שלוש שאלות מהירות לאחר חקירה פלילית
אנונימי שאל\ה בתאריך 04/08/2023:
1. ראשית, אני נחקרתי לאחרונה במשטרה על סעיף של החזקת רכוש שנחשד כגנוב. האם מדובר בעבירה מסוג פשע?
2. בנוסף, אני תוהה כמה זמן יכולה להימשך חקירה כזו? זה כבר שבועיים שחלפו מאז החקירה ולא התקשרו אלי בנושא.
3. ולסיום, האם זה אומר שכעת יש לי תיק פלילי או שמדובר רק ברישום? אני מתקשה להבין את המשמעות של כל אחד מהם.
תודה לכם
-
מענה ל־שלוש שאלות מהירות לאחר חקירה פלילית
שלום רב,
1. סעיף 413 לחוק העונשין קובע כדלקמן: "המחזיק דבר, כסף, נייר ערך או כל נכס אחר שיש עליהם חשד סביר שהם גנובים, ואין בידו להניח את דעתו של בית משפט שרכש את ההחזקה בהם כדין, דינו – מאסר ששה חדשים."
2. חקירה יכולה לקחת כמה שתיקח. אין פרק זמן קבוע.
3. כעת יש תיק פלילי, אך הוא מופיע כתיק פתוח שנקרא "ממתין לבירור דין". דהיינו, מדובר ברישום משטרתי בשלב זה.עו"ד עדן וורנר
054-2462636
מעורך דין פלילי מומחה
השאירו פרטים
מאמרים נוספים בתחום
-
זיכוי נאשם מעבירות מעשים מגונים בפומבי בפני שלוש קטינות עקב מחדלי חקירה חמורים
בית משפט השלום בתל אביב זיכה את לקוח המשרד מעבירות מין חמורות בשלוש קטינות. בכתב האישום שהוגש נגדו נטען שחשף ושפשף את איבר מינו בפני הקטינות שהמתינו בתחנת אוטובוס בגבעתיים. קרא עוד >>
-
עבירה פלילית – הטלת אחריות פלילית על אדם
המונח עבירה פלילית מתייחס לקשת רחבה של עבירות המפרות את החוק הפלילי, בהתאם לקביעות בית המשפט. מדובר בעבירות המבוצעות על ידי וכנגד אדם, גוף או ארגון, פוגעות בסדר החברתי ועשויות קרא עוד >>
-
האם ניתן לקבל אדם שמתנהלת נגדו חקירה פלילית ללשכת עורכי הדין?
חופש העיסוק הוא זכותו הטבעית של האדם שמגלמת בתוכה את ערכו, היותו בן-חורין וקדושת חייו. כל תושב במדינת ישראל או אזרח ישראלי, זכאי לעסוק בכל מקצוע, עיסוק או משלח יד, קרא עוד >>
-
משך זמן חקירה פלילית והעמדה לדין
כאשר אדם נחשד בביצוע עבירה או פשע, הליך החקירה והדיונים עד להחלטה האם להעמידו לדין או לסגור את התיק נגדו אורכים זמן. ככל שמתארך הזמן בין תחילת החקירה בעניינו של קרא עוד >>
חוות דעת על השירות המשפטי
דירוג השירות המשפטי אותו אנו מספקים הוא מרכיב חשוב לשיפור ההתייעלות מצידנו וכחלק מכך מסייע לאחרים לקבל החלטות משמעותיות עבורם.
