעוץ משפטי בעניין שמדיר שינה מעיני כבר תקופה ארוכה. אסף ישב איתי ארוכות ובסבלנות אין קץ פשוט ענה לי על כל השאלות שהטרידו את מנוחתי וגרם לי להרגיש הרבה יותר רגועה עם הדברים. יישר כוח! -
הוסף חוות דעתטובי חסוי | 09/08/20225
ציון השירות המשפטי
5מקצועיות 5
שירותיות 5
שביעות רצון
במשפט אחד:עו"ד דוק ליווה אותנו במסירות אין קץ ובביטחון מלא בחפותו של הבןחוות דעת:עו"ד דוק זיכה את בני מעבירה חמורה בה הואשם על לא עוול בכפו! לאורך כל המשפט עו"ד דוק ליווה אותנו, המשפחה, במסירות אין קץ ובביטחון מלא בחפותו של הבן. על כך, אנו רוצים להביע בפניך כאן את תודתנו והערכתנו לפועלך. מי ייתן ומלאכים כמוך יהיו נחלת הכלל. תודה משפחת טובי. -
הוסף חוות דעתגיא חסוי | 05/08/20225
ציון השירות המשפטי
5מקצועיות 5
שירותיות 5
שביעות רצון
במשפט אחד:עו"ד מקצועי מאוד עם מלא סבלנותחוות דעת:עורך דין פלילי מעולה, נתן לי ייעוץ טלפוני והרגיע אותי מאוד, היה סבלני והסביר כל דבר כמה פעמים. מומלץ מאוד. -
הוסף חוות דעתיאיר חסוי | 24/07/20225
ציון השירות המשפטי
5מקצועיות 5
שירותיות 5
שביעות רצון
במשפט אחד:עו"ד שאפשר לסמוך עליו וגם להמליץ עליו בלב שלםחוות דעת:אסף דוק הוא עורך דין מקצועי, רציני, מקרין ביטחון, אמין, הגון וישר, לא עושה טעויות (עד כמה שידוע), מסביר מהו התהליך וכיצד הוא מתנהל, משתף ומעדכן לאורך כל הטיפול עד לסיום (מוצלח במקרה שלנו). טיפל במקרה שלנו ביעילות והוציא אותנו מהתסבוכת המיותרת. -
הוסף חוות דעתאבי חסוי | 22/07/20225
ציון השירות המשפטי
5מקצועיות 5
שירותיות 5
שביעות רצון
במשפט אחד:משרד עורכי דין של אלופיםחוות דעת:משרד של אלופים מהרגע שפניתי לאסף בשיחה הראשונה הבנתי שמדובר באדם עם המון מקצועיות וידע, היו לו תשובות להכל, מאוד מרגיע. צוות המשרד גם כן מאוד מקצועיים, סיפקו לי תשובות לאורך כל התהליך ודאגו לכל פרט ופרט. עו"ד אסף דוק עו"ד נוי לביא עו"ד יניב נבון תודה רבה. -
הוסף חוות דעתשירה חסוי | 21/07/20225
ציון השירות המשפטי
5מקצועיות 5
שירותיות 5
שביעות רצון
במשפט אחד:תודה לך עו"ד דוק!חוות דעת:תודה רבה על הייעוץ המקצועי, על הסבלנות, ההסבר המפורט. כן ירבו עו"ד כמוך. תודה רבה ! -
הוסף חוות דעתרם חסוי | 20/07/20225
ציון השירות המשפטי
5מקצועיות 5
שירותיות 5
שביעות רצון
במשפט אחד:עו"ד מקצועי עם יחסי אנוש ואיכפתיות אמיתיתחוות דעת:הגעתי לעו"ד אסף דוק במקרה דרך האינטרנט בעת המתנה לחקירה במשטרה, לאחר שהאשימו אותי באיומים, עצם המעמד היה לא נעים ואסף שדיבר איתי בפלאפון הרגיע אותי והדריך אותי בעניין, לאחר החקירה נפגשנו באופן אישי, פגשתי אדם נעים, מקצועי עם יחסי אנוש ואיכפתיות, הסביר לי את כל התהליך, עו"ד אסף דוק ביחד עם עמיתו עו"ד אילון טיפלו בתיקי על הצד הטוב ביותר ואני יכול לומר בלב שלם שלאחר שעברתי תקופה לא קלה לבסוף התיק נסגר ללא העמדה לדין, ממליץ בחום לכל המעוניין לקבל יחס אישי, מקצועי, בהבנה ואוזן קשבת. -
הוסף חוות דעתזאב חסוי | 09/07/20225
ציון השירות המשפטי
5מקצועיות 5
שירותיות 5
שביעות רצון
במשפט אחד:קיבלתי את הייצוג המשפטי הטוב ביותר שיכולתי לקוות לו.חוות דעת:אסף תודה רבה לך עזרת לי מאוד , השרות מעולה והפתרון עוד יותר טוב! -
הוסף חוות דעתיאיר חסוי | 07/07/20225
ציון השירות המשפטי
5מקצועיות 5
שירותיות 5
שביעות רצון
במשפט אחד:עו"ד שאפשר לסמוך עליו וגם להמליץ עליו בלב שלםחוות דעת:אסף דוק הוא עורך דין מקצועי, רציני, מקרין ביטחון, אמין, הגון וישר, לא עושה טעויות (עד כמה שידוע), מסביר מהו התהליך וכיצד הוא מתנהל, משתף ומעדכן לאורך כל הטיפול עד לסיום (מוצלח במקרה שלנו). טיפל במקרה שלנו ביעילות והוציא אותנו מהתסבוכת המיותרת. -
הוסף חוות דעתיהודה חסוי | 30/06/20225
ציון השירות המשפטי
5מקצועיות 5
שירותיות 5
שביעות רצון
במשפט אחד:תודה ענקית על ייצוג משפטי מציל חייםחוות דעת:אני רוצה להודות לאסף וכל הצוות שלו על השרות הנפלא שקיבלתי וגם בתחום המשפטי הוא פשוט ענק וכל מה שנשאר לי לומר זה רק תודה בענק.