שינוי עילה לחוסר אשמה
אנונימי שאל\ה בתאריך 14/01/2015:
שלום ברצוני לשאול : כשמגישים בקשה לשינוי עילת סגירת תיק לחוסר אשמה האם הגורם אליו מופנית הבקשה פותח בחקירה על מנת לבדוק/ לאמת את האמור בנימוקי הבקשה?למשל: האם מתקשרים לאותו אדם שהזמין את המשטרה ( בשל צעקות ששמע) ושואלים אותו אם הוא שמע מאז שוב דברים כאלו או אחרים? או שדנים בבקשה על פי נימוקיה והנספחים המצורפים לחיזוק הטענות? שאלתי במיוחד לעניין נימוקים שמדברים לגופה של החקירה עצמה שנעשתה בתיק וכאשר אני מגישה בקשה לשינוי עילה ומציינת דברים לעניין החקירה והמקרה עצמו? האם בעקבות בקשה כזו יכולים לפתוח את התיק הסגור ולהגיש בו כתב אישום? או שהגרוע מכל הוא שלא מאשרים את שינוי העילה והתיק נותר סגור?
האם משנות ניסיונך במקצוע נתקלת אי פעם גם בתיקים קשים שיש בהם אשמה ובקשו לשנות את עילת הסגירה במקרה שבו לא רק שלא אישרו את שינוי עילת הסגירה אלא שגם פתחו את התיק והגישו בו כתב אישום?
-
שינוי עילה לחוסר אשמה
במרבית המקרים לא יוגש כתב אישום אלה הבקשה תיבחן על נספחיה בלבד לצורך בחינת מהות הבקשה בלבד. כמו כן במרבית המקרים לא ייבדקו ראיות חדשות למעט כשההכרח זועק לכך וכשהבקשה מכילה נקודות להשלמת חקירה במקרים ראויים.
בברכה,
עו״ד בירנבויםהאמור לעיל אינו מהווה ייעוץ משפטי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. אין בשימוש בפורום פלילי זה כדי ליצור יחסי עו"ד – לקוח. הגלישה באתר זה הינה בהתאם לתקנון אתר המשרד.
-
שינוי עילה לחוסר אשמה
רב תודו על התשובה. האם ניתקלת מניסיוני הרב במקרים בהם בקשה לשינוי עילת סגירה של תיק שכבר נסגר הביאה לפתיחת התיק והגשת כתב אישום בו?
-
שינוי עילה לחוסר אשמה
אני לא נתקלתי באופן אישי במקרה כזה.
מעורך דין פלילי מומחה
השאירו פרטים
מאמרים נוספים בתחום
-
המשנה לפרקליט המדינה הורתה על שינוי עילת סגירה בתיק עבירות מין חמורות לחוסר אשמה
לקוח המשרד, אדם נורמטיבי ונהג מונית במקצועו, נעצר ונחקר בחשד שתקף וביצע עבירות מין חמורות בקטינה. הלקוח הכחיש מן ההתחלה את החשדות שיוחסו לו, תוך שטען שמדובר במקרה קלאסי של קרא עוד >>
-
שינוי עילת סגירה לחוסר אשמה ללקוח שנחקר בחשד שאיים ותקף את שכנו
לקוח המשרד, אזרח למופת שומר חוק הנזהר בקלה כבחמורה, נעצר ונחקר במשטרת ראשון לציון בחשד שאיים ותקף את שכנו על רקע עוינות מתמשכת ביניהם. הלקוח הכחיש מן ההתחלה את החשדות קרא עוד >>
-
שינוי עילת סגירה לחוסר אשמה ללקוח שנחשד שדרך את נשקו ואיים לרצוח את אשתו
לקוח המשרד, פנסיונר המחזיק בנשק ברישיון, נעצר ונחקר בחשד שדרך את נשקו ואיים לרצוח את אשתו. הלקוח הכחיש מן ההתחלה את החשדות שיוחסו לו, תוך שטען שמדובר בתלונת שווא זדונית קרא עוד >>
-
שינוי עילת סגירה לחוסר אשמה בתיק אלימות במשפחה בעקבות תלונת שווא
לקוח המשרד, אדם נורמטיבי וערכי, נעצר ונחקר בחשד שאיים לרצוח את אשתו בנשק אותו הוא מחזיק ברישיון. הלקוח הכחיש מן ההתחלה את המיוחס לו, תוך שטען שמדובר בתלונת שווא זדונית קרא עוד >>
חוות דעת על השירות המשפטי
דירוג השירות המשפטי אותו אנו מספקים הוא מרכיב חשוב לשיפור ההתייעלות מצידנו וכחלק מכך מסייע לאחרים לקבל החלטות משמעותיות עבורם.