-
הוסף חוות דעתפבל חסוי | 13/08/20235
ציון השירות המשפטי
5מקצועיות 5
שירותיות 5
שביעות רצון
במשפט אחד:ייצוג משובח ויחס אישי בכל שעהחוות דעת:משרד עורכי דין מהטובים ביותר בתחום הפלילי אם לא הטוב ביותר! תודה על שירות אדיב ומקצועי. -
הוסף חוות דעתליאת חסוי | 13/08/20235
ציון השירות המשפטי
5מקצועיות 5
שירותיות 5
שביעות רצון
במשפט אחד:עו"ד מדהים ואיכפתי שהכל אצלו נעשה בגובה העינייםחוות דעת:אין על עו"ד דוק! מדהים ואיכפתי, הכל נעשה בגובה העיניים, מבין ונעים והכי חשוב יודע את העבודה. -
הוסף חוות דעתראובן חסוי | 10/08/20235
ציון השירות המשפטי
5מקצועיות 5
שירותיות 5
שביעות רצון
במשפט אחד:מקצועיות, אינטליגנציה, רגישות וערכיותחוות דעת:השילוב בין מקצועיות, אינטליגנציה, רגישות וערכיות מביאות לייחודיות של עו"ד אסף דוק. מדובר בסניגור שמשרה תחושת ביטחון מהרגע הראשון ועושה הכל כדי לקדם את התיק ולהוביל להצלחתו. תודה רבה לך ולצוות עורכי הדין במשרד על עבודה יסודית, יצירתית ומסורה. -
הוסף חוות דעתאבי חסוי | 07/08/20235
ציון השירות המשפטי
5מקצועיות 5
שירותיות 5
שביעות רצון
במשפט אחד:משרד עורכי דין של אלופיםחוות דעת:משרד של אלופים מהרגע שפניתי לאסף בשיחה הראשונה הבנתי שמדובר באדם עם המון מקצועיות וידע, היו לו תשובות להכל, מאוד מרגיע. צוות המשרד גם כן מאוד מקצועיים, סיפקו לי תשובות לאורך כל התהליך ודאגו לכל פרט ופרט. עו"ד אסף דוק עו"ד נוי לביא עו"ד יניב נבון תודה רבה. -
הוסף חוות דעתירון חסוי | 06/08/20235
ציון השירות המשפטי
5מקצועיות 5
שירותיות 5
שביעות רצון
במשפט אחד:עורך דין מקצועי ומסור שיודע לספק את התוצאה המיוחלת ללקוחחוות דעת:אסף דוק הוא כל קודם בן אדם טוב ואחר כך עורך דין מקצועי ומסור שיודע לספק את התוצאה המיוחלת ללקוח. לפני מספר שבועות הוגש נגדי כתב אישום על נהיגה בשכרות. על אף הכמות הגבוהה ולמרות שכבר כמעט וויתרתי על מקום העבודה (נהג במקצועי) אסף הפתיע אותי בתוצאה ובזכותו קיבלתי את הרישיון שלי חזרה ובכך נמנע אסון כלכלי לי ולמשפחתי. תצליח בכל אשר תפנה, אמשיך להמליץ עליך בחום. -
הוסף חוות דעתזוהר חסוי | 06/08/20235
ציון השירות המשפטי
5מקצועיות 5
שירותיות 5
שביעות רצון
במשפט אחד:המלצה על עורך הדין אסף דוקחוות דעת:עו"ד דוק, תודה על העזרה! חשוב לי לציין שלמשטרה אין את הכלים העדינים להתמודד עם משברים בזוגיות. בקלות רבה ומבלי להתכוון (!) המשטרה יכולה להרוס חיים של משפחה שלמה. היה לי ריב עם אישתי. בתמימותי ומסתבר שגם בטיפשותי חשבתי שלהתקשר 100 יכול להרגיע את העיניינים. התקשרתי ל100 ומיד ביטלתי את הקריאה. לצערי הסתבר לי שזה לא אפשרי. כעבור מספר דקות המשטרה כבר עירבה את עצמה בניגוד לרצוני ולרצון אישתי. הם ניסו להבין ממנה מה גרם לי להתקשר אליהם, היא חשבה שאני טענתי שהיא הכתה אותי ובצעד אינסטנקטיבי היא טענה שאני הכיתי אותה. ומהתקרית ההזויה הזו הדברים רק הסתבכו וכעת החרב מתהפכת מעל צווארי ומעל עתיד משפחתי. לאזרח מן השורה אין את הידע ואין את הניסיון לטיפול במיקרים כאלו. למעשה המצב חמור אפילו יותר- אין שום מנגנון ריסון למשטרה. זה נכון, יש את מח״ש ויש את מבקר המדינה, ויש את הנשיא, אבל הכל זה לאחר מעשה. מי יבטיח לי ששמי ינוקה? מי יתקן את הנזק לתא המשפחתי? בכוחו של עו״ד פלילי להציל נפשות. ממש כך. עו"ד דוק, תודה מקרב לב על הייעוץ. -
הוסף חוות דעתיהודה חסוי | 05/08/20235