-
הוסף חוות דעתנתנאל חסוי | 11/08/20225
ציון השירות המשפטי
5מקצועיות 5
שירותיות 5
שביעות רצון
במשפט אחד:תודה לך על שירות, מקצועיות ואיכפתיותחוות דעת:אחרי לא מעט התלבטויות והתייעצויות החלטתי להגיע לעו״ד אסף דרך כמה המלצות - כותב את החוות דעת הזו כמה דקות אחרי שהתיק נסגר. אז שוב תודה לך על שירות, מקצועיות, ואיכפתיות. ממליץ מאוד מאוד. -
הוסף חוות דעתישראל חסוי | 08/08/20225
ציון השירות המשפטי
5מקצועיות 5
שירותיות 5
שביעות רצון
במשפט אחד:עו"ד כשרוני מאוד ומומחה בתחומו - ממליץ בחוםחוות דעת:רציתי לשבח בזאת את עורך דין אסף דוק על היחס הנפלא והמקצועיות שהוא מפגין חברים אני לא זכיתי להכיר עורך דין כזה שפשוט מעבר לקו לא שופט אותך ולא מזלזל ולא מחפש רק את הכסף פשוט אדם אנושי כשרוני מאוד ומומחה בתחומו אני פשוט ממליץ בחום לכל מי שזקוק לייעוץ הוא הכתובת. עלה והצלח ובכל אשר תפנה תצליח. -
הוסף חוות דעתרינת חסוי | 01/08/20225
ציון השירות המשפטי
5מקצועיות 5
שירותיות 5
שביעות רצון
במשפט אחד:עורכי דין חדים, מקצועיים ושווים כל שקלחוות דעת:משרד של עורכי דין מצויינים, ענייניים, חדים ומסבירי פנים, חווית שירות ומקצועיות מושלמת, מאד מומלצים, שווים כל שקל, כל היעדים הושגו, תודה לכם. -
הוסף חוות דעתגל חסוי | 24/07/20225
ציון השירות המשפטי
5מקצועיות 5
שירותיות 5
שביעות רצון
במשפט אחד:עורך הדין הטוב ביותר בישראל עם השירות המקצועי, הייצוגי והאיכותי ביותר.חוות דעת:אסף ייצג אותי באופן הראוי ביותר .ובהחלט מימש את מבוקשי. אני ממליץ על עורך הדין אסף ומשרדו בחום! מקצועי - רציני - אמין - רהוט. -
הוסף חוות דעתראובן חסוי | 09/07/20225
ציון השירות המשפטי
5מקצועיות 5
שירותיות 5
שביעות רצון
במשפט אחד:תודה על שעשית בשבילי עבודה מדהימה שאפשרה לי להמשיך במסלול החיים הרגילחוות דעת:עורך הדין דוק היקר, למרות שהגעתי אליך בדרך לא דרך וממש זמן קצר לפני המשפט הפלילי שהתנהל כנגדי עשית בשבילי עבודה מדהימה שאפשרה לי להמשיך במסלול החיים הרגיל שלי. אני ומשפחתי חבים לך תודה גדולה ומאחלים לך הצלחה רבה בהמשך דרכך המקצועית. נמשיך להמליץ עליך בחום בכל הזדמנות! -
הוסף חוות דעתרון חסוי | 06/07/20225
ציון השירות המשפטי
5מקצועיות 5
שירותיות 5
שביעות רצון
במשפט אחד:עו"ד שהופך עולמות ללקוח שלוחוות דעת:לדעתי עו"ד אסף דוק הוא אחד המקצועיים בתחומו. אף פעם לא נתקלתי בעורך דין שעושה מעל ומעבר למען הלקוח שלו, ולא משנה מה הוא עשה, פשוט הופך בשבילו עולמות. כן יירבו עורכי דין כמוהו. -
הוסף חוות דעתפבל חסוי | 05/07/20225
ציון השירות המשפטי
5מקצועיות 5
שירותיות 5
שביעות רצון
במשפט אחד:עורך דין מצוין שבקי בכל הפינות הקטנות של המקצועחוות דעת:הגעתי לעו"ד אסף דוק דרך האינטרנט בעקבות ההמלצות. התברר שזה עו"ד מצוין. היה מקצועי מאוד ובקי בכל הפינות הקטנות של המקצוע. זמין למקרה שצריך ומוכן לענות על השאלות ולהסביר (הרבה מעל ומעבר לציפיות שלי). העבודה נעשתה תוך זמן קצר לשביעות רצוני. תודה רבה! -
הוסף חוות דעתאהוד חסוי | 29/06/20225
ציון השירות המשפטי
5מקצועיות 5
שירותיות 5
שביעות רצון
במשפט אחד:משרד עורכי דין של מקצועניםחוות דעת:משרד עורכי דין של מקצוענים. הגעתי אליהם בעקבות זימון לועדת משמעת באוניברסיטה. עו"ד דוק זיכה אותי מכל אשם! בזכות הייצוג שלו קיבלתי הזדמנות להמשיך במסלול המקצועי שלי. מדובר בעו"ד שנתן לי תחושת ביטחון כבר בפגישה הראשונה, הפגין אכפתיות לאורך כל הדרך ובסופו של דבר השיג עבורי את התוצאה הטובה ביותר. שמח שזכיתי להכיר אותו וממליץ עליו בעיניים עצומות. -
הוסף חוות דעתנועם חסוי | 26/06/20225
ציון השירות המשפטי
5מקצועיות 5
שירותיות 5
שביעות רצון
במשפט אחד:עו"ד ישר ומקצועי שלא מבטיח ללקוח מה שהוא לא יכול לקייםחוות דעת:עו"ד ישר ומקצועי שלא מבטיח ללקוח מה שהוא לא יכול לקיים. עו"ד דוק ליווה אותי בתקופה הכי רעה בחיים שלי ותמיד שימש אוזן קשבת ויועץ טוב לפתרון בעיותיי. תודה רבה על הטיפול המסור. -
הוסף חוות דעתנתנאל חסוי | 25/06/20225
ציון השירות המשפטי
5מקצועיות 5
שירותיות 5
שביעות רצון
במשפט אחד:תודה לך על שירות, מקצועיות ואיכפתיותחוות דעת:אחרי לא מעט התלבטויות והתייעצויות החלטתי להגיע לעו״ד אסף דרך כמה המלצות - כותב את החוות דעת הזו כמה דקות אחרי שהתיק נסגר. אז שוב תודה לך על שירות, מקצועיות, ואיכפתיות. ממליץ מאוד מאוד. -
הוסף חוות דעתפאולה חסוי | 21/06/20225
ציון השירות המשפטי
5מקצועיות 5
שירותיות 5
שביעות רצון
במשפט אחד:עורך דין תותח בתחום הפליליחוות דעת:תודה ענקית לעורך דין אסף דוק, על היחס האישי, המענה בכל הדרך, והכי הכי חשוב- על התוצאה המטורפת. אסף הצליח לרפא אי צדק ענקי ועוול שנגרם לי. לא אגזים אם אומר שהוא פשוט עורך דין תותח בתחומו. תודה רבה🙌 -
הוסף חוות דעתאיסק חסוי | 20/06/20225
ציון השירות המשפטי
5מקצועיות 5
שירותיות 5
שביעות רצון
במשפט אחד:משרד עורכי הדין הטוב ביותר בתחום הפליליחוות דעת:שירות מהיר, מקצועי ומרגיע. שמח שמצאתי אתכם, הצלתם לי את החיים.