ציון השירות המשפטי
5מקצועיות 5
שירותיות 5
שביעות רצון
במשפט אחד:תודה ענקית על ייצוג משפטי מציל חייםחוות דעת:אני רוצה להודות לאסף וכל הצוות שלו על השרות הנפלא שקיבלתי וגם בתחום המשפטי הוא פשוט ענק וכל מה שנשאר לי לומר זה רק תודה בענק. -
הוסף חוות דעתאלי חסוי | 05/08/20235
ציון השירות המשפטי
5מקצועיות 5
שירותיות 5
שביעות רצון
במשפט אחד:עו"ד פלילי מהשורה הראשונהחוות דעת:עו"ד פלילי מהשורה הראשונה, אכפתי, מקצועי ובעל ידע נרחב ביותר בעולם המשפט. למרות שהסיכויים בתחילה נראו היו קלושים, עו"ד דוק נלחם בשבילי עד הסוף והתוצאה הטובה לא איחרה לבוא. ממליץ בחום לכל מי שמחפש עורך דין שבאמת מכוון מטרה וכזה שלא מפחד מלהיכנס לעימות ישיר עם הצד שכנגד כאשר הדבר באמת נדרש. -
הוסף חוות דעתזוהר חסוי | 05/08/20235
ציון השירות המשפטי
5מקצועיות 5
שירותיות 5
שביעות רצון
במשפט אחד:המלצה על עורך הדין אסף דוקחוות דעת:עו"ד דוק, תודה על העזרה! חשוב לי לציין שלמשטרה אין את הכלים העדינים להתמודד עם משברים בזוגיות. בקלות רבה ומבלי להתכוון (!) המשטרה יכולה להרוס חיים של משפחה שלמה. היה לי ריב עם אישתי. בתמימותי ומסתבר שגם בטיפשותי חשבתי שלהתקשר 100 יכול להרגיע את העיניינים. התקשרתי ל100 ומיד ביטלתי את הקריאה. לצערי הסתבר לי שזה לא אפשרי. כעבור מספר דקות המשטרה כבר עירבה את עצמה בניגוד לרצוני ולרצון אישתי. הם ניסו להבין ממנה מה גרם לי להתקשר אליהם, היא חשבה שאני טענתי שהיא הכתה אותי ובצעד אינסטנקטיבי היא טענה שאני הכיתי אותה. ומהתקרית ההזויה הזו הדברים רק הסתבכו וכעת החרב מתהפכת מעל צווארי ומעל עתיד משפחתי. לאזרח מן השורה אין את הידע ואין את הניסיון לטיפול במיקרים כאלו. למעשה המצב חמור אפילו יותר- אין שום מנגנון ריסון למשטרה. זה נכון, יש את מח״ש ויש את מבקר המדינה, ויש את הנשיא, אבל הכל זה לאחר מעשה. מי יבטיח לי ששמי ינוקה? מי יתקן את הנזק לתא המשפחתי? בכוחו של עו״ד פלילי להציל נפשות. ממש כך. עו"ד דוק, תודה מקרב לב על הייעוץ. -
הוסף חוות דעתנמרוד חסוי | 05/08/20235
ציון השירות המשפטי
5מקצועיות 5
שירותיות 5
שביעות רצון
במשפט אחד:אפשר לסמוך בלב שלם על העצות שלו ולהיות בטוח שהוא יהיה שם לצידך בצוק העיתיםחוות דעת:להיות חשוד במעשה שאין לך כל קשר אליו זה דבר נורא שאני לא מאחל אותו לאף אחד. בזכות עו"ד דוק ועורכי הדין במשרדו התיק נגדי נסגר וקיבלתי את חיי חזרה. מעבר להיותו של אסף עו"ד מוצלח, הוא קודם כל ב-נ-א-ד-ם שאפשר לסמוך בלב שלם על העצות שלו ולהיות בטוח שהוא יהיה שם לצידך בצוק העיתים. מהיום אמליץ אך ורק על עו"ד בכל הקשור לפלילים. בהצלחה לכולם -
הוסף חוות דעתמארק חסוי | 05/08/20235
ציון השירות המשפטי
5מקצועיות 5
שירותיות 5
שביעות רצון
במשפט אחד:יחס אישי, ידע נרחב ויצירתיותחוות דעת:ברצוני להודות לכם על הטיפול המסור, המושקע והיצירתי בתיק שלי. הרגשתי את היחס המקסים והמאמץ לעשות את המקסימום כדי להגיע להישג משמעותי עבורי ולעזור לי. בברכה והמון בריאות. ❤❤🙏🏻 -
הוסף חוות דעתיקיר חסוי | 04/08/20235
ציון השירות המשפטי
5מקצועיות 5
שירותיות 5
שביעות רצון
במשפט אחד:עו"ד ישר ומקצועי שעזר לי מאוד!חוות דעת:עו"ד דוק הוא אדם ישר ומקצועי שעזר לי מאוד בייעוץ וייצוג בתיק פלילי מורכב. הגעתי אליו לאחר שעברתי 2 עורכי דין אחרים שהיו כלום ושום דבר לידו. ממליץ בחום. רק הצלחה בנאדם!